Overslaan en naar de inhoud gaan

Als de zon schijnt in Ierland, kleurt het gras er groener dan elders. Regent het, dan zijn joviale pubs er alles wat je nodig hebt. En gelukkig beleef je in Ierland bijna elke dag 4 seizoenen in één dag! Ideaal voor de meest gevarieerde beelden van al het panoramische moois dat Ierland in bergen, langs meren en ruwe kusten en in haar oergezellige steden graag met haar bezoekers deelt.

De hoogtepunten van deze reis

Jochen De Beelde

De Cliffs Of Moher zowel te voet van bovenaf als met een bootje van op het water bewonderen.

Dirk Vanderbist

Genieten van de Ierse gastvrijheid en gezelligheid in een lokale pub.

Stijn Daniels

Genieten van prachtige uitzichten en zonsondergang in Dingle.

Vertrekdata en prijzen

Boek vroeg! Zo ben je zeker van je plaats en het vertrek van de reis zal sneller gegarandeerd zijn. Vanaf eind november 2018 vind je alle reizen voor 2019-2020 online (tot en met paasvakantie 2020). Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we melden je meteen als het zo ver is. Boeken kan vanaf 10 maanden op voorhand.

Op dit moment zijn er (nog) geen vertrekdata beschikbaar.
Voorbije reizen bekijkenVerberg voorbije reizen
Vertrek: 06/07/2018
Terug: 22/07/2018
Basisprijs: €1.220
+ 850 EUR budget
Vertrekvergadering op: 16/06/2018
Inschrijvingen afgesloten

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Amsterdam - Cork en Dublin - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Transport Brussel – Amsterdam
 • 15 dagen huurwagens omnium verzekerd met franchise (art. 7.2)
 • Brandstof huurwagens
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, (ander) plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in het budget.

Wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 01 / 08 / 2018
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie. Hoe we dat allemaal concreet maken op deze reis, dat lees je hieronder.

Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen. Specifiek voor deze reis werden volgende 'duurzame' keuzes gemaakt.

Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken. Hoe we tijdens de reis kansen creëren om mensen te leren kennen, dat lees je hier.
De Ieren zijn een erg toegankelijk volk. Zodra je een pub binnenstapt, word je aangesproken. Het Iers dialect is evenwel niet altijd even verstaanbaar, zeker niet na enkele _pints__.
We kiezen voor verblijven in kleine hostels, uitgebaat door de plaatselijke bevolking. Zij kunnen ons ook meer vertellen over de streek en haar leuke kleine verhalen.

Documenten

Voor Ierland volstaat je geldige Belgische identiteitskaart.

Voor de (co-)chauffeurs volstaat het (roze) Europese rijbewijs.
Bovenstaande formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist of neem contact op met je Joker-reiskantoor.

Transport

Heen en terug

Vaak vliegen we naar de reisbestemming, maar minibus of trein kunnen ook. Kies je voor een reis met vlucht dan is het goed om weten dat Joker samenwerkt met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. Je vindt hieronder de vluchturen – of heel binnenkort worden ze hier aangevuld - zoals ze beschikbaar zijn begin 2018. Indien niet alle vluchten hier vermeld staan en je wil ze wel al weten, dan helpt je Joker-reiskantoor je graag verder. Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je 2 weken voor vertrek via e-mail ontvangt. Ook eventuele info over minibus, huurwagens of trein vind je hieronder.
Voor deze reis vliegen we rechtstreeks met Aer Lingus. De heenvlucht is vanuit Amsterdam. Joker zorgt voor het transport vanuit een centrale plaats naar Schiphol. De plaats en het uur wordt afgesproken op de vertrekvergadering.

Afreis 6 juli

 • Vertrek in Amsterdam om 9u30 met aankomst in Cork om 10u20.
 • Vertrek in Dublin om 18u20 met aankomst in Brussel om 21u05.

Ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...). De schaarse plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport.
Gedurende 12 dagen beschikken we over comfortabele huurwagens om naar het westen te trekken. Het programma kan steeds aangevuld worden met een fikse wandeling. We rijden gemiddeld 4 tot 5 uur per dag over smalle, bochtige wegen in een heuvelachtige omgeving, links uiteraard!

Dublin verkennen we liefst te voet maar een rit met de Dublin Bus is een aangename verpozing.

Tijdens deze reis maken we gebruik van huurwagens (of minibus) en dat heeft als voordeel dat we plaatsen kunnen bereiken die weinig of niet door het openbaar vervoer worden aangedaan. We reizen dus flexibeler!

Naast de begeleider fungeren ook enkele deelnemers als chauffeur en co-chauffeur. Het is dan ook echt nodig dat sommigen zullen autorijden, anderen hun kwaliteit als kaartlezer bovenhalen of op andere manier actief participeren aan de reis.

Zoals in de reisvoorwaarden (art. 7.2) beschreven moet iedereen en zeker de chauffeurs als een goede huisvader zorgen voor het hun toevertrouwde voertuig. Verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg, zijn ten laste van de reizigers. Daar waar mogelijk is een omniumverzekering onderschreven. Soms is een franchise van toepassing, soms kunnen glas-, bodem- en bandenschade niet verzekerd worden. Bij schade worden dergelijke kosten dan door de deelnemers gedragen. Op de vertrekvergadering krijg je hierover meer informatie.

Voor de chauffeurs: vergeet zeker je rijbewijs niet! Bovendien moet elke hoofdchauffeur over een kredietkaart op zijn/haar naam beschikken.

Logies

We overnachten in kleine hotels, bij een aantal reizen in tenten en ook een combinatie van beide is mogelijk. De hotels, pensions of – bij een aantal reizen – campings zijn veelal in handen van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie.
We logeren vooral in lokale ‘hostels’ of jeugdherbergen, en een enkel keer in een ‘Bed and Breakfast’. Daardoor steunen we de lokale economie, kunnen we vlotter contact leggen met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en gezelligheid.

Meestal is er elementair comfort, handdoeken en slaapzak (lakenzak) dien je zelf mee te brengen, sanitair is steeds gemeenschappelijk. Slapen in 3-, 4-, of meerpersoonskamers met regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk. Of juist andersom is het mogelijk dat in jeugdhostels mannen en vrouwen in aparte slaapzalen slapen. Gedurende enkele nachten biedt een ‘Bed and Breakfast’ knusse gezelligheid. Lakens en handdoeken zijn inbegrepen in de prijs, het ontbijt eveneens, natte kleding drogen vormt hier geen probleem.

Maaltijden

Lokale restaurantjes die ons tegen een redelijke prijs 'streekspecialiteiten' serveren zijn dé plaatsen om een land niet alleen te bekijken maar letterlijk te ruiken en te proeven.

Culinaire specialiteiten voor deze reis zijn:
De Ierse keuken is lekker. Met een stevig Iers ontbijt achter de kiezen (bacon and eggs bijvoorbeeld) kan je er voor de hele dag tegen. Regelmatig eten we ‘s middags een picknick, gezamenlijk door de groep verzorgd. ‘s Avonds gebruiken we een warme maaltijd (bijvoorbeeld pubmeal). En uiteraard koken we zelf ook eens om het budget niet te zwaar te belasten. Hiervoor steken we allen samen de handen uit de mouwen! De Ierse keuken serveert veel verse vis zoals zalm en forel. De nationale groente is de aardappel die vaak wordt opgediend met zure room en bieslook. ‘Irish stew’ is een ragout van schapenvlees, gerookte zalm en kaas. En dit alles doorgespoeld met een donkerbruine stout, want “Guinness is good for you”!

Bagage

Bijkomende informatie over bagage krijg je van je reisbegeleider op de vertrekvergadering. Volgende lijst is alvast richtinggevend:
- rugzak en dagrugzak voor de fiets- en wandeltochten (picknick en regenjas)
- stevige wandelschoenen en goede sokken
- warme trui/fleece
- regenjas (bij voorkeur van het ‘ademende’ type)
- normale vakantiekledij (Belgisch klimaat)
- badhanddoek
- bestek, beker, bord, keukenhanddoek, zaklamp

Omdat we ook met huurwagens reizen vragen we slechts beperkte bagage mee te nemen in een soepele, niet te grote rugzak (of reistas). Koffers of rugzakken mét uitwendig frame zijn uitgesloten.

Geldzaken

Budget ter plaatse

Kostenraming voor activiteiten, logies, (ander) plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.

Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Voor deze reis bedraagt het budget 850 euro.

Voorzie een stukje van dit budget cash om de kleine uitgaven te doen. De rest van de uitgaven van per bankkaart en/of kredietkaart.

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een redelijke fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

De hoogte van die fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budgetbedrag is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Voor Ierland zijn er geen verplichte inentingen. Een gewone reisapotheek volstaat. Toch is vaccinatie tegen tetanus (klem) aanbevolen. Raadpleeg hierover tijdig je arts.

Conditie

Er komen zeker inspannende elementen voor, maar de wandelingen zijn niet te zwaar.

Wandeltochten worden aangepast aan de weersomstandigheden en de moeilijkheidsgraad van het terrein. Sommige staptochten zijn wat zwaarder, maar er zijn wel mogelijke alternatieven.

Een positieve instelling is nodig om de soms gure weersomstandigheden te trotseren.

Reisperiode en klimaat

Het gematigd zeeklimaat is ideaal voor sportieve inspanningen. Een regenbui is niet te vermijden, maar de warme Golfstroom heeft een gunstige invloed op de gemiddelde temperatuur (20°C tijdens de zomerperiode). Algemeen gesproken kan men zeggen dat het weer zéér wisselvallig is, soms kan je vier seizoenen op één dag meemaken.

De reisbegeleider

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Een gids is hij niet: voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een leuk restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een leuke activiteit.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig en volgden bij vzw Karavaan een door Toerisme Vlaanderen gecertificeerde opleiding van 2 jaar. De opleiding legt vooral de nadruk op enerzijds contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur en anderzijds zowel praktische vaardigheden als theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Geografie

De Republiek Ierland is niet gelijk aan het eiland Ierland. Het noordoosten van het eiland, Noord-Ierland, behoort tot het Verenigd Koninkrijk.

Naast het eiland zelf omvat Ierland ook enkele andere eilanden en eilandgroepen. Het grootste is Achill Island. Andere zijn de Araneilanden, de Blasketeilanden, Cleareiland, Inishbofin, de Skelligeilanden en Valentia.

Het centrum van Ierland is vrij vlak en kent vele rivieren en meren. De kusten, en dan vooral de zuidwestkust heeft rotskusten en de hoogste berg, de Carrauntoohil (1.038 m).

Fauna en flora

Ierland is redelijk beperkt op gebied van fauna en flora. De belangrijkste reden hiervoor is dat Ierland lange tijd bedekt was met ijs en sneeuw tijdens de ijstijden. Verder is het natuurlijk zo dat, door het feit dat Ierland een eiland is, natuurlijke migratie beperkt is.

In een ver verleden was een groot deel van Ierland bedekt met bossen, maar deze zijn verdwenen door houtkap ten voordele van landbouwgrond. Je zou het niet associëren met Ierland, maar op goed beschutte plaatsen kan je palmen, magnolia's en aardbeibomen vinden. Rododendron komt in Ierland zeer veel voor. Bijzonder is de flora van de Burren. Hier groeien alpenflora en Middellandse Zeeflora. Verder vinden we in Ierland vlierstruiken, kamperfoelie, meidoorn, rozen en de opvallende gaspeldoorn.

In Ierland komen slechts enkele kleinere roofdieren voor zoals de vos, de hermelijn en de zelfzame boommarter. Groot wild bestaat enkel uit edelherten in het zuiden en reeën in het noordwesten. Langs de kust komen wel enkele vogelsoorten voor. Verder kan je voor de kusten bruinvissen, dolfijnen en zeehonden spotten.

Staatsvorm

De staatsvorm van Ierland is een republiek. Michael D. Higgins is sinds november 2011 de president. Het presidentschap wordt rechtstreeks verkozen, maar is vooral een ceremoniële functie.

Het parlement Oireachtas bestaat uit de Dáil en de Seanad. De 60 senatoren van de Seanad worden niet rechtstreeks verkozen. De premier wordt Taoiseach genoemd en is sinds maart 2011 Edna Kenny.

Ierland werd op 6 december 1921 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De nationale feestdag Saint Patrick's Day wordt op 17 maart gevierd.

Bevolking

Ierland heeft bijna 5 miljoen inwoners. Het grootste deel woont in de steden Dublin, Cork, Galway, Limerick en Waterford.

Economie

Ieland is vooral bekend voor de dienstnijverheid. Enkele grote bedrijven hebben hun Europees callcentrum in Ierland gevestigd. Voor de bankencrisis van 2008 werd er in Ierland erg veel geïnvesteerd in vastgoed wat nu voor een grote leegstand zorgt. In 2007 bedroeg de staatsschuld slechts 25% van het BBP, in 2011 was dit gestegen naar 106%!

De bekendste producten van Ierland zijn Baileys, Guinness en Jameson Whiskey.

In Ierland betaalt men met de euro.

Religie

In Ierland is de overgrote meerderheid, 93%, katholiek. De anglicaanse kerk heeft 3% van de Ieren als volgeling.

Lokale gebruiken en gewoonten

Ieren zijn vleeseters. Rundvlees, lamsvlees en varkensvlees komen er vaak op tafel. Ierse broodjes en scones zijn heerlijk. Aardappelen worden op verschillende manieren in veel gerechten gebruikt. Een gevulde pannenkoek, Boxty, behoord ook tot een van de traditionele gerechten van Ierland. Guiness is een van de vele beroemde Ierse biersoorten. Wanneer men whisky wil bestellen, vraag dan niet om een Scotch maar om een bepaald merk.

Het familieleven is zeer belangrijk in Ierland. De Ieren houden er van om regelmatig samen te komen met vrienden en familie in een van de vele pubs, clubs, restaurants of gewoon thuis.

Ieren zijn van nature ook dol op dans en muziek, traditionele dansen zijn er ook nog steeds populair.

Tijdsverschil

In Ierland is het 1 uur vroeger dan in België. Je moet je horloge dus 1 uur terugdraaien.

Elektriciteit

Ierland gebruikt een ander stekkersysteem. Zij gebruiken stekkers type G, net zoals in het Verenigd Koninkrijk. Voorzie dus zeker een wereldstekker.

Veiligheid

Ierland is een veilig land. In drukke steden zoals Cork en Dublin moet je op je hoede zijn voor zakkenrollers.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Ierland 2018
Foto van Bart Vermeiren

Wat andere reizigers vinden

Mijn reiservaring voor deze reis was super... het klikte van de eerst moment met de groep en reisbegeleidster en dat is niet veranderd. Dit in combinatie met de natuur, Iers weer, lekker eten en de gastvrijheid maakt van deze reis een topreis...

Tommy Boagerts

De Ierlandreis was de reis van mijn leven en mijn lever ;-) De mix van de gezellige pubs met lekkere whiskey, de prachtige natuur met het mooie weer, enkele culturele activiteiten, lekker eten en zeer lekkere taartjes!

Elien Verschoore

Ik ben geen moment teleurgesteld geweest: super leuke groep, mooie natuur en prachtige wandelingen volgens ieders niveau. Ook cultuur kwam ruimschoots aan bod en op het einde van de dag ontspanning in de pub!

Inne Minjauw

Veelgestelde vragen

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar met Joker en het Joker ViaVia Netwerk, hebben we nog veel meer impact. Want duurzaam reizen gaat veel verder dan het schrappen van olifantenritten! Lees meer over wat we allemaal realiseren, onder het toeziend oog van onze duurzaamheidscoördinator (onze Green Queen). 

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Wandelschoenen hebben we op reis binnen handbereik en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Wie zin heeft kan paardrijden, raften, sandboarden of het thuisfront op Facebook verblijden met een bungeesprong. Natuurlijk kunnen we na een ferme inspanning ook lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan.

Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Op onze website geven we bij per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4). Ben je net op zoek naar zoveel mogelijk actie en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe flexibel reis je als individu in een groep?

Elke reis bij Joker is uniek. De reisroute loopt langs minder platgetreden paden dankzij onze jarenlange ervaring en goede contacten ter plaatse. Alle reizen worden daarnaast nog unieker doordat elke groep mee de reis invult. Hoe dan?

Elke reis is dankzij onze reisbegeleiders op maat van de deelnemers, de groep en de lokale omstandigheden. Al tijdens de vertrekvergadering speelt de reisbegeleider in op de interesses van de groep. Wil er iemand salsales volgen in Cuba en gaat de rest er liever mojito’s leren mixen? Je begeleider doet zijn uiterste best om het voor elkaar te krijgen! Net zo met een festival of een andere niet te missen gebeurtenis: dan passen we de reisroute aan als het kan en in samenspraak met de groep.

Omdat we iedereen een prachtreis willen bezorgen, zorgen we ervoor dat er voldoende flexibiliteit en vrijheid is. Ook als dat betekent dat je liever een namiddag op je eentje wat onderneemt.

Hoe zit het met het comfort op reis?

Het comfort is eenvoudig. We overnachten in kleinschalige hotels en guesthouses, die –waar mogelijk- in handen zijn van plaatselijke families. Op bepaalde reizen gaan we kamperen of logeren we tijdens een homestay bij de mensen thuis (en daar spreken we dan nog láng van)!  De kamerverdeling kan wisselen van dag tot dag. Meestal deel je een kamer met 2 of meer reisgenoten en soms zijn de kamers gemengd. Heb je vragen over het comfort? Contacteer een Joker-reiskantoor: zij kunnen je specifieke vraag dan doorspelen naar de Joker-medewerkers die de reizen samenstellen.

Reizen we uitsluitend met openbaar vervoer?

Ter plaatse reizen we meestal met het openbaar vervoer. We streven naar een variatie aan transportmiddelen: van kano’s, mountainbikes en tuktuks tot futuristische monorails! We kunnen ook vervoer huren om op plekken te komen die anders onbereikbaar zijn. Een exclusieve collectie aan voertuigen, want zelden neem je ze thuis in het straatbeeld waar!

Waarom is reizen in kleine groep belangrijk?

We reizen in een groep van 5 tot 13 personen: klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen en de impact van onze aanwezigheid te beperken

Wat betekent avontuur bij Joker?

Ons recept voor een fantastische reis bestaat uit 100% avontuurlijke, lokale ingrediënten, samengesteld volgens de oogst van de dag. Ongekende smaken en geuren, nieuwe mensen, activiteiten en vervoersmiddelen die thuis buiten beeld blijven: daar kicken wij op! Weinig is van A tot Z voorgekauwd en daardoor wordt elke dag spannend. Enter adventure, 24/7!

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 34 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 30% bij inschrijving. Het saldo volgt 6 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Comfort Editions en het vroegere Kaap 46. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".

Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.