Overslaan en naar de inhoud gaan

Wales is een echt wandelparadijs. Tijdens deze reis maken we dan ook stevige wandelingen in natuurparken Brecon Beacons en Snowdonia en langs het Pembrokeshire Coast Path. We wanen ons ridders en jonkvrouwen in de vele kastelen op onze route. We varen ook rond Ramsey of Skomer Island: onbewoonde eilanden waar vele vogelsoorten hun broedplaats hebben, zoals meeuwen, papegaaiduikers en jan-van-gents.

De hoogtepunten van deze reis

groepsreis Wales

De wandeling langs het Pembrookshire Coast Path.

Caernarfon Castle

de ruïnes van Caernarfon Castle en Tintern Abbey

Ian Kelsall

Het uitzicht vanop de top van de Snowdon.

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1 - 2
Naar Brecon Beacons NP

Met een minibus rijden we richting Calais waar we de boot naar Dover nemen. Donkerrode bergen, woeste heidegronden en groene weiden tekenen het gebied in Zuidoost-Wales. Van hieruit gaat het richting Brecon waar de ruwe bergen van het park uitnodigen tot wandelen. Onderweg passeren we eerst nog langs de ruïne van Tintern Abbey.

2 Dag 3 - 4
St Davids & Pembrokshire Coast Path

We verkennen St.-Davids, een dorp met een indrukwekkende kathedraal en bisschoppelijk paleis. We varen rond Ramsey of Skomer Island: onbewoonde eilanden waar vele vogelsoorten hun broedplaats hebben, zoals meeuwen, papegaaiduikers en jan-van-gents. Tenslotte is er het Pembrokeshire Coast Path, met zijn woeste kliffen en brede stranden, een uitdaging voor wandelaars.

3 Dag 5-9
Beklimming van de Snowdon

Noordoost-Wales wordt bijna volledig ingenomen door het nationaal park Snowdonia, één van de mooiste landschappen van Groot-Brittannië. Onderweg verkennen we in de buurt van Dolgellau, de omgeving van het Cadair Idris massief (892 m). Laat je zeker niet vangen aan deze wandeling, dit is voor veel wandelaars de zwaarste van onze vier dagwandelingen.

Een bezoek aan de kastelen Caernarfon of Conwy en een tocht met de mountainbike behoren tot de mogelijkheden. We verlaten dit park niet zonder de beklimming van de Snowdon (1.085 m).

Via Dover keren we met de boot terug huiswaarts.

Data en prijzen

Vertrek: 06/07/2024
Terug: 14/07/2024
Basisprijs: €809
+ 590 GBP budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-251
36-455
56-652
Geslacht
mannen3
vrouwen5
Vertrekvergadering op: 09/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 10/08/2024
Terug: 18/08/2024
Basisprijs: €809
+ 590 GBP budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-355
36-451
46-551
56-651
Geslacht
mannen5
vrouwen3
Vertrekvergadering op: 12/07/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 05/07/2025
Terug: 13/07/2025
Eco
With this trip you opt for fewer flights
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 16/08/2025
Terug: 24/08/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 13/09/2025
Terug: 21/09/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Ferry van Calais naar Dover en terug
 • 9 dagen minibus omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art 15)
 • Brandstof minibus
 • Voorschot logement t.w.v. 50 GBP voor overnachting in of bij Snowdonia National Park 
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logementen, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 21 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor het Verenigd Koninkrijk heb je geldig internationaal reispaspoort nodig. Voor de (co-)chauffeurs volstaat het (roze) Europese rijbewijs of het rijbewijs van het bankkaartformaat.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we voornamelijk gebruik van een minibusje. Eén maal doen we een erg lange verplaatsing, namelijk om op tijd terug in Dover te geraken. De rest van de ritten duren niet langer dan 3.5u.

Voor deze reis met huurwagen is het evident dat naast de begeleider, ook ongeveer 1 of 2 deelnemers fungeren als co-chauffeur. Conform de Bijzondere Reisvoorwaarden, art. 15 moeten álle deelnemers goed zorgen voor het hun toevertrouwde voertuig. Verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg, zijn ten laste van de reizigers. Een omniumverzekering is steeds inbegrepen. Bij deze reis is er echter een vrijstelling per schadegeval of is niet alle schade gedekt door de omniumverzekering. Deze vrijstelling of niet-gedekte schade is ten laste van de reizigers

Heen en terug

Voor deze reis reizen we heen en terug vanuit België met onze minibus. Het uur en de plaats(en) van vertrek spreken we samen af op de vertrekvergadering. Reken op een vroeg vertrek en een late retour.

We nemen de ferry naar Dover en terug.

Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Rugzak (geen harde koffer)

 • Dagrugzak met regenhoes

 • Ademende regenjas en regenbroek

 • Ingelopen bergschoenen en wandelsokken

Duurzame tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

Tijdens deze reizen zorgen we vaak voor ons eigen maaltijden: ontbijt, picknick lunch en het avondmaal. Hierbij wordt verwacht dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Soms eten we in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. In dat geval kies je zelf wat je eet.   

Logies

We logeren in eenvoudige, gezellige guesthouses en hostels, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen of de YHA. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.

We slapen in 3-, 4-, of meerpersoonskamers. Een enkele keer kunnen er enkel dubbele bedden zijn die we moeten delen. De kamers zijn vaak klein. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Handdoeken (en heel soms lakens) zijn niet altijd aanwezig en het sanitair is soms gedeeld.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan.

De basisprijs bevat 50 euro aan voorschotten. Deze worden betaald aan onze lokale partner voor een overnachting in Snowdonia National Park.

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede conditie.

Er staan 4 dagwandelingen op het programma en de beklimming van de Snowdon en de Cadair Idris zijn best wel pittig. Je kan wel op je eigen ritme stappen. We wachten en rusten regelmatig.

De beklimming van Cadair Idris: deze wandeling is zo'n 12,5km, maar stijgt en daalt 860m. 
De beklimming van Snowdon: deze wandeling is zo'n 13km, je stijgt zo'n 700m-900m en daalt zo'n 950m. Je kan hierbij kiezen om de kortere (maar veel steilere) weg naar boven te nemen, of de langere (maar minder steile) weg.
Wandeling in Brecon Beacons National Park: hier wandelen we zo'n 14.5km en overwinnen we 640m hoogtemeters (dalen en stijgen). Je hoeft bij deze wandeling niet alle toppen te doen, en kan er ook omheen wandelen.
Wandeling op de Pembrokeshire Coast Path: bij deze wandeling zijn de hoogtemeters verspreid (in totaal zo'n 350m stijgen en 300m dalen), maar is in totaal wel 20km.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om het samenleven, het transport en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren. 

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Naar Wales ga je niet voor de zon... Ze is gelukkig regelmatig van de partij, maar je mag je aan enkele buien of regendagen verwachten. De temperaturen zijn vergelijkbaar met die van België.

Soms gooit het slechte weer of mist roet in het eten bij de beklimming van de Cadair Idris of de Snowdon en dan moeten we ons beperken tot een kortere of gemakkelijkere wandeling.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Wales UK wandelreis Snowdon

Wat andere reizigers vinden

Boeiend en avontuurlijk. Een goede afwisseling tussen cultuur en natuur. De beklimming van de bergen waren voor mij toch wel een persoonlijke grensverlegging. De wandeling over het Pembrokeshire Coast Path en de boottocht waren echte hoogtepunten. Daarbij was het een aangename groep en werd er rekening gehouden met elkaar.

An Vuegen

De reis was even op adem komen in een groen, rustgevend en ongeschonden landschap met vriendelijke mensen, en een gezellige groep reisgezellen.

Edwig Schoolmeesters

Er was een goede balans in de activiteiten, lange wandelingen afgewisseld met bezoekjes aan een kasteel of een park. Voor mij waren de lange bergwandelingen het leukst.
Aangezien iedereen op voorhand wist wat de reis inhield, kon iedereen gewoon zijn/haar ding doen en hadden we onmiddellijk iets gemeenschappelijk. Er was genoeg tijd om alles op ons tempo te doen zonder te haasten en toch was er voor ieder wat wils en genoeg variatie.

Stijn Desmedt

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".