Overslaan en naar de inhoud gaan

Thailand is met haar evenwichtige mix tussen culturele toppers en wonderlijke natuur een van de meest populaire bestemmingen in Azië. De Thaise keuken is om duimen en vingers bij af te likken, de tempels en paleizen zijn schitterend versierd en bewaard. Met een jungletrekking en fietstochten langs tempels en klongs wordt het ook een reis met voldoende actie!

De hoogtepunten van deze reis

Thailand

Trekking langs de grens met Myanmar

Thailand

Fietsen langs de tempels van Ayutthaya

Thailand

De Thaise keuken die werkelijk al je smaakpapillen op de proef stelt

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Bangkok & Ayutthaya

We komen aan in Bangkok, de drukke hoofdstad van Thailand. Thailand koestert haar machtige verleden en biedt bezoekers een overvloed aan ruïnes, kleurrijke beelden en elegante tempels. Zo bezoeken we het elegante Wat Pho en Wat Arun of bestijgen we de heuvel naar Wat Saket voor een prachtig uitzicht over deze wervelende stad. Met een boottaxi varen we over de wijde Chao Prayarivier en smullen langs de oevers van een heerlijk openluchtbuffet. Met de trein sporen we richting de oude hoofdstad van het Koninkrijk Ayutthaya dat door UNESCO terecht erkend wordt als werelderfgoed. Een fietstocht tussen de oude tempelruïnes geeft ons een inkijk hoe dit rijk er ooit moet hebben uitgezien.

2 Dag 4
Chiang Mai

We komen aan in Chiang Mai, de gezellige stad van het noorden waar onze gastvrouw Sin ons met open armen ontvangt. We wandelen langs prachtige tempels en leren er de boeddhistische cultuur kennen via een interessant gesprek met een monnik. Tijdens een Thaise kookcursus maken we een heerlijk avondmaal van verschillende curries.

3 Dag 5-7
Op trekking langs de grens van Myanmar

Deze 3-daagse tocht is een hoogtepunt van de reis. We trekken richting Mae Sariang, langs de grens met Myanmar, de bergen in. We maken kennis met de gebruiken en gewoontes van mensen die er een heel andere levenswijze op nahouden, gegarandeerd een boeiende en onvergetelijke ervaring. We wassen ons in de rivier, spelen spelletjes met de lokale kinderen en tijdens de homestay slapen we in hutten.

4 Dag 8-9
Chiang Mai

We keren terug naar Chiang Mai waar we nog een laatste keer de omgeving verkennen. We trekken naar een kamp waar olifanten in hun natuurlijke omgeving opgevangen worden. We laten ons stramme spieren masseren en snuisteren door de sfeervolle Chiang Mai Night Market.

5 Dag 10-13
Genieten op een paradijselijk eiland

Na een dagje reizen richting zuiden is het tijd voor zon, zee en strand! We trekken naar parelwitte palmstranden voor enkele dagen heerlijk ontspannen. In het warme, heldere water spotten we bij het snorkelen of duiken (facultatief) talrijke, kleurrijke vissoorten.

6 Dag 14-16
Terug in Bangkok

We keren terug naar Bangkok. Met de fiets en longtailboot verkennen we de groene buitenwijken langs houten paalwoningen, smalle steegjes, winkels en markten en snuiven de sfeer op van het gewone leven in deze metropool. We dwalen samen met de Thaise jongeren rond in de hypermoderne winkelcentra van de hoofdstad. ‘s Avonds duiken we met toeterende tuktuks het bruisende nachtleven in en tonen het beste van onszelf in een lokale karaokebar.

Data en prijzen

Vertrek: 26/07/2024
Terug: 10/08/2024
Basisprijs: €2.190
+ 31.000 THB budget
Vertrekvergadering op: 29/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 24/08/2024
Terug: 08/09/2024
Basisprijs: €1.900
+ 31.000 THB budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
182
192
202
212
221
232
241
251
Geslacht
mannen4
vrouwen9
Vertrekvergadering op: 27/07/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 03/07/2025
Terug: 18/07/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 13/08/2025
Terug: 28/08/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Bangkok en terug
 • Binnenlandse vlucht Chiang Mai - Surat Thani
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen 
 • Treinen Ayutthaya - Chiang Mai en transport Surat Thani - Bangkok
 • Karavaan-lidmaatschap
 • Organisatiekosten 
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider 
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in het budget.

Bijkomende info

 • Snel boeken is de boodschap! Zo kunnen we tijdig alle noodzakelijke reservaties in orde brengen.

Boek jij een Joker-jongerenreis? Dan krijg je zomaar een jaar gratis lidmaatschap bij onze partner Karavaan cadeau! Hun avontuurlijke jongerenactiviteiten zijn de ideale voorbereiding op je reis. Bekijk hier snel het volledige aanbod!

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 09 / 07 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Thailand heb je een internationaal reispaspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is vanaf de datum van aankomst in Thailand.

Een kopie van het reispaspoort moet ten laatste 3 maanden voor afreis in ons bezit zijn om de plaatsen op de nachttrein te reserveren.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van de (nacht)trein, de ferry, de tuktuk, ... We nemen ook één binnenlandse vlucht.

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 26/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 26/07/24 - 07:15
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 26/07/24 - 11:45
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 26/07/24 - 16:25
BANGKOK - SUVARNABHUMI INT. 27/07/24 - 06:05
CHIANG MAI 03/08/24 - 17:25
SURAT THANI 03/08/24 - 19:15
BANGKOK - SUVARNABHUMI INT. 10/08/24 - 07:40
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 10/08/24 - 14:10
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 10/08/24 - 18:50
BRUSSELS - BRU AIRPORT 10/08/24 - 21:20

Reis met vertrek op 24/08/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 24/08/24 - 16:35
DOHA - HAMAD INTERNATIONAL 24/08/24 - 23:45
DOHA - HAMAD INTERNATIONAL 25/08/24 - 02:00
BANGKOK - SUVARNABHUMI INT. 25/08/24 - 13:10
CHIANG MAI 01/09/24 - 17:25
SURAT THANI 01/09/24 - 19:15
BANGKOK - SUVARNABHUMI INT. 08/09/24 - 02:30
DOHA - HAMAD INTERNATIONAL 08/09/24 - 05:30
DOHA - HAMAD INTERNATIONAL 08/09/24 - 08:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 08/09/24 - 13:45
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

•          Grote trekkingrugzak 

•          Dagrugzak

•          Goede stapschoenen

•          Degelijke wandelbroek

•          Een lakenzak

Hou er rekening mee dat je in een boeddhistisch land bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt aangepaste kledij verwacht, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen en erg hartelijk zijn.

Duurzame Tips:

•          Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.

•          Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee

•          Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. Tijdens de trekking wordt er voor ons gekookt en is er dus geen keuze, vegetarisch eten gaat wel.

Logies

We logeren in eenvoudige maar gezellige pensionnetjes en ho(s)telletjes, uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en gezelligheid.

We slapen in 2- of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en indien nodig gemengde kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Tijdens de trekking slapen we in een homestay in de bergen met beperkter comfort. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie. Belangrijk zijn een open mind en positieve ingesteldheid die zorgen voor een betere vertering van eventuele hitte, andere voedingsgewoonten, de cultuurverschillen, het beperkte comfort, de lange afstanden en de vermoeidheid na geleverde inspanningen. 

Er staan stevige dagtochten met een dagrugzak op het programma. Klimmen en dalen of onzekere weersomstandigheden kunnen de inspanning zwaarder maken.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over reizen met impact op joker.be/reizen-met-impact.

Reisperiode en klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat waarbij de gemiddelde temperatuur tijdens het jaar amper schommelt (gem. 30°C). Het regenseizoen loopt van juni tot en met oktober en kenmerkt zich door een vrij korte maar ook wel hevige bui in de late namiddag. In november begint het droge seizoen.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Thailand

Wat andere reizigers vinden

Ik vond de reis fantastisch. Het was een nieuwe ervaring voor mij om alleen op reis te vertrekken, maar ik heb er met volle teugen van genoten. Ik heb de kans gekregen om verschillende activiteiten van mijn bucketlist af te vinken en heb mij geen moment verveeld. De groep was heel aangenaam, heb zeker nieuwe vrienden gemaakt! Ook de ervaring bij de lokale bevolking heeft me verrijkt als het aankomt op inzicht krijgen in hoe andere mensen leven, helemaal verschillend van de Europese norm maar toch gelukkig. Ik zal vooral de trekking en de contacten met de plaatselijke bevolking daar nooit vergeten.  

Iris Maesen

Ik heb de reis ervaren als iets zeer grensverleggend, avontuurlijk en ik heb enorm bijgeleerd. Het was voor mij de eerste keer dat ik buiten Europa op reis ging en werd door deze reis volledig ondergedompeld in de nieuwe cultuur. Zowel door de verschillende verblijfplaatsen, activiteiten, transportmiddelen als voeding en algemene levensgewoonten. De reis bevatte activiteiten zoals de jungletrekking die voor mij heel fel buiten mijn comfortzone lagen. Ik had uiteindelijk nooit gedacht dat ik hier zo goed mee zou omgaan.

Marijke Billet

Ik vond het een enorm boeiende reis! We hebben enorm veel gezien op korte tijd en ik vond het een goede mix qua activiteiten. Ik heb op elk moment 100% mijzelf kunnen zijn en heb van alle activiteiten genoten. Het reizen in groep vond ik ook een fantastische ervaring!

Hanne Massie

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".