Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat betaal je voor je reis?

Bij elke vertrekdatum van je reis zie je een 'prijs' en een 'budget' vermeld staan. We leggen je hier graag uit hoe dit werkt: 

De Prijs

De prijs is een bedrag dat je vooraf betaalt aan Joker. Bij boeking betaal je een voorschot van 40%, het resterende bedrag ten laatste 8 weken voor vertrek. 

Het dekt o.a. vliegtickets, reisbegeleiding, reisbijstandsverzekering, organisatiekosten en variabele kosten per reis zoals eventuele huurwagens, trekkings, enz. Bij Joker Comfort Editions zijn ook de kosten voor logies inbegrepen in de prijs.  

+ Het Budget

Het budget neem je zelf mee op reis, in cash of af te halen met je bankkaart. Je betaalt het rechtstreeks aan de lokale bevolking

Het is een kostenraming voor activiteiten, logies, toegangsgelden, maaltijden, plaatselijk transport, eventueel visum,... Soms is het budget vermeld in de lokale munt. Zo vermijd je verrassingen bij koersschommelingen. 

+ Je persoonlijke uitgaven

Je neemt nog een budget mee op reis voor je persoonlijke uitgaven. Het dekt o.a. dranken, souvenirs of een optionele activiteit. 

De optelsom van de prijs + het budget + het budget voor je persoonlijke uitgaven is de totaalprijs van je reis, zonder verrassingen of extra's. 

En dat is all-in:

 • Stevig gevuld programma met een mix aan ervaringen
 • Flexibel reizen in kleine groep
 • Gelijkgestemde medereizigers
 • Goed opgeleide reisbegeleider
 • Duurzaam reisconcept, met eerlijke lonen en fooien
 • 24/7 ondersteuning door het team in België

Waarom werken we met een prijs + budget?

Het budget neem je gewoon zelf mee op reis. Dat zorgt ervoor dat:

 • Je uitgaven rechtstreeks ten goede komen aan de lokale bevolking, zonder commissie voor Joker.
 • Je enkel betaalt voor wat je effectief doet of eet. Je reisbegeleider houdt ieders kosten bij. 
 • Er geen verborgen kosten zijn. 

(Bijna) klaar voor de reis van je leven?

 • Volg je reis: klik per vertrekdatum op de knop 'reis volgen' en voer je mailadres in. We mailen je dan op belangrijke momenten, o.a. wanneer je de reis kan boeken, wanneer het vertrek gegarandeerd is of als er nog maar 2 vrije plaatsen zijn!
 • Neem een optie: online of in je Joker-reiskantoor kan je een vrijblijvende optie nemen op een reis. Deze blijft maximaal 7 dagen geldig en vervalt automatisch indien je niet tijdig bevestigt. Je optie bevestigen doe je via je Joker-reiskantoor. 
 • Boek je reis: je kan je reis boeken via de website of via je Joker-reiskantoor. 

Is je reis geannuleerd? 

Soms zijn we genoodzaakt om een reis te annuleren, omdat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of omdat we om veiligheidsredenen niet meer naar de bestemming kunnen reizen. Je krijgt dan je reeds betaalde reissom terug en kan (binnen 7 dagen) een andere Joker-groepsreis kiezen aan 5% korting. 

Vijfde Joker-reis = 5% korting!

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 - 30 en de Joker Comfort Editions. Dit is niet geldig op Sneeuwreizen en Poolreizen. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Empty