Overslaan en naar de inhoud gaan
Op reis in kleine groep?

Alle info op de Landencocktail (2/12) >>

Het land van de Kiwi’s heeft voor elk wat wils: landschappen die recht uit Lord of the Rings komen, wijngaarden en een adembenemende kustlijn. Op onze rondreis is er ruim de tijd om van dit alles te genieten. We wandelen door een desolaat vulkaanlandschap, spotten walvissen en dolfijnen en gaan op meerdaagse fietstocht in Otago. Ook in Queensland, Mekka van de buitensport, leven we ons volledig uit.

Vertrekdata en prijzen

Boek vroeg! Zo ben je zeker van je plaats en het vertrek van de reis zal sneller gegarandeerd zijn. 

Vertrek: 05/01/2019
Terug: 02/02/2019
Basisprijs: €4.150
+ 2.700 NZD budget
Inschrijving enkel op aanvraagInfo
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-251
26-351
36-453
46-551
56-652
+651
Geslacht
mannen7
vrouwen2
Vertrekvergadering op: 16/12/2018
Volzet
Vertrek: 26/10/2019
Terug: 23/11/2019
Basisprijs: €3.650
+ 2.700 NZD budget
1 boeking
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 04/01/2020
Terug: 01/02/2020
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Auckland en Christchurch - Brussel
 • Lijnvlucht Rotorua - Nelson
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • 25 dagen huurwagens omnium verzekerd met franchise (art. 14.2)
 • Brandstof huurwagens
 • 2 overnachtingen tijdens 3-daagse kanotocht
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in het budget.

Wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 09 / 11 / 2018
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie. Hoe we dat allemaal concreet maken op deze reis, dat lees je hieronder.
- 3-daagse kanotocht
- Tongariro crossing
- zeekayakken
- fietsen langs de Otago Central Rail Trail

Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen. Specifiek voor deze reis werden volgende 'duurzame' keuzes gemaakt.
- Het is een evidentie dat we overal ons eigen afval opruimen
- We maken veel gebruik van de huurwagens aangezien openbaar vervoer over lange afstand niet evident is. In de steden maken we zo veel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer.
- Onze keuze blijft voor kleine, onafhankelijke hostels, restaurants en bars, geen grote ketens.

Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken. Hoe we tijdens de reis kansen creëren om mensen te leren kennen, dat lees je hier.
- mogelijkheid voor maori-activiteiten (hangi feest), vooral in Rotorua
- met alle moderne Nieuw-Zeelanders én de maori: in de bars en hostels en op restaurant
- tijdens de activiteiten: de Nieuw-Zeelanders reizen zelf veel in eigen land
- en natuurlijk zijn ze onze gidsen en gastvrouwen /-heren!

Documenten

Voor Nieuw-Zeeland heb je een internationale reispas nodig. Deze moet nog minstens 3 maanden geldig zijn na de geplande retourdatum.

Chauffeurs en co-cahuffeurs moeten beschikken over een internationaal rijbewijs. Dit dient aangevraagd te worden op je gemeente of stadhuis. Het internationaal rijbewijs is enkel geldig samen met het normale Europese rijbewijs. Beiden moeten dus voorgelegd worden bij ophaling van de huurwagen.
Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist of neem contact op met je Joker-reiskantoor.

Transport

Heen en terug

Vaak vliegen we naar de reisbestemming, maar minibus of trein kunnen ook. Kies je voor een reis met vlucht dan is het goed om weten dat Joker samenwerkt met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. Je vindt hieronder de vluchturen – of heel binnenkort worden ze hier aangevuld - zoals ze beschikbaar zijn begin 2018. Indien niet alle vluchten hier vermeld staan en je wil ze wel al weten, dan helpt je Joker-reiskantoor je graag verder. Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je 2 weken voor vertrek via e-mail ontvangt. Ook eventuele info over minibus, huurwagens of trein vind je hieronder.
Afreis van 5 januari 2019

 • Heenreis: vertrek in Brussel om 20u15, via Dubai met aankomst in Auckland om 11u10 op 29 oktober.
 • Terugreis: vertrek in Christchurch om 18u45, via Sydney en Dubai met aankomst in Brussel om 12u45 de dag erna.

Voor de reizen uit de brochure 2019-2020 zijn de vluchturen nog niet gekend.

Ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...). De schaarse plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport.
Voor het grootste gedeelte van de reis verplaatsen we ons met huurwagens. Op het zuidereiland maken we ook een 3-daagse trekking door de ongerepte natuur terwijl we op het noordereiland een stevige dagtocht doen in het Tongariro N.P.

Tussen het noord en het zuid eiland nemen we een binnenvlucht.

Het gebruik van huurwagens (of minibus) heeft als voordeel dat we plaatsen kunnen bereiken die weinig of niet door het openbaar vervoer worden aangedaan. We reizen dus flexibeler!

Naast de begeleider fungeren ook enkele deelnemers als chauffeur en co-chauffeur. Het is dan ook echt nodig dat sommigen zullen autorijden, anderen hun kwaliteit als kaartlezer bovenhalen of op andere manier actief participeren aan de reis.

Zoals in de reisvoorwaarden (art. 7.2) beschreven moet iedereen en zeker de chauffeurs als een goede huisvader zorgen voor het hun toevertrouwde voertuig. Verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg, zijn ten laste van de reizigers. Daar waar mogelijk is een omniumverzekering onderschreven. Soms is een franchise van toepassing, soms kunnen glas-, bodem- en bandenschade niet verzekerd worden. Bij schade worden dergelijke kosten dan door de deelnemers gedragen. Op de vertrekvergadering krijg je hierover meer informatie.

Voor de chauffeurs: vergeet zeker je rijbewijs niet! Bovendien moet elke hoofdchauffeur over een kredietkaart op zijn/haar naam beschikken.

Logies

We overnachten in kleine hotels, bij een aantal reizen in tenten en ook een combinatie van beide is mogelijk. De hotels, pensions of – bij een aantal reizen – campings zijn veelal in handen van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie.
We logeren vooral in jeugdherbergen of backpackerhotels. Deze zijn van goede kwaliteit en hebben meestal slaapzalen, een sanitair blok en een open keuken waar elke vakantieganger vrij gebruik van kan maken. Regelmatig maken we zelf ontbijt en avondmaal klaar om de druk op het budget te verlichten. Er wordt dan ook van iedere deelnemer een actieve deelname verwacht in het bereiden van de maaltijden.

Tijdens de trekking slapen we in berghutten. Deze bieden slaapplaats voor ongeveer 20 personen in stapelbedden. Er is een houtkachel ter beschikking om wat kleren te drogen. Eten en afval moeten we zelf meedragen. Er zijn kookplaatsen met gasflessen voorzien. WC’s en wastafels zijn overal aanwezig, maar er zijn geen douches.

Maaltijden

Lokale restaurantjes die ons tegen een redelijke prijs 'streekspecialiteiten' serveren zijn dé plaatsen om een land niet alleen te bekijken maar letterlijk te ruiken en te proeven.

Culinaire specialiteiten voor deze reis zijn:
We koken meestal zelf in de hostels waar we verblijven (ontbijt en avondmaal). Als middagmaal nuttigen we dikwijls een picknick onderweg. Uiteraard gaan we soms ook op restaurant. Voor elke smaak en voor elke beurs is er in Nieuw-Zeeland wel een eetgelegenheid: van eenvoudige cafetaria’s,snackbars, take-away tentjes tot de chicste restaurants. In de BYO (Bring Your Own) mag je zelf bier en wijn meebrengen. Voedsel wordt volledig op westerse manier aangeboden: vers, veel keuze, in kleine groentewinkels of grootwarenhuizen.

De Nieuw-Zeelandse wijnen zijn van uitstekende kwaliteit en zijn zeer redelijk geprijsd.

Bagage

Bijkomende informatie over bagage krijg je van je reisbegeleider op de vertrekvergadering. Volgende lijst is alvast richtinggevend:
- rugzak met regenhoes
- slaapzak
- zomerkledij
- een of meerdere warme truien of fleece
- regenjas (of poncho die ook je rugzak bedekt) en regenbroek
- handschoenen en muts komen zeker van pas voor de koele avonden in de bergen
- stevige bergschoenen met degelijk profiel
- bestek
- waterzak met drinkslurf of drinkbus
- zaklamp

Omdat we (gedeeltelijk) met huurwagens reizen vragen we slechts beperkte bagage mee te nemen in een soepele, niet te grote rugzak. Koffers of rugzakken mét uitwendig frame zijn uitgesloten.

Geldzaken

Budget ter plaatse

Kostenraming voor activiteiten, logies, (ander) plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.

Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Voor deze reis bedraagt het budget NZD 2.500 voor de reis in oktober/november en NZD 2.700 voor de reis in januari/februari.

Neem alvast een deel cash geld mee. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard en je kan er zowat alles mee betalen. De Visa kaart is de betaalkaart bij uitstek! Indien je je Maestrokaart meeneemt, moet je je bank contacteren voor je vertrekt.

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een redelijke fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

De hoogte van die fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budgetbedrag is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Voor Nieuw-Zeeland zijn er geen verplichte inentingen. Aanbevolen is de vaccinatie tegen tetanus (klem).

Bescherm je zeker tegen de zon, een factor hoger dan 15 is absoluut noodzakelijk voor iedereen! Zonnebaden is onbestaand omdat het gevaarlijk is in Nieuw-Zeeland ondanks de vele ongerepte stranden. Dit hebben we helaas te danken aan het enorme gat in de ozonlaag.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie. Er staan heel wat sportieve activiteiten op het programma. De trekking in de zuidelijke alpen is pittig. De rugzak die je meedraagt, bevat enkel het hoogstnoodzakelijke, de rest wordt achtergelaten in de hostel. Ook de lange reis en het volle programma dragen bij tot de zwaarte van deze reis.

Het klimaat (lees ‘regen’) en het basic comfort tijdens de trekking vragen een zeker uithoudingsvermogen en vooral een open groepsgeest.

Reisperiode en klimaat

Het klimaat in Nieuw-Zeeland is omgekeerd evenredig aan onze noordelijke hemisfeer: onze zomer is voor hen winter en vice versa. Je kan het klimaat vergelijken met dat van zuidelijk Australië, maar een ietsje frisser. Er is een gemiddelde regenval van 1.300 mm per jaar. De warmste periode is januari - februari: op het North Island kunnen de temperaturen oplopen tot 25°C overdag (‘s nachts gemiddeld 15°C) en op het South Island kan het overdag tot 22°C worden (‘s nachts koelt het af tot gemiddeld 10°C). De maanden november en december zijn een paar graden koeler. Typisch voor Nieuw-Zeeland is de snelheid waarmee het weer kan omslaan, zeker in de bergen. Tijdens een bergwandeling dien je dan ook zomer-, herfst- en regenkledij te voorzien.

De reisbegeleider

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Een gids is hij niet: voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een leuk restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een leuke activiteit.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig en volgden bij vzw Karavaan een door Toerisme Vlaanderen gecertificeerde opleiding van 2 jaar. De opleiding legt vooral de nadruk op enerzijds contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur en anderzijds zowel praktische vaardigheden als theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Over Nieuw-Zeeland
Geografie

De oppervlakte van N-Z bedraagt 268.838 km², bijna 9 keer zo groot als België. Nieuw Zeeland bestaat uit 2 grote eilanden en meerdere kleine eilanden. Het is een lang, maar smal land. De afstand tussen het meest noordelijk punt en meet zuidelijk punt bedraagt meer dan 1600km terwijl de maximale breedte slechts 450 km is.

Nieuw Zeeland ligt op de grens van de 2 grootste tektonische platen van de aarde wat regelmatog zorgt voor aardbevingen en vulkanen. Het centrale gedeelte van N-Z is heuvel- en bergachtig. Enkel aan de kust is er laagland.

Mount Cook op het zuidereiland is de hoogste berg van Nieuw-Zeeland met een hoogte van 3.754 meter.

Fauna en flora

Aangezien Nieuw-Zeeland heel afgelegen is van de rest van de wereld, zijn er meer dan 2.500 soorten die enkel in N-Z voorkomen. Zelfs met Australië zijn er weinig overeenkomsten. De Kauri boom, een soort spar die meer dan 1000 jaar oud en 50 meter hoog kan worden, is zo een voorbeeld. Deze boom kan je nog vinden in het Waipoua Kauri Forest Sanctuary. Meer naar het zuiden komt meer arctische vegetatie voor.

Er zijn 7 nationale parken, waarvan 5 UNESCO werlederfgoed, en meer dan 1.300 reservaten, goed voor 7% van de oppervlakte.

Oorspronkelijk waren er maar 2 soorten landzoogdieren te vinden in N-Z. Alle andere soorten werden ingevoerd door de Europeanen. Voor sommige van die soorten zijn er weinig natuurlijke vijanden wat zorgt voor een onevenwicht. Nieuw-Zeeland telt wel veel vogelsoorten waarvan de kiwi ongetwijfeld de bekendste is. Helaas is deze vogel met het uitsterven bedreigt. De tuatara, een reptiel, wordt beschouwd als het eerste dier ter wereld. Het reptiel zou al 220 miljoen jaar op de aarde rondlopen.

Staatsvorm

Nieuw Zeeland, of Ao tea roa in Maori, werd rond het jaar 800 ontdekt door de Polynesische Maori's. In 1840 accepteerden ze de soevereiniteit van het Britse Rijk maar ze behielden wel het recht op het land. Na meerdere oorlogen werden de Maori's verslagen in 1872. Pas in 1907 werd Nieuw-Zeeland weer onafhankelijk. Koningin Elizabeth II is wel nog steeds het officiële staatshoofd van Nieuw-Zeeland, maar wordt door gouverneur-generaal Patricia Lee Reddy vertegenwoordigd.

De volledige titel van de gouverneur is the Governor-General and Commander-in-Chief of the Realm of New Zealand en wordt voor een termijn van ongeveer 5 jaar aangesteld door de koningin. De gouverneur stelt de premier en de vice premier aan. De premier is Jacinda Ardern.

Het parlement bestaat uit 1 kamer, de House of Representatives en telt 120 zetels. 70 zetels hiervan, waarvan 7 voor de Maori's, worden door de bevolking gekozen. De overige 50 zetels worden proportioneel verdeeld over de partijen. Het parlement wordt voor een periode van 3 jaar verkozen.

De hoofdstad van N-Z is niet Auckland of Christchurch, maar wel Wellington.

Bevolking

In Nieuw-Zeeland wonen ongeveer 4,5 miljoen inwoners. Ongeveer 70% van de inwoners is van Europese afkomst, 14% Maori en 11% is van Aziatische afkomst.

Economie

In Nieuw-Zeeland was landbouw lange tijd de belangrijkste economie, maar de laatste decenia is er switch naar meer industriële, marktgerichte economie.

De landbouw is wel nog steeds belangrijk voor N-Z, zo telt het dubbel zoveel runderen en meer dan 10 keer zoveel schapen dan als er inwoners zijn. De grote landbouwbedrijven bevinden zich vooral op het noordereiland terwijl de kleinere bedrijven eerder op het zuidereiland zijn.

Belangrijkste exportproducten zijn melkproducten, vlees en hout. Er wordt vooral handel gedreven met Australië en China.

In Nieuw-Zeeland wordt er met de New Zealand Dollar (NZD) betaald. 1 NZD komt overeen met 0.59 euro volgens de wisselkoers op 8 november 2018.

Religie

Bijna de helft van de Nieuw-Zeelanders is niet gelovig, ongeveer 40% is christelijk geïnspireerd waarvan 11% katholiek, 10%£ anglicaans en 7% prebyteriaans. Verder zijn er nog kleine groepen Hindu, Boedhist, of volgers van het oude Maori geloof.

Lokale gebruiken en gewoonten
Tijdsverschil

In Nieuw-Zeeland loopt 12 uur voor op de Belgische tijd. Als je naar Nieuw-Zeeland reist, moet je dus je horloge 12 uur verder draaien.

Elektriciteit

De netspanning in Nieuw-Zeeland bedraagt 230/240 volt. De stopcontacten zijn van het type I. Je neemt dus best een wereldstekker mee.

Veiligheid

In het algemeen is Nieuw-Zeeland een veilig land, zonder uitgesproken criminaliteit of gevaar voor terrorisme. Reizigers naar Nieuw-Zeeland worden toch aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van Nieuw-Zeeland op te volgen.

Zoals elders ter wereld is het aan te raden voorzorgen te nemen tegen straatcriminaliteit, zakkenrollen en diefstal (reisdocumenten, kredietkaarten, geld, dure foto- en filmapparaten e.d.). Laat geen eigendommen achter in uw voertuig, vooral niet in de buurt van toeristische trekpleisters en stranden.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Masha Tack

Wat andere reizigers vinden

Elke dag zagen we mooie en unieke natuurpracht. De toppers: de Tongariro crossing, de fietstocht, de Routeburn Track, Punakaiki, Catlins, de prachtige wandeling in Kaikoura op nieuwjaarsdag.

Anoniem

De natuurpracht van Nieuw-Zeeland valt niet in woorden of op foto vast te leggen. Elke dag opnieuw overvalt en ontroert het je. Door de combinatie van avontuurlijke activiteiten, natuurbelevong en dagdagelijkse spontane ambiance in de groep, is deze reis één van de meest intense ervaringen uit mijn leven geweest.

Karen Van Hoecke

Veelgestelde vragen

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar met Joker en het Joker ViaVia Netwerk, hebben we nog veel meer impact. Want duurzaam reizen gaat veel verder dan het schrappen van olifantenritten! Lees meer over wat we allemaal realiseren, onder het toeziend oog van onze duurzaamheidscoördinator (onze Green Queen). 

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Wandelschoenen hebben we op reis binnen handbereik en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Wie zin heeft kan paardrijden, raften, sandboarden of het thuisfront op Facebook verblijden met een bungeesprong. Natuurlijk kunnen we na een ferme inspanning ook lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan.

Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Op onze website geven we bij per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4). Ben je net op zoek naar zoveel mogelijk actie en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe flexibel reis je als individu in een groep?

Elke reis bij Joker is uniek. De reisroute loopt langs minder platgetreden paden dankzij onze jarenlange ervaring en goede contacten ter plaatse. Alle reizen worden daarnaast nog unieker doordat elke groep mee de reis invult. Hoe dan?

Elke reis is dankzij onze reisbegeleiders op maat van de deelnemers, de groep en de lokale omstandigheden. Al tijdens de vertrekvergadering speelt de reisbegeleider in op de interesses van de groep. Wil er iemand salsales volgen in Cuba en gaat de rest er liever mojito’s leren mixen? Je begeleider doet zijn uiterste best om het voor elkaar te krijgen! Net zo met een festival of een andere niet te missen gebeurtenis: dan passen we de reisroute aan als het kan en in samenspraak met de groep.

Omdat we iedereen een prachtreis willen bezorgen, zorgen we ervoor dat er voldoende flexibiliteit en vrijheid is. Ook als dat betekent dat je liever een namiddag op je eentje wat onderneemt.

Hoe zit het met het comfort op reis?

Het comfort is eenvoudig. We overnachten in kleinschalige hotels en guesthouses, die –waar mogelijk- in handen zijn van plaatselijke families. Op bepaalde reizen gaan we kamperen of logeren we tijdens een homestay bij de mensen thuis (en daar spreken we dan nog láng van)!  De kamerverdeling kan wisselen van dag tot dag. Meestal deel je een kamer met 2 of meer reisgenoten en soms zijn de kamers gemengd. Heb je vragen over het comfort? Contacteer een Joker-reiskantoor: zij kunnen je specifieke vraag dan doorspelen naar de Joker-medewerkers die de reizen samenstellen.

Reizen we uitsluitend met openbaar vervoer?

Ter plaatse reizen we meestal met het openbaar vervoer. We streven naar een variatie aan transportmiddelen: van kano’s, mountainbikes en tuktuks tot futuristische monorails! We kunnen ook vervoer huren om op plekken te komen die anders onbereikbaar zijn. Een exclusieve collectie aan voertuigen, want zelden neem je ze thuis in het straatbeeld waar!

Waarom is reizen in kleine groep belangrijk?

We reizen in een groep van 5 tot 13 personen: klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen en de impact van onze aanwezigheid te beperken

Wat betekent avontuur bij Joker?

Ons recept voor een fantastische reis bestaat uit 100% avontuurlijke, lokale ingrediënten, samengesteld volgens de oogst van de dag. Ongekende smaken en geuren, nieuwe mensen, activiteiten en vervoersmiddelen die thuis buiten beeld blijven: daar kicken wij op! Weinig is van A tot Z voorgekauwd en daardoor wordt elke dag spannend. Enter adventure, 24/7!

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 34 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 30% bij inschrijving. Het saldo volgt 6 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Comfort Editions en het vroegere Kaap 46. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".

Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.