Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleurrijk geklede Mayavolken, grasgroene jungle, het helderblauwe Atitlánmeer, parelwitte Caribische stranden: Guatemala & Honduras staan synoniem voor een opeenvolging van felle kleuren. We verkennen koloniale steden, indrukwekkende Maya-tempels, gezellige indianenmarkten, het ViaVia Joker reiscafé van Copán en de groene omgeving van deze Hondurese koffieregio.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Honduras Guatemala, comfort

De maya site van Tikal midden in de jungle

 

Groepsreis Guatemala en Honduras

Lokale smaken ontdekken: een warm welkom in het ViaVia Joker reiscafé in Copan en Guatemalaans leren koken in Antigua

Groepsreis Guatemala en Honduras, comfort

Idyllisch uitzicht op het meer van Atitlán en de kleurrijke indianendorpjes

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1
Guatemala City-Antigua

We komen 's avonds aan in Guatemala City, waarna we meteen doorreizen naar de koloniale stad Antigua.

Overnachting in een 3-sterrenhotel in het centrum van Antigua.

2 Dag 2-5
Antigua en Atitlánmeer

We verkennen Antigua, een koloniale parel waar altijd wel iets te beleven valt. De volgende dag reizen we naar het meer van Atitlán. Dit kratermeer ligt verscholen in de heuvels tussen 3 vulkanen en is het decor bij uitstek voor panoramische wandelingen of fietstochten.

Het is ook de ideale uitvalsbasis om de kleurrijke markten van Chichicastenango of Sololá te bezoeken, waar indigenas, de inwoners van de dorpen rond het meer en elk met hun eigen klederdracht hun handelswaar komen verkopen.

4 overnachtingen in een 3-sterrenhotel in het centrum van Antigua.

3 Dag 6-9
Copán

We steken de grens over naar Honduras en zetten koers naar Copán waar we hartelijk worden verwelkomd in het ViaVia Joker Travel Café. Daar bezoeken we de beroemde site die, met zijn vele mooie, gedetailleerde stelea, de belangrijkste zuidelijke stad van het Maya-rijk was en waar het Maya-schrift is ontcijferd.

De volgende 2 dagen verkennen we de prachtige omgeving te voet of te paard. In het hart van de Hondurese koffieteelt bezoeken we ook een ranch die wordt gerund door de sympathieke koffieboer Carlos. In deze groene omgeving gaan we ook paardrijden met prachtige uitzichten op bergen waar in de verste verte niemand te bekennen is behalve wij en onze paarden!

Op dag 18 leidt Geert, uitbater van ViaVia Joker Travel Café, ons op zijn intrigerende manier door de straten van Copán. Daarna keren we terug naar Antigua.

4 overnachtingen in een 3-sterrenhotel in het centrum van Copán.

4 Dag 10-12
Rio Dulce & Livingston

Op weg naar Honduras bezoeken we eerst de Rio Dulce en het grensgebied van Livingston, erg gezellig met zijn felgekleurde houten huizen. In deze Afrikaanse hoek van de Caribische kust woont het Garifuna-volk.

Een groter contrast met het overwegend Indiaanse Guatemala is nauwelijks denkbaar. Welkom in het kleine Jamaica, als het ware! Dag 14 is een vrije dag in het exotische Livingston.

3 nachten in harmonie met de natuur in een ecolodge aan de Rio Dulce.

5 Dag 13-15
Tikal en Petén Itzá

We vervolgen onze tocht tot we de gezellige dorpjes Flores en El Remate bereiken, beide direct aan het prachtige meer van Petén Itzá. De volgende dag staan de machtige Maya-piramides van het nabijgelegen Tikal op het programma.

Rondom ons ligt de broeierige jungle waaruit de lokroepen van toekans en het geraas van brulapen weerklinken. Een canopytour is een van de vele lokale avontuurlijke opties. Op dag 11 hebben we een vrije dag in El Remate waar we verblijven en ontspannen aan het schilderachtige Petén Itzá meer.

3 overnachtingen in een 3-sterren jungle lodge hotel in Tikal nationaal park.

6 Dag 16-17
Lanquín en waterterrassen van Semuc Champey

We zetten koers naar Lanquín, waar we de plaatselijke grotten met vleermuizen bezoeken. Deze stad is de uitvalsbasis om de beroemde en wondermooie waterterrassen van Semuc Champey en de nabijgelegen grotten te verkennen. We gaan er zwemmen en tuben of simpelweg genieten van dit exotische en zonovergoten plekje.

2 overnachtingen in een 2-sterren lodge vlakbij Lanquín.

7 Dag 18
Naar Cobán

We reizen over land door de Verapaces, het groene hart van Guatemala, naar Cobán.

Overnachting in een 3-sterrenhotel in het centrum van Antigua.

8 Dag 19
Antigua

We eindigen de reis in Antigua met een letterlijk hoogtepunt, het beklimmen van de Pacaya vulkaan.

Overnachting in een 3-sterrenhotel in het centrum van Antigua.

9 Dag 20-21
Vlucht naar huis

Vanuit Guatemala City vliegen we terug naar huis.

Hotels

Info

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers (aparte bedden) met privé-sanitair in hotels of familiepensions. Hierboven zie je enkele voorbeelden van mogelijke overnachtingen. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Na boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Indien er geen beschikbaarheid is, heb je het recht je boeking te annuleren. Bij je boeking kan je ook laten weten dat je als koppels of als vrienden graag samen ligt (1 of 2 bedden). 

Uitzonderlijk ruilen we tijdens de reis ons comfortabel verblijf in voor een unieke overnachting zoals een homestay, een nacht onder de sterren of een andere unieke locatie.

Data en prijzen

Vertrek: 27/10/2024
Terug: 16/11/2024
Basisprijs: €3.170
+ 1.680 USD budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
Nog maar 1 vrije plaats (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
46-554
56-653
+653
Geslacht
mannen2
vrouwen8
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 29/02/2024
Vertrek: 04/03/2025
Terug: 24/03/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel – Guatemala City en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen + ontbijt
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

Kostenraming voor activiteiten, plaatselijk transport (gecharterde minibus tijdens ganse reis), luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden. Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

 

Bijkomende info

 • Wil je een single kamer op deze reis, dan kost dit € 370 extra.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 30 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Guatemala heb je een internationaal paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is vanaf de datum van binnenkomst in Guatemala. Voor Honduras heb je een internationaal reispaspoort nodig dat geldig is ten minste 6 maanden na binnenkomst in Honduras.  

Meer informatie hierover kan je hieronder terugvinden

diplomatie.belgium.be/nl/

https://www.minex.gob.gt/Visor_Pagina.aspx?PaginaID=21

https://www.embassyofhonduras.eu

Voor deze reis kan het zijn dat we gebruik maken van een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Je hebt daarom ook een elektronische toestemming (ESTA) nodig voor de overstap in de VS. Je kan deze aanvragen via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. De kostprijs hiervoor is 21 USD, te betalen met je kredietkaart.  

Opgelet! Indien je in Irak, Iran, Soedan, Jemen, Libië, Noord-Korea, Somalië of Syrië geweest bent (sinds 01/03/2011) of in Cuba (sinds 12/01/2021) is de kans dat je met een ESTA kan reizen erg klein en dan moet je een visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van gecharterd vervoer in de vorm van een busje voor 11 personen met privé-chauffeur en airco. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 27/10/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 27/10/24 - 07:05
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 27/10/24 - 09:35
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 27/10/24 - 12:05
GUATEMALA CITY - LA AURORA INT 27/10/24 - 16:55
GUATEMALA CITY - LA AURORA INT 15/11/24 - 18:25
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 16/11/24 - 14:15
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 16/11/24 - 20:10
BRUSSELS - BRU AIRPORT 16/11/24 - 22:30

Reis met vertrek op 04/03/2025

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 04/03/25 - 07:05
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 04/03/25 - 09:35
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 04/03/25 - 12:05
GUATEMALA CITY - LA AURORA INT 04/03/25 - 16:55
GUATEMALA CITY - LA AURORA INT 23/03/25 - 18:25
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 24/03/25 - 14:15
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 24/03/25 - 16:35
BRUSSELS - BRU AIRPORT 24/03/25 - 18:55
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

•          Grote rugzak (70L) 

•          Dagrugzak

•          Stapschoenen

•          Lakenzak

•          Goede (regen)jas

Duurzame Tips:

•          Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure

•          Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee

•          Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet.

In de Centraal Amerikaanse keuken wordt er veel met koriander, bonen en mais gewerkt. 

Logies

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers met privé-sanitair. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs.

Tijdens deze reis ruilen we waar mogelijk onze comfortabele accommodaties in voor unieke verblijven. Bijvoorbeeld in de buurt van Livingston en Petén Itzá verblijven we in eco-lodges midden in de wilde natuur.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale lichamelijke conditie. Er zitten enkele inspannende wandelingen (5 à 6u wandelen) en een vulkaanbeklimming in het programma. Door de hoogte en de mogelijke hitte, kunnen de activiteiten als inspannend aanvoelen. 

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Tijdens de wandelingen dragen we onze dagrugzak. Goede wandelschoenen zijn noodzakelijk. 

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Zoals alle Midden-Amerikaanse landen hebben ook Guatemala en Honduras een tropisch klimaat waarbij de gemiddelde temperatuur tijdens het jaar amper schommelt (gem. 27°C). Het regenseizoen loopt van mei tot oktober en kenmerkt zich door een vrij korte maar ook wel hevige bui in de namiddag. In november begint het droge seizoen.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
groepsreis Guatemala & Honduras

Wat andere reizigers vinden

Dit was mijn eerste groepsreis en dit was meteen een schot in de roos. De groep was heel aangenaam, de begeleiding was top! Ik wist niet wat te verwachten van Guatemala, maar heb wel wat dingen geleerd met betrekking tot de leefsituaties daar, alsook de prachtige natuur ervaren.

Kristof Vanloon

Dit was voor mij de beste reis die ik al ooit gedaan heb! Mooie fauna en flora, avontuurlijke activiteiten, de groep die zo bijzonder tof was en zoveel afwisseling in het programma! Ik kan het alleen maar aanraden!

Roel Machiels

Was voor mij een top reis! Supermooie natuur, mooi weer, lekker eten, een fijne groep, leuke activiteiten, meer moet dat toch niet zijn!

Linda Cox

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".