Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek China per trein! De transfers, treintickets en hotelovernachtingen voor deze reis regelen wij, de rest regel je in alle vrijheid zelf.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (NA).

De hoogtepunten van deze reis

Beijing
Beijing

Dompel je onder in de highlights van Beijing

Pingyao
Pingyao

Verlies je hart in het charmante Pingyao en tussen het indrukwekkende terracottaleger van Xi'an

Shanghai
Shanghai

Verken de bruisende metropool Shanghai

Programma

Programma

A Dag 1
Beijing: Aankomstdag

Aankomst in Beijing, welkom in de hoofdstad van China! Je wordt ontvangen door de gids en door je privéchauffeur naar je hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze miljoenenstad. Begin bijvoorbeeld rustig met een bezoek aan het Beihai Park, een keizerlijk tuin uit de 11de eeuw en een van de mooiste en bekendste stadsparken van China. Hier kan je heerlijk acclimatiseren en ontsnappen aan de drukte van Beijing. Huur een roeibootje en peddel rond op het meer in het park. Ook zijn er verschillende historische & culturele gebouwen te bewonderen.

Tip: Block 8 Kong Yi Ji, een sfeervol restaurant met een goede Zuid-Chinese keuken. No.8 Chaoyang Park Road.

A Dag 2-3
Beijing (O)

Je hebt twee dagen ter vrije besteding in Beijing. Er is meer dan genoeg te zien en te beleven! De bekendste bezienswaardigheden van Beijing zijn de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede. De Verboden Stad bevindt zich in het precieze centrum van Beijing. Hier verbleven tussen de vijftiende en twintigste eeuw de Chinese Ming en Qing keizers. De Verboden Stad was het symbool van keizerlijke macht en is een indrukwekkend complex omringd door een gracht en een hoge muur met poorten. Er zijn diverse paviljoens, pleinen en woonvertrekken te bewonderen. Een ander architectonisch hoogtepunt is de Temple of Heaven, door velen gezien als de mooiste tempel van Beijing. Hier brachten de keizers van de Ming en de Qing dynastieën offers aan de goden in ruil voor een goede oogst. In het park bij de tempel kan je de lokale bevolking Tai Chi en Kung Fu zien beoefenen, bord- en kaartspellen zien spelen en traditionele dansen zien opvoeren. Het Zomerpaleis hoort ook zeker in dit rijtje thuis. Het is een prachtig paleis uit de achttiende eeuw. Het complex ligt rondom een groot kunstmatig meer en wordt omringd door Chinese tuinen. Het diende destijds als buitenverblijf voor de Chinese keizers, wanneer het in de zomer in de Verboden Stad te warm werd. Het is ook leuk om het hedendaagse Beijing te bekijken, bijvoorbeeld in het kunstdistrict 798. Dit is een voormalig industrieterrein aan de rand van de stad, dat is uitgegroeid tot een district voor moderne kunst. Op het terrein bevinden zich nu vele galerieën met hedendaagse kunst, restaurants en winkels. Het industriële karakter van het complex is ook behouden. Zo dienen oude fabriekshallen nu als galerieën en zijn er nog leuzen op de muren te zien die vroeger dienden om de arbeiders te verheffen. Of breng een bezoek aan het Olympisch Park. Vooral het Vogelnest en de Waterkubus, speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen in 2008, zijn indrukwekkende staaltjes architectuur.

Tip: Dé specialiteit van Beijing is natuurlijk Pekingeend. Restaurant Dadong Roast Duck is één van de beste Pekingeend restaurants van Beijing. 5/F, Jinbao Dasha, Jinbao Jie.

B Dag 4
Beijing - Pingyao (O)

Na een vroeg ontbijt word je naar het treinstation van Beijing gebracht voor de trein naar Pingyao (08:05 – 11:59). Bij aankomst krijg je een transfer naar je hotel. De rest van de dag kan je zelf indelen. Pingyao is een klein stadje dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege de vele historische gebouwen uit de Ming- en Qing-dynastie. De zes kilometer lange stadsmuur is hier een goed voorbeeld van. Entreegelden voor het oude stadscentrum zijn inbegrepen.

B Dag 5
Pingyao (O)

Vandaag kan je zelf bepalen wat je in Pingyao gaat doen. Je kunt dit voor Chinese begrippen kleine stadje het beste te voet verkennen. Maak een mooie stadswandeling door alle kleine steegjes en bekijk de traditionele courtyards. Een wandeling over de oude stadsmuur, die nog volledig intact is, is zeker de moeite waard.

C Dag 6
Pingyao - Xi'an (O)

In de ochtend brengt een transfer je naar het treinstation van Pingyao voor de trein naar Xi’an. (10:08 – 13:01). Wanneer je begin van de middag aankomt, staat de chauffeur op je te wachten en word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Xi’an, gelegen in de vallei van de Wei River, is lange tijd de hoofdstad geweest. Het oude stadscentrum heeft zijn structuur uit de Tang dynastie behouden, maar tegenwoordig is Xi’an een moderne stad. De Dayan Ta, ook wel de Grote Wilde Gans Pagoda genoemd, is een toonbeeld van de lange geschiedenis van Xi’an als hoofdstad. Voormalig Tangdynastie keizer Gaozong wijdde de Dayan Ta aan zijn overleden moeder.

C Dag 7
Xi'an (O)

Deze dag in Xi’an kan je zelf indelen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is de stadsmuur uit de veertiende eeuw. Deze twaalf kilometer lange muur is nog grotendeels intact en loopt om de binnenstad heen. Je kunt een fietstocht maken over de brede muur – een leuke ervaring! Bij de zuidpoort van de muur huur je voor een paar euro een fiets. Een geheel ander beeld van Xi’an krijg je tijdens een bezoek aan de Da Qingzhen Si, een moskee in de gezellige wijk van de lokale, islamitische Hui gemeenschap. In de winkeltjes in deze wijk kan je mooie souvenirs kopen. Overnachting in Xi’an Ci’en Hotel.

Tip: Woon vanavond een Tang Dynasty Show bij (niet inbegrepen), een kleurrijke dansshow. Tijdens de show wordt een uitgebreid diner geserveerd.

D Dag 8
Xi'an - Shanghai (O)

Het grootste gedeelte van de dag is nog ter vrije besteding in Xi’an. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Stele Forest, een museum waar je meer dan 3000 prachtig bewerkte pilaren, tabletten en stenen beelden kunt vinden. Of leer de kunst van Chinese kalligrafie in een lokale kunstacademie. Aan het eind van de middag word je naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Shanghai (16.46 – 07.53). Wij reserveren slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine in de softsleeperklasse.

D Dag 9
Shanghai (O)

Je arriveert vandaag op de eindbestemming van uw reis, Shanghai. Na aankomst word je naar je hotel gebracht. Hier kan je genieten van een lekker ontbijt. De check-in tijd is 14.00 uur, maar je kunt wel alvast je bagage in het hotel stallen. Je hebt de rest van de dag de tijd om de stad te ontdekken. Shanghai is een bruisende metropool en heeft een gezellige sfeer. De Huangpu River deelt de stad in twee delen, aan de ene kant het toeristische centrum en aan de andere kant de moderne wijk Pudong. Breng ter kennismaking bijvoorbeeld een bezoek aan het Shanghai World Financial Center in Pudong, de hoogste wolkenkrabber van de stad. Vanaf het panorama dek heb je een mooi uitzicht over de stad.

D Dag 10-11
Shanghai (O)

Twee dagen om op eigen gelegenheid Shanghai te ontdekken. De Mandarijntuinen (Yuyuan Garden) zijn zeker een bezoek waard. Je kunt op je gemak rondlopen tussen de traditionele winkeltjes in de lokale Bazaar. Het is ook leuk om een kopje thee drinken in een van de bekendere theehuizen van Shanghai, zoals Huxinting Chashi. Nadat je je voeten de nodige rust hebtgegeven, kan je verder voor een bezoek aan Yufuo Si, de Jaden Boeddhatempel. Het pronkstuk van deze tempel is de Zittende Boeddha uit Myanmar, die geheel van jade gemaakt is. De overige Boeddhabeelden in de tempel zijn van goud. Je krijgt een goed beeld van de Chinese geschiedenis tijdens een bezoek aan het Shanghai Museum. Dit museum heeft zo’n 120.000 historische stukken, waarvan sommigen al meer dan 2.000 jaar oud. Een wandeling door de voormalige France Concessie is ook een aanrader, een mooi overblijfsel uit de koloniale tijd. Je waant je hier in het vroegere Parijs, met brede boulevards, herenhuizen en groene platanen. Ook is hier de voormalige villa van Sun Yat-sen als museum te bezichtigen. In het Franse Fuxing Park is het ’s ochtends druk met dansende Shanghainezen, ook leuk om te zien! Tot slot kan je nog een stop maken bij een van de antiekmarkten van Shanghai. 

Tip: Ga ’s avonds voor een exclusief diner naar restaurant M on the Bund. Voor een mooi uitzicht over The Bund en de rivier kunt u na het diner een drankje nemen in de bijbehorende Glamour Bar. Guangdong Lu 20.

D Dag 12
Shanghai: Vertrekdag (O)

Je laatste dag in China aangebroken. Transfer naar de luchthaven van Shanghai voor de terugvlucht naar huis. Aankomst is dezelfde dag.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de beschikbaarheid van hotels.

Let op:Dit programma staat nog niet voor je gereserveerd. Indien bij boeking een accommodatie niet beschikbaar blijkt te zijn, dan zoeken we in overleg met u naar een passend alternatief.

 

 • Transfers in Beijing per auto met privéchauffeuren Engelssprekende privégids
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur
 • Treinticket Beijing – Pingyao (2de klas zitplaats)
 • Treinticket Pingyao – Xi’an (2de klas zitplaats)
 • Treinticket Xi’an – Shanghai (slaapplaats in gedeelde softsleeper vierpersoonscabine)
 • Alle overnachtingen in hotels zoals genoemd in een 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Maaltijden
  • O = ontbijt
  • L = lunch
  • D = diner
 • Entree voor oude stad Pingyao
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket
 • Bijdrage voor het garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Vroege check-ins en late check-outs
 • Excursies en overige entreegelden
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor China (ongeveer € 125,00 per persoon)
 • Eventuele inentingen 
 • Verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Hotels:

 • Beijing: Chang Yuan Courtyard Hotel

 • Pingyao: Yide Pingyao Hotel

 • Xi'an: Xi'an Ci'en Hotel

 • Shanghai: Shanghai Holiday Inn Putuo

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren