Overslaan en naar de inhoud gaan

Het beste van Centraal-Amerika in 23 dagen! Kleurrijk geklede Mayavolkeren, het helblauwe meer van Atitlán, grasgroene jungle, duik- en snorkelparadijs Belize en parelwitte Mexicaanse/Caraïbische stranden. Reken op charmante koloniale stadjes, indrukwekkende Mayatempels, gezellige indianenmarktjes, lekkere cocktails en een relaxte Latino vibes.

De hoogtepunten van deze reis

gtgb

Wateractiviteiten: snorkelen of duiken tussen de koraalriffen op Caye Caulker; boottocht naar Rio Lagartos N.P en flamingo's, krokodillen en lepelaars spotten; caving in de buurt van San Ignacio; verkoeling zoeken in de waterterrassen van Semuc Champey en relaxen aan de Caraïbische kust (Isla Holbox)

GTGB

Indrukwekkende Mayapiramides (zowel bekende als minder bekende) in deze 3 landen: Tikal, Ek Balam, Tulum en Chichén Itzá

gtgb

Kleurrijke gezellige (koloniale) stadjes: Antigua en Valladolid

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Antigua, koloniale charme

Na landing in Guatemala City reizen we meteen door naar één van de mooiste koloniale steden van Guatemala –of Guate zoals de locals zeggen- Antigua. Idyllisch gelegen, omgeven door vulkanen, werd de stad in 1773 door een enorme aardbeving verwoest. De ruïnes van oude kerken en de koloniale herenhuizen zijn de stille getuigen van een rijk verleden. Ook is de beklimming van een naburige vulkaan één van de vele uitstapmogelijkheden.

2 Dag 4-6
Pittoreske Mayadorpjes aan het Atitlánmeer

Het Atitlánmeer is ongetwijfeld één van de mooiste meren ter wereld. Het decor wordt gevormd door een keten van majestueuze vulkanen. De vele authentieke dorpen aan de oever verkennen we te voet, met de fiets of met de boot. In Chichicastenango of Solola, de bekendste markten uit de buurt, komen de indianen uit de omringende bergen hun waar (textiel, keramiek, juwelen) verkopen. Onze dagindeling is sterk afhankelijk van lokale gebeurtenissen, zoals markten en fiestas.

3 Dag 7-10
Waterterrassen en Mayapiramides

We trekken over land door de Verapaces, het groene hart van het land, met Lanquín als uitvalsbasis. De vele grotten en watervallen van Semuc Champey in de omgeving nodigen uit tot een sportieve verkenning. We zetten onze tocht verder, steeds dieper het regenwoud in tot we tenslotte de machtige Mayapiramides van Tikal (het Nationale Park van Tikal is maar liefst 576 km² groot!) bereiken. Bovenop één van de tempels hebben we en prachtig uitzicht over de jungle en de toppen van de andere piramides. Onder ons ligt de broeierige jungle waaruit het gekrijs van toekans en het gebrul van apen opstijgt.

4 Dag 11-12
Jungle-adrenaline in de buurt van San Ignacio

We steken de grens met Belize over en zetten koers naar het pittoreske dorpje San Ignacio. Hier in de buurt zoeken we het avontuur op en gaan we caven en verkennen we in de jungle de eeuwenoude Mayaruïnes van Xunantunich, Caracol of Cahal Pech.

5 Dag 13-16
Snorkel- en duikparadijs Caye Caulker

We reached paradise! Omringd door een mijlenverre indrukwekkende turquoise zee en een idem dito kleurrijke onderwaterwereld, wagen we ons aan talrijke watersportactiviteiten (duiken en snorkelen: facultatief, richtprijs: 70 USD). Of we chillen gewoon in een hangmat. Het is zalig rustig op het eiland, want auto’s zijn er niet en het enige vervoermiddel is een golfkarretje.

6 Dag 17-21
Genieten van Yucatán en Caraïbische kust

De laatste dagen is het genieten we van de Mexicaanse vakantiesfeer geblazen, proeven we de lekkere lokale cocktails en ontdekken we de Mayasite van Tulum, die pal aan de azuurblauwe Caraïbische kust ligt. Daarna nemen we de bus naar het pittoreske dorpje Valladolid, waar we er met de fiets naar één van de cenotes in de buurt trekken. Ook een bezoek aan Mexico’s meeste bekende Mayacomplex Chichén Itzá mag niet ontbreken. In Río Lagartos National Park neemt een natuurgids ons met de boot mee door de mangrove en gaan we op zoek naar flamingo‘s, pelikanen, lepelaars, visarenden en krokodillen. Als afsluiter kan genieten van Caraïbisch eiland Isla Holbox zeker tellen (in juli en augustus kan je er walvishaaien - facultatief, richtprijs ca.110 USD - spotten)!

7 Dag 22-23
Cancún

Vanuit Cancún vliegen we op dag 22 terug naar huis.

Data en prijzen

Vertrek: 16/07/2024
Terug: 07/08/2024
Basisprijs: €2.415
+ 2.100 USD budget
al 7 boekingen, waarvan 1 optie. (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-257, met 1 als optie.
Geslacht
mannen1
vrouwen6, met 1 als optie.
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 31/07/2024
Terug: 22/08/2024
Basisprijs: €2.399
+ 2.100 USD budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-2510
26-351
Geslacht
mannen2
vrouwen9
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Amsterdam - Guatemala City en Cancún - Amsterdam
 • Luchthaventransport Antwerpen Berchem - Amsterdam Schiphol - Antwerpen Berchem
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden. Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

De afreis in 2023 maken gebruik van een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Een elektronische reistoestemming (ESTA) is nodig omdat we een tussenstop in de VS maken.

Vanaf 21/01/2016 gelden er striktere regels als je na 01/03/2011 in Irak, Iran, Soedan, Jemen, Libië, Somalië of Syrië geweest bent. De kans dat je dan met een ESTA kan reizen is erg klein en dan moet je een visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. 

Tip: Boek je een Joker-jongerenreis? Dan krijg je een jaar gratis lidmaatschap bij onze partner Karavaan! Hun avontuurlijke jongerenactiviteiten zijn de ideale voorbereiding op je reis:

 • Picture perfect– Workshop smartphonefotografie | 9 maart 2024
  Wil je zeker zijn dat jouw reisfoto's van de hoogste kwaliteit zullen zijn? Laat je dan begeleiden door de experts van StampMedia!
 • We like to hike it – Expeditie en trekking | 5 april - 7 april 2024
  Hoe bereid je je voor op een expeditie? Hoe leef je uit een rugzak en kook je zonder uitgeruste keuken? Test en verbeter je expeditieskills.
 • Dutch mountain trail– Expeditie en trekking | 8 - 12 mei 2024
  Hoe bereid je je voor op een expeditie? Hoe leef je uit een rugzak en kook je zonder uitgeruste keuken? Test en verbeter je expeditieskills.
 • Go pack  Rugzakologie | 24 april 2024 
  ​​​​​​​Het meeste comfort uit je rugzak halen tijdens je reis? Trekkingexpert Geert van Speybroek geeft je alle nodige tips & tricks!.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 25 / 02 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Guatemala heb je een internationaal paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is vanaf de datum van binnenkomst in Guatemala. Voor Belize heb je een internationaal paspoort nodig dat nog minstens 30 dagen geldig na datum van aankomst mits voorlegging van terugkeerticket. Voor Mexico heb je internationaal reispaspoort nodig, geldig voor de volledige duur van je verblijf. 

Meer informatie hierover kan je hieronder terugvinden

diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van een gecharterde minibus, een nachtbus en het openbaar vervoer. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 16/07/2024

Vertrek
Aankomst
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 16/07/24 - 11:15
HOUSTON G. BUSH INTERCONTINENT 16/07/24 - 14:35
HOUSTON G. BUSH INTERCONTINENT 16/07/24 - 16:58
GUATEMALA CITY - LA AURORA INT 16/07/24 - 18:49
CANCUN - INT. AIRPORT 06/08/24 - 11:03
WASHINGTON - DULLES INT. 06/08/24 - 15:27
WASHINGTON - DULLES INT. 06/08/24 - 18:00
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 07/08/24 - 07:35

Reis met vertrek op 31/07/2024

Vertrek
Aankomst
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 31/07/24 - 12:00
WASHINGTON - DULLES INT. 31/07/24 - 14:10
WASHINGTON - DULLES INT. 31/07/24 - 17:50
GUATEMALA CITY - LA AURORA INT 31/07/24 - 20:24
CANCUN - INT. AIRPORT 21/08/24 - 12:20
CHICAGO - O"HARE INTERNATIONAL 21/08/24 - 16:16
CHICAGO - O"HARE INTERNATIONAL 21/08/24 - 18:25
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 22/08/24 - 09:20
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

•          Grote rugzak (70L) 

•          Dagrugzak

•          Stapschoenen

•          Lakenzak

•          Goede (regen)jas

Duurzame Tips:

•          Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure

•          Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee

•          Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet.

Om tijd te winnen kan het zijn dat we 's middags al eens picknicken en 's avonds de keuken van onze accommodatie gebruiken. 

In de Centraal Amerikaanse keuken wordt er veel met koriander, bonen en mais gewerkt. 

Logies

We logeren in eenvoudige en gezellige guesthouses en ho(s)tels, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit. 

We slapen in 2-, 4-, of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Indien de 2-daagse trektocht naar de vulkaan Acatenango wordt ondernomen slapen we ook één nacht in tenten, al het kampeermateriaal zal voorzien worden door onze lokale partner ter plaatse. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale lichamelijke conditie. Er zitten enkele inspannende wandelingen (5 à 6u wandelen), een vulkaanbeklimming en een pittige fietstocht in deze reis. Door de hoogte en de mogelijke hitte, kunnen de activiteiten als inspannend aanvoelen. 

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Tijdens de wandelingen dragen we onze dagrugzak. Goede wandelschoenen zijn noodzakelijk. 

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzaam op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

We compenseren de CO2-uitstoot van alle vluchten van onze reisbegeleiders via Bos+.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Zoals alle Midden-Amerikaanse landen hebben ook Guatemala, Belize en Mexico een tropisch klimaat waarbij de gemiddelde temperatuur tijdens het jaar amper schommelt (gem. 27°C). Het regenseizoen loopt van mei tot oktober en kenmerkt zich door een vrij korte maar ook wel hevige bui in de namiddag. In november begint het droge seizoen.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepesreis Guatemala, Belize & Mexico

Wat andere reizigers vinden

Ik heb de reis als top ervaren! Zoveel hoogtepunten, te veel om allemaal te benoemen! De groepsdynamica was super, reisbegeleider Steven heeft gezorgd dat alle perfect is verlopen en dat we fantastische herinneringen hebben gemaakt met met 11 geweldige personen. Reizen met een groep is niet alleen gezellig maar je leert er ook nieuwe mensen door kennen, leert met elkaar omgaan en dit allemaal in een nieuwe omgeving. Alles was perfect geregeld waardoor het een zorgeloze reis is waarbij je volledig kan genieten van de ervaring. Er is ruimte om je eigen ding te doen indien je dit wilt, waardoor je ook even kan rusten als dit nodig is. 

Jade Coolen

Echt een geweldige ervaring met onvergetelijke herinneringen! We hebben heel veel zotte dingen gedaan, bijzondere zaken gezien, leuke momenten beleefd met de groepen veel gelachen. Alles was heel goed georganiseerd en het programma zat goed in elkaar. Je bent zorgeloos op reis in heel fijn gezelschap! Ik zou het zo opnieuw doen! 

Julie Cuyoers

Deze reis was een opeenvolging van hoogtepunten die werden mogelijk gemaakt door heel de groep, zowel begeleider als deelnemers. Er was een perfecte balans tussen volgeplande actieve dagen en rustigere dagen waar we vrij waren om te doen wat we wilden. Met het bezoek aan de mayasites en het bezoek met gids aan grotten en cenotes kregen we voldoende mayacultuur met ons mee. Maar de grootste verrijking blijft toch drie weken optrekken met elf unieke en geweldige reisgenoten om deze hoogtepunten mee te kunnen delen.

Michael Vervloesem

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".