Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zowat 100 km ten zuiden van Brussel, geprangd tussen de Fagne en de Ardeense bossen, strekt zich het natuurpark Viroin-Hermeton uit. In de vallei van de Viroin, ontstaan door de samenvloeiing van l’ Eau Blanche en l’ Eau Noire, ligt een parel van een wandelgebied: La Calestienne, een idyllisch landschap waar honderden spleten en kloofjes, minicanyons en grotten werden uitgesleten in de 'tiennes' (ronde kalkheuvels). Bij natuurminnaars heeft de streek een stevige reputatie door zijn grote diversiteit aan planten en dieren.
Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

grotten

Streek van grotten en mini-canyons

mse dorp

Bezoek aan Chimay of een musea-dorp

wandelen

Parel van een wandelgebied

Programma

Programma

A
Dag 1

Je wordt tegen het avondmaal verwacht in het sfeervol hotelletje, een honderd jaar oud herenhuis van een klompenmaker waarin heel wat decoratieve elementen van toen werden behouden. Het is genieten van een eerste heerlijke maaltijd die je gastheer bereidt met overwegend streekproducten.

Indien je vandaag vrij hebt, kan je al vroeger afzakken naar de regio en bv. een bezoek brengen aan Chimay, de 'Chimay experience' ondergaan en/of het lieflijke musea-dorp Treignes verkennen. Of je maakt een eerste verkennende wandeling.

B
Dag 2-3

We bieden 2 wandelingen aan op een hoogte van 140 tot 320 m met de Viroin als ruggengraat. Er zijn geen echt grote hoogteverschillen maar opgelet: het is soms pittig klimmen en dalen, meermaals omhoog en omlaag in de vallei.

Je trekt langs de kraakheldere, meanderende Viroin, over graslanden en door bossen. Op ons pad liggen hoger gelegen uitzichtpunten en  kastelen, een historische tunnel en spoorweg, steengroeven en unieke rotsformaties zoals Fondry des Chiens, Rocher Troué en de Valkenrots. We passeren 2 van de 9 lieflijke dorpjes (mét café) die deel uitmaken van de gemeente Viroin: het charmante Olloy-sur-Viroin en het 'heksendorp' Vierves-sur-Viroin.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • 2 ontbijten
 • 2 avondmalen
 • 2 lunchpakketten
 • infopakket
 • GPS-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. inkomgelden

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer 3D/2N: samenreizend 46 p.p.; alleenreizend € 58 p.p.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Wandelniveau

1 tot 2 stappertjes. 

Je wandelt op  een hoogte van 140 tot 320 m met de Viroin als ruggengraat. Er zijn geen echt grote hoogteverschillen maar het is soms pittig  klimmen en dalen, omhoog en omlaag in de vallei.

Wandeling van 23  km met 480 m klimmen en dalen
Wandeling van 19 km met 530 m klimmen en dalen.

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal neem je in het hotel. Voor het middagmaal krijg je een lunchpakket mee. Deze zijn inbegrepen vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket op dag 3. De maaltijden en lunchpakketten worden met veel aandacht bereid en zijn uitgebreid, vers en ronduit lekker.

Logies

De B&B waar je verblijft is een gerenoveerd oud herenhuis met behoud van vele authentieke elementen. De 8 kamers zijn van verschillend comfortniveau en grootte. Er zijn 5 tweepersoonskamers met eigen sanitair en 2 meerpersoonskamers (max. 4 personen per kamer) met gedeeld sanitair.  
De vermelde prijs is gebaseerd op een kamer met eigen sanitair.

Heen- en terugreis

 • Met de trein tot Philippeville of Couvin, verder per bus (tot halte  Nismes Eglise of Allée des Orchidées) en dan nog resp. 700 of 200 m wandelen.
 • Met eigen wagen. Parkeren bij het hotel is gratis.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren