Overslaan en naar de inhoud gaan

Mexico, een land vol contrasten: van skyscrapers in Mexico City tot Maya-sites in de jungle en parelwitte stranden aan de Caraïbische kust.  We dompelen ons onder in de Mexicaanse cultuur (Diego en Frida mogen niet ontbreken!), verkennen charmante indianendorpjes, ontdekken oeroude Mayatempels verborgen in de jungle en genieten de laatste dagen van Caraïbische zon en cocktails.

Deze reis wordt begeleid door een professionele Nederlandstalige lokale gids.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Mexico

Koloniale parels San Cristobal de las Casas, Campeche, Valladolid en Mérida

Groepsreis Mexico

De indrukwekkende Mayatempels en -cultuur

Groepsreis Mexico

Zwemmen in natuurlijke ondergrondse zwembaden of cenotes

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Mexico City

Naast de rijke geschiedenis biedt Mexico City ook een levendige moderne cultuur. De stad is een mekka voor kunstliefhebbers, met talloze musea, galeries en theaters. Het Museo Frida Kahlo, ook bekend als La Casa Azul, biedt een intiem kijkje in het leven van de beroemde kunstenares. Zaterdag staat dan ook helemaal in het teken van Frida Kahlo en Diego Rivera, afsluiten doen we met een bezoek aan de kunstenaarsmarkt van San Angel.

De gastronomische scène van Mexico City is wereldwijd erkend. Van de heerlijke straatgerechten zoals taco's en tamales tot de chique restaurants die traditionele Mexicaanse gerechten met een moderne twist serveren, er is voor elke smaak iets te vinden.

3 overnachtingen in een 3-sterrenhotel

2 Dag 4 -7
Teotihuacán, Oaxaca en Hierve el Agua

Vandaag trekken we stevige schoenen aan en bezoeken we het pre-Azteekse complex van Teotihuacán die we kunnen beklimmen. Ontdek de Piramide van de Zon en de Piramide van de Maan terwijl je bijleert over de historische en culturele betekenissen van deze bekende bouwwerken

Daarna trekken we verder naar Oaxaca, deze historische stad heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de precolumbiaanse tijd, en dit erfgoed is nog steeds zichtbaar in de indrukwekkende archeologische vindplaatsen zoals Monte Albán. Monte Albán is een van de oudste steden van Meso-Amerika, biedt een adembenemend uitzicht over de vallei en geeft inzicht in de complexe samenleving van de Zapoteken.

Tot slot gaan we nog zwemmen in Hierve El Agua, dit is een verstaande waterval met een natuurlijke bron waar je kan zwemmen en gaan we eten bij een lokale familie. 

4 overnachtingen in een 3-sterrenhotel.

3 Dag 8
Tehuantepec

We rijden verder met onze gecharterde minibus richting Tehuantepec, waar we gaan eten bij een lokale familie die ons heerlijke totopos (een soort nachos) leren maken. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot precolumbiaanse tijden, toen het een belangrijk handels- en cultureel centrum was voor de Zapoteken en Mixteken. Deze rijke erfenis is nog steeds zichtbaar in de architectuur, traditionele kleding en lokale gebruiken.

Tehuantepec is beroemd om zijn sterke matriarchale samenleving, waarin vrouwen een centrale rol spelen in zowel het huishouden als de economie. De Tehuana-vrouwen, met hun kleurrijke en gedetailleerde traditionele kleding, zijn een iconisch symbool van de stad. Deze klederdracht werd wereldwijd beroemd dankzij de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo, die vaak in Tehuana-stijl gekleed ging.

1 overnachting in een 3-sterrenhotel 

4 Dag 9
Juchitán en Chiapa de Corzo

Daarna trekken we verder naar Chiapa de Corzo, deze stad is een van de oudste in Chiapas, gesticht in de 16e eeuw door Spaanse kolonisten. Het historische centrum wordt gekenmerkt door koloniale architectuur, met als middelpunt de prachtige Mudejar-stijl fontein, La Pila, die dateert uit de 16e eeuw en een iconisch symbool van de stad is.

Hier houden we ook halt op de kleurrijke markt van Juchitan, de muziekliefhebbers kunnen hier optioneel ook nog genieten van een traditioneel Marimba-concert.

1 overnachting in een 4-sterrenhotel met zwembad 

5 Dag 10-11
San Cristóbal de las Casas

Cañón del Sumidero, is een indrukwekkend natuurwonder.  We maken en boottocht in deze majestueuze kloof, gevormd door de Grijalva-rivier, biedt adembenemende landschappen met steile rotswanden die op sommige plaatsen meer dan 1.000 meter hoog oprijzen.

De volgende dag verkennen de koloniale stad San Cristobal de las Casas waar de indigenas tot de meest traditionele en kleurrijke inwoners van Mexico behoren. Het historische centrum van San Cristóbal de las Casas is een lust voor het oog, met geplaveide straten, kleurrijke huizen en prachtige kerken zoals de kathedraal van San Cristóbal en de Templo de Santo Domingo. Deze koloniale gebouwen, met hun opvallende barokke en neoklassieke stijlen, weerspiegelen de rijke geschiedenis van de stad.

We ontdekken nabijgelegen Chiapas-indianendorpjes San Juan Chamula en Zinacantán. De tijd lijkt er stil te staan, mensen relaxen op het grote plein of verkopen hun waar op de markt. Overal zie je kleurrijke inwoners, huizen,.....Perfecte plek om souvenirs te kopen, want de inwoners staan bekend om hun weef- en andere artisanale kunsten. Liefhebbers van de Mexicaanse keuken kunnen ook een kookworkshop meevolgen en wie wilt kan de benen los schudden tijdens een salsa les. 

2 overnachtingen in 3-sterrenhotel

6 Dag 12-13
Palenque

Via de indrukwekkende blauwe watervallen van Agua Azul rijden we door naar Palenque. 

Palenque is een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen van de Maya-beschaving. Deze oude stad, die bloeide tussen circa 600 en 800 na Christus, ligt verscholen in het weelderige tropische regenwoud en staat bekend om zijn prachtige architectuur, ingewikkelde hiërogliefen en historische betekenis.

We bezoeken de site en maken een junglewandeling. Vrije namiddag waar we kunnen relaxen aan het zwembad of optioneel een borduuratelier kunnen bezoeken. 

Overnachting in een 3-sterrenhotel met zwembad

7 Dag 14
Campeche en Santa Elena

Transportdag naar Santa Elena met stop in het koloniale Campeche om lekker iets te gaan eten. 

Overnachting in een 3-sterrenhotel met zwembad
 

8 15-16
Mérida & Uxmal

We zetten via Uxmal koers naar de koloniale stad Mérida. Uxmal is een van de meest prominente archeologische vindplaatsen van de Maya-beschaving. De ruïnes van Uxmal zijn omgeven door een weelderige jungle, wat bijdraagt aan de mystieke sfeer van de site. De combinatie van indrukwekkende architectuur, kunstzinnige versieringen en de natuurlijke omgeving maken Uxmal tot een van de mooiste en best bewaarde Maya-steden.

Mérida, de levendige hoofdstad van de staat Yucatán, Mexico, is een stad die bekend staat om haar rijke geschiedenis, koloniale charme en bruisende cultuur. We gaan er heerlijk eten, terrasjes doen en wandelen langs de Paseo de Montejo, een prachtige laan met Belle Epoque huizen.

We bezoeken het vissersdorp Celestún, van hieruit maken we een mooie boottocht door een mangrove gebied waar heel veel vogelsoorten te spotten vallen. De gekendste voor deze regio is uiteraard de roze flamingo.

2 overnachtingen in een 3-sterrenhotel

9 Dag 17
Valladolid

Via Mérida rijden we naar Valladolid onderweg passeren we langs verschillende cenotes (ondergrondse zwembaden) waar we halt houden om een verfrissende duik te nemen in dit typische natuurfenomeen op het schiereiland Yucatán. 

Valladolid is een charmante koloniale stad die bekend staat om haar rijke geschiedenis, kleurrijke architectuur en ontspannen sfeer.

Overnachting in een 3-sterrenhotel met zwembad 

10 Dag 18-19
Chichén Itza, Siaan Kaan & Tulum

Chichén Itzá, een van de meest beroemde archeologische vindplaatsen in Mexico, is gelegen op het schiereiland Yucatán en was een belangrijke stad van de Maya-beschaving. Deze indrukwekkende site, die in 1988 werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, trekt jaarlijks duizenden bezoekers die gefascineerd zijn door de architectonische pracht en de historische betekenis van de ruïnes.

Sian Ka'an, wat in de Maya-taal "Waar de Hemel Ontstaat" betekent, is een uitgestrekt biosfeerreservaat gelegen in de staat Quintana Roo, Mexico. Dit prachtige natuurgebied, dat in 1987 werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, beslaat ongeveer 528.000 hectare en is een van de grootste beschermde gebieden in Mexico.

Het reservaat omvat een gevarieerd landschap van tropische regenwouden, mangroven, savannes, lagunes, en koraalriffen. Deze diverse ecosystemen herbergen een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. Bezoekers van Sian Ka'an kunnen tal van dieren in het wild spotten, waaronder jaguars, ocelotten, tapirs, zeekoeien, en honderden soorten vogels zoals de felgekleurde toekan en de majestueuze visarend.

2 overnachtingen in een 3-sterrenhotel met zwembad

11 Dag 20
Naar Cancún en vlucht naar Brussel

Op de laatste dag rijden we van Tulum naar Cancún om van hieruit terug te vliegen naar Brussel.

Hotels

Info

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers (aparte bedden) met privé-sanitair in hotels of familiepensions. Hierboven zie je enkele voorbeelden van mogelijke overnachtingen. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Na boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Indien er geen beschikbaarheid is, heb je het recht je boeking te annuleren. Bij je boeking kan je ook laten weten dat je als koppels of als vrienden graag samen ligt (1 of 2 bedden). 

Uitzonderlijk ruilen we tijdens de reis ons comfortabel verblijf in voor een unieke overnachting zoals een homestay, een nacht onder de sterren of een andere unieke locatie.

Data en prijzen

Vertrek: 14/02/2025
Terug: 06/03/2025
Basisprijs: €4.695
+ 850 USD budget
al 4 boekingen
Wie gaat mee?
Leeftijd
56-653
+651
Geslacht
mannen2
vrouwen2
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekcadeau tot en met 30/06/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Mexico City en Cancún - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen + ontbijt
 • Privé transport
 • Ingang Casa Azul Frida Kahlo
 • Fietstocht in Mexico City
 • Salsa lessen
 • Begeleiding in de cenotes
 • Tapijt atelier in Teotitlan del Valle en borduuratelier in Tehuantepec
 • Boottochten Cañón Del Sumidero, Celestún en Siaan Kaan 
 • Kookworkshop in Santa Elena en totopos maken in Tehuantepec
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een professionele Nederlandstalige lokale gids
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget

Kostenraming voor overige activiteiten, luchthaventaksen ter plaatse, overige toegangsgelden en overige maaltijden. Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

 • Wil je een single kamer op deze reis, dan kost dit € 605 extra.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 21 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Mexico heb je internationaal reispaspoort nodig, geldig voor de volledige duur van je verblijf. 

Reizigers die met het vliegtuig naar Mexico vliegen moeten geen FMM formulier meer invullen.

Reizigers die over land Mexico binnenkomen dienen het FMM formulier wél nog invullen. 

(https://www.inm.gob.mx/fmme/publico/en/solicitud.html "") terugvinden: 

Voor meer info:
https://embamex.sre.gob.mx/belgica/index.php/es
https://www.inm.gob.mx/gobmx/word/index.php/paises-no-requieren-visa-para-mexico

Voor deze reis maken we gebruik van een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Je hebt daarom ook een elektronische toestemming (ESTA) nodig voor de overstap in de VS. Je kan deze aanvragen via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. De kostprijs hiervoor is 21 USD, te betalen met je kredietkaart.  

Opgelet! Indien je in Irak, Iran, Soedan, Jemen, Libië, Noord-Korea, Somalië of Syrië geweest bent (sinds 01/03/2011) of in Cuba (sinds 12/01/2021) is de kans dat je met een ESTA kan reizen erg klein en dan moet je een visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. 

Meer informatie hierover kan je hieronder terugvinden

diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van een gecharterde privé minibus.

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Als je niet vanuit Brussel vliegt, verzorgen wij transport vanuit België.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 14/02/2025

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 14/02/25 - 11:55
WASHINGTON - DULLES INT. 14/02/25 - 14:35
WASHINGTON - DULLES INT. 14/02/25 - 17:45
MEXICO CTY - BENITO JUAREZ INT 14/02/25 - 21:50
CANCUN - INT. AIRPORT 05/03/25 - 12:27
WASHINGTON - DULLES INT. 05/03/25 - 15:40
WASHINGTON - DULLES INT. 05/03/25 - 17:50
BRUSSELS - BRU AIRPORT 06/03/25 - 07:15
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

•          Grote rugzak of soepele reistas

•          Dagrugzak

•          Stapschoenen

•          Lakenzak

•          Goede (regen)jas

Duurzame Tips:

•          Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure

•          Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee

•          Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet.

In de Centraal Amerikaanse keuken wordt er veel met koriander, bonen en mais gewerkt. 

Logies

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers met privé-sanitair. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs.

We slapen tijdens deze reis altijd in 3-sterrenhotels en zelfs één keer in een 4-sterrenhotel. In bepaalde hotels zijn er ook zwembaden en andere faciliteiten aanwezig. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de groep en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens je online vertrekmoment kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan. 

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale lichamelijke conditie. De hitte in combinatie met de luchtvochtigheid kan de wandelingen soms extra uitdagend maken.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Tijdens de wandelingen dragen we onze dagrugzak. Goede wandelschoenen zijn noodzakelijk. 

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier: 

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners. Vermijd het om 's nachts alleen de straat op te gaan in de steden. Lees het advies van buitenlandse zaken op https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/mexico

 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen. 

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Zoals alle Midden-Amerikaanse landen heeft ook Mexico een tropisch klimaat waarbij de gemiddelde temperatuur tijdens het jaar amper schommelt (gem. 27°C). Het regenseizoen loopt van mei tot oktober en kenmerkt zich door een vrij korte maar ook wel hevige bui in de namiddag. In november begint het droge seizoen. De beste reistijd voor Mexico loopt van december t.e.m. april. 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Mexico

Wat andere reizigers vinden

"Ik voelde me zo dicht bij de plaatselijke bevolking en heb het gevoel dat ik Mexico écht beleefd heb."

Annika Lersberghe

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".