Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze groepsreis naar Sardinië met extra comfort staat garant voor een mix van actieve natuurbeleving en culturele ontdekkingen, geserveerd op een bedje van prachtige landschappen, idyllische inhammen, middeleeuwse stadjes en spectaculaire kustwegen - overgoten met een sausje van culinair genieten. 

Met de comfortabele huurwagen zijn we overal in geen tijd. De wandelingen zijn haalbaar voor iedereen, of het nu langs een kloof is of hoog boven de grillige kusten. Het strand is vlakbij om even uit te rusten en de gelaterias zullen je niet teleurstellen. Op dit Italiaanse eiland vind je ook heel wat UNESCO-Werelderfgoed. We bezoeken niet alleen sites uit de tijd van de Romeinen maar ook uit de Bronstijd.

Meer weten? Bekijk de online infosessie over onze reizen naar Italië (Sardinië) >> 

De hoogtepunten van deze reis

Gola Gorropu

De wandeling door de spectaculaire Gola Gorropu kloof

Groepsreis Sardinië Cala Gonone

De prachtige natuur en heldere zee van het vissersdorpje Cala Gonone

Groepsreis Sardinië Nuraghi

De duizenden jaren oude Nuraghi torens

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Cagliari en het zuidoosten

We starten onze reis in Cagliari, de hoofdstad van het eiland. We kuieren door de smalle straatjes, bewonderen het uitzicht vanop het Bastione di San Remy en laten ons verleiden door een eerste terrasje in de levendige wijk aan de haven. Tijdens onze eerste autorit maken we al meteen kennis met een aantal dingen die zo kenmerkend zijn voor Sardinië: een Romeinse tempel, een druipsteengrot en een wandeling langs kurkeiken.

Overnachting in een hotel in het centrum van Cagliari.

2 Dag 4-5
Oristano en het schiereiland Sinis

Oristano is onze uitvalsbasis voor de twee volgende dagen. Op het schiereiland Sinis maken we kennis met de zandduinen die zo typisch zijn voor de westkust van Sardinië. Helemaal in het zuiden bezoeken we Tharros, één van de meest fascinerende sites van Sardinië. De archeologische resten geven ons een goed beeld van dit ooit zo florerende Romeinse stadje, het uitzicht over de golf van Oristano doet ons begrijpen waarom de Romeinen hier zo graag een stad wilden stichten.

Ook de tocht naar Barumini dompelt ons weer onder in een mix van natuur en cultuur. De nuraghe van Su Nuraxi zijn trotse getuigen van de bronstijd die je enkel op Sardinië vindt. Terecht een stukje Unesco Werelderfgoed. Een gids neemt ons mee op verkenning door de vlakbij gelegen Giara di Gesturi, een hoogvlakte met een prachtige natuur, kurkeiken en wilde paarden.

Overnachting in een hotel in het centrum van Oristano.

3 Dag 6-8
Alghero en het noordwesten

Langs één van de mooiste kustwegen en prachtige inhammen in alle tinten blauw en groen, bereiken we Alghero, het ‘Barcelona van Sardinië’. We dwalen door de oude steegjes en eten paella op de oude stadswallen terwijl de zon donkerrood ondergaat.  Vanuit Alghero verkennen we het noordwesten van Sardinië waar de felle winden de rotsen hebben uitgeslepen tot de meest bizarre rotsformaties. Met een beetje geluk zien we Corsica aan de horizon opduiken. Het Romaans kerkje van SS Trinita di Saccargia, het meest fotogenieke plekje van Sardinië, mag niet ontbreken in ons programma.

Overnachting in een hotel in het centrum van Alghero.

4 Dag 9-10
Het bergachtige binnenland en de Oostkust

Onze tocht van west naar oost voert ons door het bergachtige binnenland van het eiland. Na een bezoek aan de nuraghe van Santu Antine en de muurschilderingen in het bergdorp Orgosolo komen we aan in Dorgali, de ideale uitvalsbasis voor een prachtige dagwandeling naar een kloof met steile wanden of een baai die je alleen te voet of per boot kan bereiken.

Overnachting in een hotel in Cala Gonone.

5 Dag 11
Villasimius

De laatste tijd op Sardinië spenderen we in Villasimius, een gezellig stadje aan de zuidkust van het eiland. Hier genieten we van een laatste wandeling, frisse duik en lekkere maaltijd. 

Overnachting in een hotel in Villasimius.

6 Dag 12
Terugvlucht

Na onze laatste activiteiten in Villasimius vertrekken we weer naar Cagliari waar we onze vlucht naar België nemen.

Hotels

Info

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers (aparte bedden) met privé-sanitair in hotels of familiepensions. Hierboven zie je enkele voorbeelden van mogelijke overnachtingen. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Na boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Indien er geen beschikbaarheid is, heb je het recht je boeking te annuleren. Bij je boeking kan je ook laten weten dat je als koppels of als vrienden graag samen ligt (1 of 2 bedden). 

Uitzonderlijk ruilen we tijdens de reis ons comfortabel verblijf in voor een unieke overnachting zoals een homestay, een nacht onder de sterren of een andere unieke locatie.

Data en prijzen

Vertrek: 02/10/2024
Terug: 13/10/2024
Basisprijs: €1.695
+ 580 EUR budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
1 boeking
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 29/02/2024
Vertrek: 09/04/2025
Terug: 20/04/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 27/09/2025
Terug: 08/10/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Cagliari en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • 10 dagen huurwagens omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art 15)
 • Brandstof huurwagens
 • Organisatiekosten
 • Alle overnachtingen + ontbijt
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • BTW en bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, (ander) plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

 • Wil je een single kamer op deze reis, dan kost dit  350 euro. 

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 23 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Italië heb je een geldige Belgische identiteitskaart nodig. 

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Als je (co)chauffeur bent tijdens deze reis, heb je een geldig Belgisch rijbewijs (vernieuwd bankkaartmodel) nodig. 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse 

Tijdens deze reis maken we gebruik van huurwagens.

Voor deze reis met huurwagen is het evident dat naast de begeleider, ook 5 deelnemers fungeren als (co)- chauffeur. Conform de Bijzondere Reisvoorwaarden, art. 15 moeten álle deelnemers goed zorgen voor het hun toevertrouwde voertuig. Verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg, zijn ten laste van de reizigers. Een omniumverzekering is steeds inbegrepen.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 02/10/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 02/10/24 - 11:35
ROMA - FIUMICINO DA VINCI INT 02/10/24 - 13:40
ROMA - FIUMICINO DA VINCI INT 02/10/24 - 16:10
CAGLIARI - ELMAS INT. AIRPORT 02/10/24 - 17:15
CAGLIARI - ELMAS INT. AIRPORT 13/10/24 - 09:10
MILANO - LINATE INT. AIRPORT 13/10/24 - 10:30
MILANO - LINATE INT. AIRPORT 13/10/24 - 13:10
BRUSSELS - BRU AIRPORT 13/10/24 - 14:45
Bagagelijst

Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. 

 • Soepele reistas of rugzak
 • Dagrugzak
 • Degelijke wandelschoenen
 • Wandelkledij
 • Goede regenjas

Duurzame Tips:

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.
 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee
 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen

 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet.  Ook kan een picknick op het programma staan. 

Logies

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers met privé-sanitair. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs.

We overnachten in centraal gelegen, kleinschalige drie- of viersterrenhotels. De hotels hebben elk een ander karakter, afhankelijk van de plaats waar we verblijven.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. 

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Voor deze reis volstaat een normale fysieke conditie. De rotsachtige bodem maakt de wandelingen uitdagend, de paadjes zijn bezaaid met stenen en dus niet altijd mooi effen! Soms maken we een korte wandeling van 1 à 2u, voor onze langere wandelingen trekken we er een hele dag op uit. We nemen picknick mee en afhankelijk van de keuze van de tocht ook onze zwemkledij zodat we op onze eindbestemming een frisse duik in het water kunnen nemen. 

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Voor een reis naar Sardinië kiezen we voor het voorjaar of het najaar. De temperaturen zíjn dan aangenaam om te wandelen en toch warm genoeg om ons een zomers gevoel te geven.  Ook zwemmen kan voor wie wil. 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Sardinië

Wat andere reizigers vinden

Sardinië is een prachtig eiland. Goed weer, vriendelijke mensen en lekker eten. Dit eiland ontdekken met een toffe groep maakt het extra boeiend.

Anne-Sophie Janssens

Sardinië is een prachtige bestemming. Zeer vriendelijke bevolking, we hadden een toffe groep, alles verliep supervlot, rustig reisritme waardoor er zeker een vakantiegevoel heerste. Een mooie balans tussen cultuur en natuur onder een topbegeleiding.

Sonja Nickmans

Sardinië is een prachtig eiland dat in de lente zeer groen is en veel bloemenpracht heeft. Mooie dorpjes ,vriendelijke mensen, lekker eten. Ik kwam er helemaal tot rust. 

Greet Severens

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".