Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo weinig mogelijk vliegen is het streefdoel voor élke groepsreis die we uitwerken. En dat nemen we, als duurzame reisorganisatie, heel au sérieux: elk jaar op­nieuw werpen we een kritische blik op al onze groepsreizen om te checken of we nóg beter kunnen. 

Op groepsreis binnen Europa

Voor heel wat groepsreizen binnen Europa gaan we ondertussen all the way: we hebben het vliegtuig als transportmiddel geschrapt en vervangen door een rit met de trein, boot en/of wagen. Een toffe ervaring, én beter voor het milieu! Tegelijk hebben we meer dan 10 nieuwe, avontuurlijke groepsreizen met de minibus uitgewerkt. Heuse roadtrips, met vertrek en aankomst in Brussel.

Al deze groepsreizen krijgen een apart label: Zonder Vliegen. Het zijn allemaal reizen die op een avontuurlijke manier een mooi stuk Europa verkennen zonder dat je het vliegtuig neemt. Je doet veel, ziet veel, ontmoet veel mensen en beleeft veel, met een veel kleinere ecologische impact.

Wat met reizen buiten Europa?

Een vliegreis heen en terug is vaak onvermijdelijk voor niet-Europese bestemmingen. Niet-Europese reizen Zonder Vliegen hebben we voorlopig niet. Eens ter plaatse hebben we wél aandacht voor de impact van het vliegverkeer: we nemen zo min mogelijk binnenvluchten en kiezen zoveel mogelijk voor het openbaar vervoer. Een win-win: je CO2-uitstoot is lager én de kans op ontmoetingen met de lokale bevolking des te hoger.

In onze reizen zowel buiten als binnen Europa zetten we natuurlijk ook actief in op heel wat andere aspecten van duurzaam reizen

Al onze reizen Zonder Vliegen