Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd al de uitdaging willen aangaan om de hoogste berg van Afrika te beklimmen? Dan is dit jouw kans! Samen gaan we op pad om in 6 dagen tijd de mythische Kilimanjaro te beklimmen, een unieke ervaring die je voor altijd zal bijblijven. 

Tanzania staat ook bekend voor indrukwekkende safari's. We gaan dus niet weg alvorens we de beestenpracht met eigen ogen te kunnen aanschouwen in de bekendste nationale parken van Tanzania. Jambo!

De hoogtepunten van deze reis

TZAK

Het bereiken van de top van de Kilimanjaro! 

Tanzania Kilimanjaro Machamve

De diversiteit qua landschappen op weg naar de top van het dak van Afrika

Tanzania groepsreis olifant

De safari: wildlife up close and personal spotten.

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Een eerste kennismaking met Tanzania

Om de hoogste berg in Afrika te beklimmen, is het goed om even te acclimatiseren en het land rondom die berg wat beter te begrijpen. Hiervoor nemen we de tijd na aankomst in Arusha. Met een lokale gids zoeken we een markt op of gaan we wandelen langs plantages. Tijdens een fietstocht in Mto wa Mbu zien we de eerste zebra’s grazen, proeven exotische vruchten op de markt en zien we hoe men hier bananenbier brouwt. Schol!

2 Dag 4-7
Wildlife spotten in de grootste natuurparken van Tanzania

Als men Tanzania zegt, dan denkt men direct aan grote kuddes gnoes, opgejaagd door leeuwen of het silhouet van een olifant en giraf bij ondergaande zon. En laat dat nu net onze volgende stop zijn!

In Serengeti National Park lonken grote vlaktes vol beestenpracht ons. Na te keuvelen rond het kampvuur worden we ’s nachts wakker gehouden door buffels die naast onze tenten staan te herkauwen.

Ook stoppen we in de Ngorongoro Krater. Deze krater, het overblijfsel van een dode vulkaan, herbergt enorme hoeveelheden leeuwen en hyena’s. Ook andere beesten zijn er in overvloed want door de hoge kraterwanden vindt hier geen migratie plaats. Een unieke safari-kans!

3 Dag 8-10
Mentale voorbereiding op de beklimming

Na de safari trekken we richting de toegangspoorten van de Kilimanjaro. We nemen hier onze tijd voor, want we willen zeker zijn dat we er volledig klaar voor zijn. Een kleine voorbereidende wandeling, wat cultuur opsnuiven of even je spieren masseren in een warmwaterbron, het is nu het moment!

4 Dag 11-16
6-daagse beklimming van de hoogste berg van Afrika

We beklimmen de Kilimanjaro langs de Machameroute (Whiskey route) en overnachten in tenten. Samen met een ploeg dragers stappen we de ca. 60 km lange beklimming vanaf +/- 1.500 m tot de 5.895 m hoge Uhuru Peak, het dak van Afrika.

Het landschap verandert van vochtig regenwoud, in alpenweiden met reusachtige lobelia‘s, tot het ijs op de ijle top. Onderweg is er dus meer dan genoeg te zien! Door de grote hoogte en de sterke temperatuurverschillen is deze trektocht fysiek en mentaal veeleisend, maar klimervaring heb je niet nodig. ‘Pole, pole’ -Swahili voor ‘langzaam, langzaam’- is nog altijd de beste remedie tegen hoogteziekte. Omdat we er de tijd voor nemen, bereikt 80% van de deelnemers de top.

Boven op de top nemen we de tijd om een groepsfoto te nemen en te vieren dat we de top hebben bereikt. Als aandenken krijgen we zelfs een certificaat van onze prestatie. Het perfecte aandenken om boven je bed te hangen en een herinnering aan dat machtige gevoel van succes!

5 Dag 17-18
Afscheid van de berg

Nu de adrenaline wat begint uit te werken, is het tijd om afscheid te nemen van de berg. Wat zijn we blij dat we met zo’n hoogtepunt hebben kunnen eindigen! Vanuit Kilimanjaro Airport nemen we het vliegtuig terug naar België. Hakuna matata!

Data en prijzen

Vertrek: 04/09/2024
Terug: 21/09/2024
Basisprijs: €4.191
+ 650 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-353
36-451
46-553
56-655
+651
Geslacht
mannen6
vrouwen7
Vertrekvergadering op: 13/07/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024
Vertrek: 03/09/2025
Terug: 20/09/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Kilimanjaro en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • 6-daagse Kilimanjarotrekking (Machameroute) in tenten, incl. permits, pre- en post-departure overnachting in hotel, maaltijden, tenten en slaapzakken, gidsen, dragers en kok
 • 4-daagse safari met jeeps, incl. alle kampeergelden, maaltijden van lokale kok, transport, tenten en parkfees
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, luchthaventaksen ter plaatse, logies, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken, visum en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in het budget.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 21 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Tanzania heb je een internationaal reispaspoort nodig, nog minstens 6 maanden geldig vanaf moment van visumaanvraag, alsook een visum. We raden echter aan dat het internationaal paspoort nog geldig is 6 maanden na aankomst in Tanzania, aangezien dit anders voor problemen kan zorgen en tot instapweigering kan leiden.

Het visum dien je online aan te vragen via de juiste website. Vergeet zeker niet jouw bevestiging met visumnummer af te printen en mee te nemen naar Tanzania. Vertrekvergaderingen worden zo ingepland dat je zeker nog tijd hebt om het visum aan te vragen. 

In geval van problemen of laattijdig inschrijven kan het visum ook bij aankomst worden aangevraagd.

Als er tijdens de vlucht een tussenstop van meer dan 12u wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts, dan bestaat de kans dat het vaccinatiebewijs tegen gele koorts wordt gevraagd aan de grens met Tanzania.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we vaak gebruik van gecharterd vervoer met onze eigen chauffeur. De ritten duren lang en zijn niet altijd comfortabel.

In de steden maken we ook gebruik van het openbare vervoer (een dala dala of boda boda). Tijdens de safari verplaatsen we ons in 4x4 terreinwagens. Deze hebben 5 tot 7 passagierszitplaatsen en kunnen gedeeld worden met andere toeristen. Dit is duurzamer voor iedereen.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 04/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 04/09/24 - 22:15
ADDIS ABABA - BOLE INT. 05/09/24 - 06:15
ADDIS ABABA - BOLE INT. 05/09/24 - 10:35
KILIMANJARO - INTERNATIONAL 05/09/24 - 13:10
KILIMANJARO - INTERNATIONAL 20/09/24 - 17:20
ADDIS ABABA - BOLE INT. 20/09/24 - 19:50
ADDIS ABABA - BOLE INT. 21/09/24 - 01:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 21/09/24 - 07:15
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Grote rugzak of soepele reistas (geen harde koffer)
 • Dagrugzak
 • Slaapzak (comfort 10 C°) - enkel voor tijdens de safari, niet voor de Kilimanjaro
 • Goede warme regenjas (ademend) en eventueel een regenbroek
 • Hard shell jas om boven je kleding aan te trekken
 • Thermisch ondergoed, zeer warme trekkingsbroek en (ski)handschoenen
 • Stapschoenen (type B) en wandelsokken, ingelopen
 • Drinkzak en/of drinkfles, minimum totaal van 3 liter; bij gebruik camelbag denk dan aan eventuele isolatie rond de slang want deze bevriest op weg naar de top

Duurzame Tips:

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.
 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee
 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen
Maaltijden

Tijdens de safari's en de trekking zijn er koks mee die voor ons koken en ook een lunch(pakket) voorzien.

Soms eten we in lokale restaurants of in ons hotel waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Op restaurant kan je in principe kiezen wat je eet, maar soms is het gemakkelijk dat je hetzelfde bestelt als anderen om tijd te winnen. In het hotel is de keuze vaak beperkt of is er een vast menu.

Voor vegetariërs is het mogelijk een alternatief te krijgen.

Logies

Tijdens de safari slapen we in 2-persoonstenten. Het gedeelde sanitair is vrij basic.

Tijdens de trekking slapen we ook in tenten. Het sanitair is tijdens de trekking beperkt tot toilet. Wel krijgen we -warm- water om onszelf op te frissen.

Het kampeermateriaal wordt voorzien door de partners. Enkel voor de safari is er een eigen slaapzak nodig.

In de steden logeren we in eenvoudige, gezellige guesthouses of hotels, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen in 2-, 4- of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Handdoeken zijn niet altijd aanwezig. Het sanitair is soms gedeeld.

Geldzaken

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een zeer goede lichamelijke conditie om volgende redenen:

 • Meerdaagse trekking met dagrugzak
 • Minstens 6u stappen per dag
 • Hoge hoogte met grote kans op symptomen van hoogteziekte
 • Tot 1000 of meer hoogtemeters stijgen op de eerste vijf dagen
 • Tot 2100 hoogtemeters dalen op de laatste twee dagen
 • Slapen in tenten met beperkt comfort
 • Wisselende weersomstandigheden
Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Een groot gedeelte van het land is hoogplateau waar de temperaturen gematigd zijn. Op vele plaatsen kan het daardoor ‘s nachts vrij koel zijn (10°C tot 15°C). De zon kan overdag serieus branden.

Het grote regenseizoen valt in april en mei, de kleinere regenval in november en december.

Het weer op de Kilimanjaro verschilt van dat van het laagland. Eenmaal boven de wolkengrens is het overdag zeer aangenaam, maar de nachten zijn koud. Op grote hoogte kunnen de temperaturen dalen tot -10°C en door de ijzige wind daalt de gevoelstemperatuur tot -30°C en lager.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Tanzania Kilimanjaro

Wat andere reizigers vinden

"We hebben samen de top van de Kilimanjaro gehaald. Je overstijgt jezelf in groep en onderweg neem je de top van de Kilimanjaro erbij. Samen afzien, hoesten, snotteren, schept een band... Uiteraard werd er ook veel gelachen met elkaar en om elkaar...Hakuna matata, pole pole, no problem!"

Marijn Remaut

Heel de reis was geweldig. We hebben de volledige big five en alle Afrikaanse katten gezien op safari, veel interactie gehad met de lokale bevolking en als kers op de taart hebben we met heel de groep de top van de Kilimanjaro bereikt dankzij onze geweldige gids Julius John Whitey.

Jelle Umans

De reis kan niet omschreven worden in woorden, het was een zeer intense ervaring die enkel de mensen van de groep kunnen begrijpen. Het was een hele tocht.

Suzanna Praet

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".