Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo weinig mogelijk vliegen is het streefdoel voor élke groepsreis die we uitwerken. En dat nemen we, als duurzame reisorganisatie, heel au sérieux: elk jaar op­nieuw werpen we een kritische blik op al onze groepsreizen om te checken of we nóg beter kunnen. 

Op groepsreis binnen Europa

Bij heel wat groepsreizen binnen Europa reizen we niet met het vliegtuig, maar met de (nacht)trein, boot en/of wagen of minibus. Een toffe ervaring, én beter voor het milieu! We hebben ook heel wat avontuurlijke groepsreizen met de minibus in de aanbieding. Heuse roadtrips, met vertrek en aankomst in Brussel.

Al deze groepsreizen krijgen een apart label: Zonder Vliegen. Het zijn allemaal reizen die op een avontuurlijke manier een mooi stuk Europa verkennen zonder dat je het vliegtuig neemt. Je doet, ziet  en beleeft veel, met een veel kleinere ecologische impact.

Wat met reizen buiten Europa?

Een vliegreis heen en terug is vaak onvermijdelijk voor niet-Europese bestemmingen. Niet-Europese reizen Zonder Vliegen hebben we voorlopig niet. Eens ter plaatse hebben we wél aandacht voor de impact van het vliegverkeer: we nemen zo min mogelijk binnenvluchten en kiezen zoveel mogelijk voor het openbaar vervoer. Een win-win: je CO2-uitstoot is lager én de kans op ontmoetingen met de lokale bevolking des te hoger.

In onze reizen zowel buiten als binnen Europa zetten we natuurlijk ook actief in op heel wat andere aspecten van duurzaam reizen

Enkele reizen Zonder Vliegen