Overslaan en naar de inhoud gaan

Je wandelt door een met holle wegen doorkliefd heuvellandschap waar graanvelden afwisselen met ontelbare fruitboomgaarden. Tal van schitterende zichten, het natuurgebied van de Herkvallei, het interessante graafschap Loon en een rits oude dorpjes zijn de ingrediënten van de GR 128 - of de Vlaanderenroute. Daarenboven logeer je in een prachtig gelegen en recent gerenoveerde kasteelhoeve.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Fruitig Haspengouw - GR 128

Wandelen langs -bloeiende- boomgaarden

Fruitig Haspengouw - GR 128

De Herkvallei en diens Schotse Hooglandrunderen

Fruitig Haspengouw - GR 128

Wandelen doorheen Tongeren, een indrukwekkend stukje geschiedenis

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in het hartje van de fruitstreek

De b&b is gelegen in Voort bij Borgloon, in het hartje van de fruitstreek.

Vanuit het logies kan je al de boomgaarden intrekken, de GR 128 Vlaanderenroute leidt langs Hoepertingen en Zepperen naar het Domein van Nieuwenhoven en het gelijknamige kasteel. Dit laatste is met z'n 161 ha het grootste openbaar bos van Zuid-Limburg.  In de gerenoveerde woning van de boswachter kan je een permanente tentoonstelling bekijken. De gastheer komt je ophalen aan het einde van de wandeling, daarna kan je je beentjes onder tafel steken voor een lekker avondmaal. Een picknick voor vandaag voorzie je zelf.

Tocht van 17 km.

Overnachting in een B&B. (A)

B Dag 2
Wandelen in en rond Tongeren op de GR 128

Ook vandaag krijg je weer een lift, dit keer naar de rand van Kortessem waar je bij de kasteelhoeve Printhagen start aan een prachtige tocht. Onderweg stap je door het 'bokkenrijders-dorpje' Wellen waar je door het natuurgebied van de vochtige Herkvallei trekt. Hier worden de natte Broekbeemden gebruikt als begrazingsgebied voor een kudde Schotse Hooglandrunderen, even waan je je in Schotland. Via het oude dorpje Kerniel, de Abdij Mariënlof en de welgekende oude stroopfabriek bereik je Borgloon, vroegere verblijfplaats van de graven van Loon. Op de heuvel bij de Tjenneboom (waar de zogenaamde heks 'Jenne' in 1667 werd verbrand) geniet je van een prachtig zicht over Haspengouw. Einde bij de B&B.

Tocht van 21 km.

Overnachting in een B&B. (O, L, A)

C Dag 3
Waan je in Schotland in de Herkvallei

Je gastheer brengt je na het ontbijt naar het stadspark De Motten langs de rivier de Jeker in Tongeren. De GR 128 slingert zich door de stad via het begijnhof, langs de stadswal en het Gallo-Romeins museum tot op de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix.  Voor Piringen bereik je het wandelgebied van het Natuurpark Beukenberg, rond de resten van een Romeins aquaduct. Ter hoogte van Groot-Loon staat bovenop de heuvel de het bekende doorkijkkerkje 'Reading between the Lines', een spel van optische illusies die volledig opgaat in het landschap. Einde bij de B&B.

Tocht van 18 km.

Einde van het programma na de transfer terug naar de B&B. (O, L)

Opgelet: voor het 2-daags arrangement volg je de wandelingen van dag 1 en dag 3.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket van de laatste dag 
 • transfers in het kader van de wandelingen  (voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden)
 • één informatiepakket per kamer bestaande uit wandelbeschrijvingen, detailkaarten en twee GR-gidsen: GR 128 en GR 564
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • evt. transfer van en naar het station van Sint-Truiden of Tongeren: € 11 per persoon en per traject (na ontvangst van het informatiepakket kan je hierover zelf afspraken maken met de hotelier)
 • lunchpakket op dag 1
 • persoonlijke uitgaven en evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 januari tot/met 31 december 2024. Geen overnachting mogelijk van zondag op maandag, tenzij in een verlengd weekend.

Prijs geldig in 2024

2 dagen / 1 nacht: € 215 per persoon
3 dagen / 2 nachten: € 345 per persoon

Toeslagen

Extra overnachtingen in volpension: € 140
Eenpersoonskamer 3 dagen/ 2 nachten: € 70
Eenpersoonskamer 2 dagen/ 1 nacht: € 35

Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer: de hotelier kan je komen afhalen aan en terugbrengen naar het treinstation van Sint-Truiden of Tongeren: € 11 per persoon per traject, zelf met de hotelier af te spreken en ter plaatse te betalen.

Met de wagen: Brussel - Voort: 76 km. Er is parking bij het logies.

Zie www.belgianrail.be en www.delijn.be voor de meest recente dienstregelingen.

Vervoer tijdens de reis

Transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief.  Voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 stappertje en 2 stappertjes. Dagtrajecten van 17 tot 19,5 km grotendeels over goed gemarkeerde GR-paden. Opgelet: voor het 2-daags arrangement volg je de dagetappes 1 en 3.

Logies

Gezellige B&B in een recent gerenoveerde kasteelhoeve in de gemeente Voort bij Borgloon. 

Je verblijft in één van de 5 karaktervolle rustiek ingerichte gastenkamers die allen beschikken over een eigen badkamer, tv en gratis wifi. Naast de kamers voor twee personen is er tevens een familiekamer voor vier personen (tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden).

Verder:

 • grote tuin met zicht op kasteelpark en verwarmde overkapping
 • mini bbq ter beschikking van elke kamer
 • koffie en thee gratis
 • 8 paardenstallen (mogelijkheid tot het maken van een huifkartocht - betalend)
 • fietsen beschikbaar

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijtbuffet met streekproducten
 • Lunchpakket (uitgezonderd op de aankomstdag)
 • Avondmaal: voorgerecht, hoofdgerecht, dessert – exclusief dranken. (uitgezonderd op de vertrekdag)

Honden

Toegelaten. Je betaalt ter plaatse € 20.

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Fruitig Haspengouw

Wat andere reizigers vinden

Een aanrader! Prima service, lekkere keuken, aangenaam verblijf.

Tony G.

Ik heb een mooie 3-daagse wandeling gehad en een goed verblijf, eten en zeer goede service (en ik had mooi weer). Alles 10/10.

Patrick D.

Dit is een van de beste logiesplaatsen die wij ooit gehad hebben. Prachtige locatie en uitzonderlijk gastvrije uitbaters.

Chris H.

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren