Overslaan en naar de inhoud gaan

“Pura Vida” is zonder twijfel de meest gehoorde uitspraak in Costa Rica. En terecht! Reizen in Costa Rica is ten volle leven en alles ten volle beleven. Van de tinteling over je hele lichaam na het drinken van een shotje chili guaro bij een magnifiek uitzicht, tot de adrenaline die door je lichaam raast als je, na een fikse wandeling, eindelijk oog in oog staat met die langgezochte tapir: Costa Rica is elk uur van de dag puur genieten.

Hier lees je waarom.

1. Op verkenning in het regenwoud

Je kan het regenwoud te voet ontdekken, gepakt en gezakt met rubberen laarzen en een regenjas, of met een bootje. In beide gevallen overheerst een wauw-gevoel zodra een luiaard traag maar gestaag naar het einde van een tak kruipt om een blaadje te eten, en een tropische vogel neerdaalt op een nabijgelegen boomstam.

2. Actie te land, ter zee of in de lucht

Raften, ziplinen, bungeejumpen, avontuurlijke nachtwandelingen, mountainbiketochten, canopy, canyoning, … You name it, they have it. Costa Rica is een walhalla voor fans van outdoorsport.

3. Zonsondergang aan de Pacifische of Caribische kust

Costa Rica grenst in het westen aan de Stille Oceaan en in het oosten aan de Caribische zee. Dat betekent: ongeveer 1.300 km kustlijn die garant staan voor de mooiste zonsondergangen.

4. Unieke fauna en flora

Denk toekans en ara’s, de roodoogmakikikker (ja, inderdaad, die kleine felgroene kikker met knalrode ogen), slingerapen, buidelratten, hagedissen en slangen. Maar ook plantenpracht, zoals heliconia, en mangroves. Schildpadjes die hun weg banen naar de zee, en een jaguar die bij valavond over het strand wandelt. En dat is nog maar een fractie van de unieke fauna en flora die Costa Rica rijk is.

5. Eco, eco, en nog eens eco

Costa Rica ademt ecologie! Meer dan 20% van het land is beschermd natuurgebied. In een aantal gebieden, zoals Corcovado en Caño Island, worden slechts een beperkt aantal mensen per dag toegelaten.

Ecotoerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor het land. Costa Ricanen hebben dan ook heel veel respect voor de natuur en zetten zich in voor het behoud ervan.

6. Latino-style

De muziek die spontaan en ongedwongen doet dansen, de weidsheid van de natuur, smoothies gemaakt van zongerijpt fruit, lokaal geproduceerde koffie, het altijd lachende gezicht van de Costa Ricanen, en een gemoedelijkheid en levensvreugde om jaloers op te zijn. Kortom: latino-vibes all over the place!

7. Land van vulkanen

In Costa Rica vind je meer dan 100 vulkanen. De meesten zijn niet meer actief, maar dat maakt hen niet minder impressionant. Want vulkanen betekenen ook geisers, warmwaterbronnen, verborgen watervallen, en veel fauna en flora.

Dit artikel is gebaseerd op de eigen ervaringen van Joker-medewerker Ann (Marketing), opgedaan tijdens een groepsreis in Costa Rica.

Zelf op reis naar Costa Rica?

Misschien is dit ook interessant voor jou?