IJsland en de Faeröer
Tijdens deze onvergetelijke roadtrip combineren we de natuurpracht van de Faeröer-eilanden met de IJslandse ongereptheid.
We leggen het volledige traject af met onze eigen minibus, waarbij een ferry ons van Denemarken tot IJsland brengt. Een bezoek aan de Faeröer is natuurlijk een essentiële stop tijdens die tocht. De beide (ei)landen zullen ons verbazen, zullen ons bevangen met hun mystieke natuur en de eigenheid van hun bevolkingen.
De hoogtepunten van deze reis
De verlatenheid van de Faeröer-eilanden, waar de natuur zijn ruige karakter heeft behouden
Van grootse watervallen tot diepe rivierkloven, de IJslandse natuurpracht is overweldigend
Thermische activiteit zorgt voor natuurlijke warme baden, ideaal voor een hot spring moment
Deze reis is iets voor jou als je...
-
op een duurzame manier naar IJsland wilt reizen
-
graag met een kleine groep en 1 minibus op roadtrip wilt
-
naast IJsland ook voet wil zetten op de Faeröer-eilanden
-
houdt van wandelen langs adembenemende natuurfenomenen
-
ook de ruige natuur en onbekendere stukken van IJsland wilt ontdekken
-
liever in een echt bed slaapt i.p.v. een tent
Programma
Programma
Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.
Vanuit België rijden we in een rechte lijn naar Hirtshals, waar we inschepen op de ferry naar de Faeröer. We spenderen de komende anderhalve dag aan boord van de ferry en hebben uitgebreid de tijd om elkaar wat beter te leren kennen voor we aan het actieve deel van onze reis beginnen. Tijd voor gezelschapsspelletjes en wat leuke gesprekken!
's Avonds bereiken we terug land: de Faeröer-eilanden! We overnachten in Torshavn, de hoofdstad.
Onze reis start op het grootste van de 18 Faeröer-eilanden. Vanuit Saksun, een klein afgelegen dorpje dat prachtig gelegen is in een natuurlijke lagune, rijden we verder naar Fossa falls, de hoogste waterval van de Faeröer, waar we een korte maar prachtige wandeling maken. Hierna verlaten we Streymoy en rijden naar Eysturoy, het tweede grootste eiland. Het landschap is hier adembenemend mooi, en dat verkennen we dan ook te voet. De dag eindigen doen we in het prachtige havendorpje Gjogv.
Vanuit Gjogv rijden we naar Vestmanna, en als het weer het toelaat maken we een boottocht langs de adembenemend mooie Vestmanna kliffen naar het eiland Mykines (optionele activiteit, richtprijs 160 EUR). Op dit eiland kan je niet alleen mooie wandelingen maken, maar kunnen we ook van nabij kennis maken met de mooiste vogels van de eilanden: papegaaiduikers! Tegen de avond varen we terug naar Vestmanna, verblijven doen we op het eiland Vagar.
We beginnen weer op tijd aan onze dag, zodat we ten volle kunnen genieten van onze laatste uren op deze prachtige eilanden. We hebben het beste voor het einde bewaard, want we maken nog stops op de meest adembenemende uitzichten van de Faeröer. Om 18u vertrekken we vanuit Torshavn met de ferry richting IJsland.
Wanneer we ’s ochtends wakker worden, komen we al aan in IJsland. We rijden meteen naar het noorden, zodat we tegen de middag aankomen aan de geothermische bronnen van Hevrir. Hier waan je je op een andere planeet, met een fantastisch landschap vol modderpoelen, stoompluimen en maanachtige taferelen. Na de lunch maken we een wandeling over de Krafla lava velden, bezoeken we een grot die nog als locatie gebruikt werd in Game of Thrones en eindigen we voor wie wil in de thermische baden van Myvatn.
Na het ontbijt rijden we naar een van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland: Detifoss. Deze waterval is gelegen in een adembenemend maanlandschap, en ook hier maken we prachtige wandelingen in het dal van Vesturdalur. Na de lunch rijden we naar de kust, want in de namiddag is er de mogelijkheid om walvissen te gaan spotten (optionele activiteit, richtprijs €75).
We bereiken de Westfjorden, een verborgen parel van het eiland. We blijven aan de zuidkant van de Westfjorden, waar we onder meer een wandeling naar Latrabjarg, volgens de IJslanders het meest westelijke punt van Europa. We bezoeken ook het afgelegen en mysterieus rode strand van Rauðisandur en de watervallen van Dynjandi. Aan wandelopties hier geen gebrek.
Voor we met de ferry de oversteek maken van de Westfjorden naar Snæfellsjökull, passeren we nog een van de verborgen geothermische bronnen van IJsland, waar we midden in de natuur het warme water kunnen induiken.
We hebben de hele dag om het schiereiland Snæfellsjökull te verkennen, en er is hier meer dan voldoende om te doen. Kirkjufell is niet voor niets een van de meest gefotografeerde plaatsen in IJsland, maar we maken zeker ook tijd voor een wandeling naar de Rauðfeldsgjá kloof, Londgrangar en de Svörtuloft vuurtoren.
Ook een wandeling naar de Glymar waterval, de tweede hoogste van IJsland, mag niet ontbreken. De kloof waarlangs we wandelen is werkelijk spectaculair. We rijden verder naar het zuiden, waar we opnieuw een wandeling zullen maken door het geothermisch gebied van Nesjavellir. Het water heeft hier een fluoblauwe kleur door alle activiteit die hier onder de aardkorst letterlijk opborrelt. Dit is IJsland op zijn best.
We spenderen natuurlijk ook een dag in Reykjavik, met onder meer een bezoek aan de Hallgrimskirkja, Þúfa en het gezellige stadscentrum.
We hebben tijdens onze reis nu al een prachtig stuk IJsland leren kennen, maar het zuiden is weer net iets anders. Het staat bij vele avonturiers dan ook hoog op de bucketlist, en terecht! Met onze minibus volgen we de zuidkust, we roadtrippen over de bekendste weg van IJsland: de ring road. Als eerste stop bezoeken we natuurlijk de golden circle: de impressionante hoge geysirs, de waterval Detiffoss en een wandeling tussen 2 continenten in Thingvellir.
Ook de volgende hoogtepunten laten niets aan de verbeelding over. Van spectaculaire diepe kloven tot blauwe gletsjermeren. We nemen zeker de tijd om te genieten van een dipje in een hot spring en wandelen zelfs naar een verlaten neergestort vliegtuig.
Tijdens onze laatste volledige dag op IJsland, nemen we de tijd om rustig de Oostfjorden te ontdekken, waar we nog een laatste keer zullen kunnen genieten van de indrukwekkende verzichten.
Om 10u30 in de ochtend nemen we afscheid van IJsland en rijden we weer de ferry op, voor een boottocht van 2 dagen en 2 nachten terug naar Denemarken. Tijd om een beetje uit te rusten en na te praten over alle prachtige dingen die we de afgelopen dagen gezien hebben. Vanuit Denemarken tijden we terug naar België, voor onze laatste avond maken we een stop in het gezellige Bremen.
Data en prijzen
Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen.
Inbegrepen in de basisprijs
- Ferry Denemarken - Faeröer - IJsland en terug
- 4 overnachtingen aan boord in gedeelde 4-persoonskajuiten
- 24 dagen minibus omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art 14)
- Brandstof minibus
- Gebruik van Joker kampeervuurtjes en kookmateriaal
- Voorschotten logementen t.w.v. EUR 300
- Organisatiekosten
- De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
- KBC-reisbijstandsverzekering
- Bijdrage Garantiefonds
Inbegrepen in het budget
- Kostenraming voor activiteiten, logementen, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
- Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.
Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis
Voor de Faeröer eilanden en IJsland heb je een geldige identiteitskaart nodig.
Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/
Als je (co)chauffeur bent tijdens deze reis, heb je een geldig Belgisch rijbewijs nodig (vernieuwd bankkaartmodel).
Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.
We reizen heen en terug vanuit België met onze minibus. Het uur en de plaats van vertrek worden op de vertrekvergadering meegedeeld door de reisbegeleider.
Voor de heenreis zullen we 2 nachten en 2 dagen aan boord van de ferry zijn, met een tussenstop van 3 dagen op de Faeröer. Op de terugreis zullen we aansluitend 2 dagen en 2 nachten op de ferry doorbrengen. Het geeft de reis een ontzettend uniek karakter. Ook tijdens de reis maken we vooral gebruik van onze minibus. Daarbuiten verplaatsen we ons met de lokale ferry, met de bus en te voet.
Voor deze reis met huurwagen is het evident dat naast de begeleider, ook enkele deelnemers fungeren als (co)chauffeur. Conform de Bijzondere Reisvoorwaarden, art. 15 moeten álle deelnemers goed zorgen voor het hun toevertrouwde voertuig. Verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg, zijn ten laste van de reizigers. Een omniumverzekering is steeds inbegrepen. Bij een aantal reizen is er echter een vrijstelling per schadegeval of is niet alle schade gedekt door de omniumverzekering. Deze vrijstelling of niet-gedekte schade is ten laste van de reizigers. Op de vertrekvergadering krijg je hierover meer informatie.
Het definitieve vertrekuur vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.
De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.
-
Grote trekkersrugzak of soepele reistas
-
Dagrugzak
-
Fleece, eventueel thermisch ondergoed, wandelsokken
-
Wandelbroek, bij voorkeur met afritsbare pijpen
-
Goede jas tegen regen en wind
-
Goed ingelopen en waterdichte stapschoenen
Omdat we met huurwagens reizen vragen we slechts beperkte bagage mee te nemen in een soepele, niet te grote reistas (of rugzak). Harde koffers of rugzakken mét uitwendig frame worden absoluut afgeraden.
Duurzame Tips:
-
Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.
-
Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee.
Tijdens deze reis wordt er vaak zelf gekookt. We maken ontbijt in ons verblijf, picknicken 's middags en koken 's avonds onze maaltijd in de keuken van ons ho(s)tel of op onze kampeervuurtjes. Iedereen steekt de handen uit de mouwen en draagt bij aan het winkelen, koken en afwassen.
We eten af en toe ook in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest steeds zelf wat je eet. Hou er rekening mee dat uit eten gaan in IJsland prijzig is. Vooral alcohol is er duur.
In de IJslandse keuken primeert gezond, vers en eenvoudig. Het is als vegetariër mogelijk om alternatieve gerechten te kiezen. Ook tijdens het kampeerkoken wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met maaltijdrestricties of allergieën.
Tijdens de hele reis slapen we in jeugdherbergen, cabins en ho(s)tels. In de accommodaties zijn er bijna altijd gemeenschappelijke douches en wc’s op de gang. Slapen in meerpersoonskamers met wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk.
Joker zorgt ook voor vuurtjes en kookpotten. Zo kunnen we toch zelf ons potje koken op locaties waar geen keuken is, of kunnen we ons 's middags opwarmen met een lekkere soep on the road.
Voor de heenreis zullen we 2 nachten en 2 dagen aan boord van de ferry zijn, met een tussenstop van 3 dagen op de Faeröer. Op de terugreis zullen we aansluitend 2 dagen en 2 nachten op de ferry doorbrengen. We slapen in 4-persoons hutten.
Prijs en budget ter plaatse
Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.
Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.
De optionele activiteiten voor deze reis zijn:
- Boottocht kliffen Vestmanna + Mykines: +/- 161 euro
- Whale watching: +/- 75 euro
- Museum Reykjavik: +/- 16 euro
Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.
Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.
Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan.
Fooien
In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.
Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.
Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.
Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.
Weet dat je sommige vaccins ruim op voorhand in orde moet brengen. Informeer je dus goed bij het boeken van jouw reis welke vaccins verplicht zijn of aangeraden worden om hier tijdig mee in orde te zijn.
Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie. Er staan meerdere dagtochten met dagrugzak op het programma. De lengte van de wandelingen is soms nog aanpasbaar en bespreekbaar met de groep. Klimmen en dalen of onzekere weersomstandigheden kunnen de inspanning zwaarder maken. Goede waterdichte wandelschoenen zijn noodzakelijk. Meerdaagse tochten zitten niet in het programma.
Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de vermoeidheid na geleverde inspanningen en het drukke reisprogramma beter te verteren.
Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:
- We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
- Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.
De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.
*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.
Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.
We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.
Lees meer over reizen met impact op joker.be/reizen-met-impact.
IJsland en de Faeröer eilanden wordt gekenmerkt door koele zomertemperaturen, een zeer wisselvallig klimaat met regelmatig hevige windvlagen en/of regenbuien. De gemiddelde temperatuur bedraagt er 10°C. We kunnen wel 4 seizoenen op één dag meemaken! Het is daarom belangrijk om kledij mee te nemen waarbij je veel verschillende laagjes kan aandoen.
Bovenop de vier seizoenen kent IJsland een periode van continu daglicht in juni. ’s Avonds gaat het in juli schemeren, maar donker worden doet het niet! In augustus wordt het wel donker ’s nachts. Een slaapmasker is dus zeker geen overbodige luxe.
Over deze reisformule
Reizen met Joker, dat is
-
méér beleven, durven en doen
-
op een duurzame manier
-
met een reisexpert die je reis ter harte neemt
-
om via onze contacten thuis te komen in de wereld
-
en als een betere versie van jezelf terug te keren
Wat andere reizigers vinden
De Faröereilanden en IJsland waren adembenemend mooi. Het zijn landen met nog veel ongerepte natuur waar je ten volle van kan genieten. Het is een leuke manier om te reizen met leeftijdsgenoten want alles wordt voor je georganiseerd.
Ik vond het een fantastische reis die de verscheidenheid van IJsland en de rust van de Faeröer liet zien.
Heb me heel erg geamuseerd en ontzettend veel mooie dingen gezien. De groepssfeer zat goed, het was geweldig!
Veelgestelde vragen
Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?
Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier.
Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
- Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
- Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?
Prijs + budget
Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.
Prijs
De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.
Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.
Budget
Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!
Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.
Wat is niet inbegrepen?
Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.
Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).
Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?
Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst).
Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
- We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
- Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
- Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?
Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:
- Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
- Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.
In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.
Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
- Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
- Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
- We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
- Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen.
Wat als je reis geannuleerd wordt?
Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.
Wat moet ik betalen bij boeking?
Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.
Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?
Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.
Zijn er verborgen kosten?
Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".