Overslaan en naar de inhoud gaan

Met Joker reis je op een avontuurlijke en duurzame manier in kleine groep. Al meer dan 40 jaar organiseren we actieve groepsreizen voor al wie zin heeft om grenzen te verleggen, vanaf 18 jaar. We verkennen de wereld op z'n Jokers, en dat is:

 1. in kleine groep van 5 tot 13 personen
 2. langs minder platgetreden paden
 3. actie en avontuur voor iedereen met een normale fysieke conditie
 4. elke reis bevat een mix van activiteiten: wandelen, fietsen, snorkelen, historische sites bezoeken, koken, varen, relaxen op het strand, etc.
 5. we nemen het openbaar vervoer waar mogelijk
 6. de nachten brengen we door in kleinschalige accommodaties, op sommige reizen kamperen we of logeren we bij mensen thuis
 7. we proeven van de lokale specialiteiten op restaurant, op de markt of picknicken onderweg
 8. de praktische organisatie is in handen van een goed opgeleide reisbegeleider
 9. lokale gidsen tonen het leven hoe het er is
 10. op een duurzame manier zodat onze aanwezigheid een positieve impact heeft

Het ideale recept voor onvergetelijke ontmoetingen op reis, die je net als alle ervaringen nog lang zullen bijblijven. Of je zelfs doen terugkeren naar huis als een betere versie van jezelf. Je zal de eerste Joker-reiziger niet zijn!

Voor alle leeftijden

Néé: Joker is er niet alleen voor jongeren! Het is flatterend dat velen ons als een jong merk zien, en zo voelen we ons ook:-). Het is wel zo dat een deel van onze reizen, die met het label "Joker Go-26", uitsluitend bedoeld zijn voor reizigers tussen 18 en 26 jaar. Hetzelfde geldt voor de reizen met het label 24-30.

Alle andere reizen staan open voor alle leeftijden. Dan hebben we het over de reizen van Joker Avontuur (de klassiekers onder de Joker-groepsreizen) en over Joker Comfort Editions (extra comfort op gebied van logies, transport, reistempo). We merken dat reizigers die voor de comfortformule kiezen, meestal ouder zijn dan de reizigers die voor Joker Avontuur (standaardcomfort) kiezen. 

Hieronder kan je bij elk van deze formules lezen wat de typische kenmerken zijn.

Joker Avontuur

Joker Go-26

Zelfde concept als Joker Avontuur, maar enkel voor 18 tot 26 jaar!

Joker 24 tot 30

 • Avontuurlijke groepsreizen 
 • Reizen met leeftijdsgenoten
 • Vanaf 24 jaar tot het jaar waarin je 30 wordt

Joker Comfort Editions

Joker Comfort Editions is er voor wie graag avontuurlijk reist, maar wat extra comfort kan appreciëren. De basiskenmerken van deze begeleide groepsreizen zijn dezelfde als bij Joker Avontuur. 

 • Voor iedereen die 18 jaar is of ouder
 • De meeste reizigers zijn tussen 35 en 65 jaar, 
 • 70 procent van de deelnemers schrijft zich alleen in
 • Slapen in comfortabele hotels of familiepensions in tweepersoonskamers met aparte beden en privé-sanitair. Je deel de kamer met iemand van hetzelfde geslacht.
 • Single kamer mogelijk voor wie wil (op aanvraag)
 • Soms (max. 2 nachten) geven we ons comfortabel bed even op om te slapen op een unieke locatie, bv. midden in een nationaal park of een homestay bij mensen thuis
 • Verre afstanden doen we meestal met gecharterd vervoer of huurwagen, korte afstanden steeds met een goeie mix van lokale transportmiddelen.
 • Aangenaam reistempo, we streven ernaar minstens 2 nachten op dezelfde plaats te blijven
 • Lees alles over het Joker Comfort Editions reisconcept >

Pimp je groepsreis met een alternatieve toets!

Een aantal van onze georganiseerde groepsreizen kregen een speciaal label. Omdat ze éxtra uniek zijn door een alternatieve draai die we aan aan de reizen gaven. Leuke dingen, hoor, bijvoorbeeld:

Wat je nog wil weten over onze groepsreizen