Overslaan en naar de inhoud gaan

Een trekking om niet snel te vergeten! Vijf dagen stappen we met onze dagrugzak door groene valleien, idyllische dorpen, woeste ravijnen en rotsachtige hoogvlakten van de Hoge Atlas.

We worden hierbij begeleid door een ervaren, lokale gids en logeren in gezellige gîtes. Onze inspanningen worden beloond met een niet te versmaden zonsopgang vanop het hoogste punt van onze reis: de Jbel Toubkal (4.167 m). De laatste dag verliezen we ons in de wirwar van soeks en smalle straatjes van keizerstad Marrakech.

De hoogtepunten van deze reis

Toubkal

De top van de Toubkal bereiken, dè hoogste berg van Noord-Afrika

Groepsreis Marokko wandelen door de Atlas

Wandelen door een ultra fotogeniek Atlas-decor!

Groepsreis Marokko soeks en bazaar van Marrakech

Snuisteren in de souks in Marrakech

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1
Aankomen in Marrakech
2 Dag 2-6
Grandeur van de Hoge Atlas

In  Marrakech worden we opgepikt door de gids en rijden met een minibus naar de Hoge Atlas. De wegen worden smaller, de putten dieper en de bergen hoger. Vanuit een Berberdorpje bereiden we onze trekking voor. We herschikken de bagage en bespreken de route in functie van de weersomstandigheden. Het pad leidt langs Berbergemeenschappen waar we gastvrij worden onthaald! De thee vloeit er rijkelijk en onze lokale gidsen zorgen voor het eerste contact.

Vijf dagen trekken we te voet door vruchtbare valleien, langs idyllische berberdorpjes, woeste en onherbergzame ravijnen en rotsachtige hoogvlakten. Onze inspanningen worden beloond met een schitterende zonsopgang van op het hoogste punt van onze reis: de Jbel Toubkal (4.167 m).

Een chech om het hoofd beschermt ons tegen de zon en muilezels dragen de bagage. Onze ervaren gids leidt ons door de Atlas, een landschap dat voortdurend wisselt van karakter en kleurenpalet. ’s Avonds worden we beloond met heerlijke stoofpotjes die onze kok bereidt.We slapen in gîtes. Vanwege de mogelijke sneeuw, blijven we langer op lagere hoogtes maar de top van de Jbel Toubkal blijft ons doel. De laatste dag van de trekking is een stevige afdalingsdag.

3 Dag 7-8
Magisch Marrakech

Na de inspanning, tijd voor ontspanning in Marrakech, waar we onze laatste avond doorbrengen. Van op het Jemaa-el-Fnaplein, het bruisende hart van de medina, verliezen we ons in de wirwar van soeks en smalle straatjes. We slenteren langs moskeeën en paleizen voor we de stad verlaten.

Data en prijzen

Vertrek: 22/09/2024
Terug: 29/09/2024
Basisprijs: €1.219
+ 290 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-251
26-357
36-452
46-553
Geslacht
mannen5
vrouwen8
Vertrekvergadering op: 23/08/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024
Vertrek: 17/05/2025
Terug: 24/05/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 20/09/2025
Terug: 27/09/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Marrakech en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • 5-daagse trekking met lokale gids, inclusief maaltijden, bagagevervoer per ezel en 4 overnachtingen in basic gîtes of refuges.
 • Transfers Marrakech - trekking en terug
 • Transfers luchthaven - Marrakech centrum en terug
 • Etentje in ViaVia Joker Reiscafé Marrakech
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logementen, (ander) plaatselijk transport, toegangsgelden, maaltijden die niet inbegrepen zijn in de trekking en luchthaventaksen ter plaatse.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 04 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Marokko heb je internationaal reispaspoort nodig, geldig voor de voorgestelde duur van jouw verblijf in Marokko. Het wordt echter aanbevolen dat jouw paspoort nog minstens 3 maanden geldig is op de datum van binnenkomst in Marokko om problemen en instapweigering te voorkomen.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we vaak gebruik van een gecharterde minibus of taxi met Franstalige chauffeur. Marrakech verkennen we te voet of met het openbaar vervoer.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 22/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 22/09/24 - 13:55
MARRAKECH - MENARA INT. 22/09/24 - 17:00
MARRAKECH - MENARA INT. 29/09/24 - 17:30
BRUSSELS - BRU AIRPORT 29/09/24 - 22:25
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Rugzak (geen harde koffer)

 • Dagrugzak 

 • Slaapzak (comfort 10°C) voor extra comfort tijdens koude nachten in de gîtes

 • Hoge bergschoenen met goed profiel èn ingelopen

 • Goede stapkousen

 • Ademende regenjas

 • Trekkingsbroeken

Hou er rekening mee dat je in een Moslimland bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt een aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Concreet betekent dit: voor mannen een lange broek en T-shirt mét mouwen en voor vrouwen een lange broek of rok en t-shirt mét mouwen (schouders moeten bedekt zijn!). Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen. 

Duurzame tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

Tijdens de trekking gaan koks mee die voor ons koken.

In Marrakech eten we in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Op restaurant kan je in principe kiezen wat je eet. In de hotels kan er een buffet worden voorzien of is er beperkte keuze.

Voor vegetariërs is het mogelijk een alternatief te krijgen.

Logies

Tijdens de trekking logeren we in eenvoudige gîtes, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit. 

In de gîtes is het sanitair basic, maar is er wel een douche. We slapen in slaapzaken met vaste stapelbedden ofwel op matjes op de grond in meerpersoonskamers.

In Marrakech logeren we in een eenvoudig, gezellig hotelletje. We slapen in 2- of 4-persoonskamers. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede conditie, ervaring met meerdaagse trekkings is een pluspunt.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Voorbeeld van de 5-daagse trekking in de Hoge Atlas:

Dag 1 Vanuit Marrakech rijden we via Asni naar Iml Oughad (1.150 m) waar een halve dagtocht doorheen de Vallée d’Azzaden (via Col de Tizin’Tacht – 2.100 m) op het programma staat. Reken op zo'n 4,5 uren stappen. We overnachten in een gîte gelegen op 1.700m.

Dag 2 Vandaag stappen we via Vallée d’Azzaden en de Col de Tizi Tiouti (2.600 m) naar de Vallée de Tizgui (2.200m). Reken op zo'n 5 uren stappen.

Dag 3 Vanuit de Vallée de Tizgui stappen we via de Col de Tizi Tagdalte (2.800 m) naar de Vallée d’Ouarou (1.800 m) wat neerkomt op 6 uren stappen. Slapen doen we in een gîte op 2.300 m.

Dag 4 Vanaf Azib Tamsoulte stappen we gedurende 6 uren over de Jbel Aguelzim (3.650 m) naar de Refuge du Toubkal (3.207 m) alwaar we logeren aan de voet van de Jbel Toubkal.

Dag 5 De laatste dag stappen we vroeg in de ochtend vanaf de Refuge du Toubkal naar de top van de Jbel Toubkal (4.167 m) om dan vervolgens tijdens de voormiddag terug af te dalen naar de Refuge du Toubkal waar we de lunch nemen. In de namiddag dalen we verder af via de Vallée d’Ait Mizane naar het eindpunt van de trekking: Imlil (1.740 m). Deze laatste dag is een lange dag met in totaal zo'n 9 uren -soms meer- stappen. Overnachten doen we in Imlil. De volgende ochtend rijden we terug naar Marrakech. 

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.

Op 8 september 2023 vond een hevige aardbeving plaats in het zuiden van het Atlasgebergte. Zowel het reisadvies als onze lokale partners bevestigen dat het reisprogramma van deze reis niet in het gedrang komt en dat alles veilig kan doorgaan. We vermijden elke vorm van ramptoerisme.

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Het weer in de hoge Atlas is typisch voor het hooggebergte en verschilt compleet met dat van de lagergelegen gebieden (zoals in Marrakesh). Dit betekent ook dat de weersomstandigheden zeer snel kunnen ombuigen naar slecht weer.

Vanaf het einde van de maand oktober behoort regen en zelfs sneeuwval op grote hoogte tot de mogelijkheden. In normale omstandigheden is het overdag in de valleien nog aangenaam warm (15 à 20° C). Ook eenmaal boven de boomgrens heersen er overdag nog aangename lentetemperaturen, maar de nachten zijn meestal vrij koud. Op grote hoogte kunnen de temperaturen ’s nachts dalen tot -10°C. Door de ijzige wind kan je een gevoelstemperatuur ervaren van extreme laagten.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Marokko Atlas gebergte Toubkal trekking

Wat andere reizigers vinden

Mijn eerste Jokerreis maar zeker voor herhaling vatbaar. Vooral de goede groepssfeer en samen een fantastisch doel voor ogen houden en dan ook bereiken was een erg leuke ervaring. Marokko is een prachtig land qua uitzichten en gastvrijheid, het heeft me zeer positief verrast.

Els De Rudder

"Grensverleggend, spectaculair en verrassend!"

Devon Kerkhove

De top van de Toubkal bereiken na dagenlange opgebouwde inspanning en ons middagmaal op unieke locaties opeten, waren absolute hoogtepunten.

Kris Denissen

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".