Overslaan en naar de inhoud gaan

Joker tekent trots de World Animal Protection verklaring

Bij Joker reizen we met respect voor de dieren die ons pad kruisen. Samen met onze reisbegeleiders zijn we alert voor praktijken die niet door de beugel kunnen. Olifantenritten zijn fysiek en mentaal nodeloos belastend voor deze dieren. Dat doen we dus niet. Wel selecteerden we duurzame, slurfvriendelijke alternatieven!

Ook op onze zwarte lijst, in Indonesië: het uitzetten van te zwakke babyschildpadden in zee of ’s nachts schildpadden observeren die op het strand eieren leggen. Indonesische rangers nemen er al te vaak een loopje met de wet.

Van duurzame safari’s worden we dan weer wél vrolijk. Daarvoor selecteren we onze safaripartners zorgvuldig: hun werknemers krijgen een eerlijk loon en werken in veilige omstandigheden, waar onze reizigers van meegenieten. Hoe ga je duurzaam op safari? 

Het World Animal Protection Label

In 2023 ondertekenden we de vernieuwde World Animal Protection verklaring die we in 2016 al ondertekenden. We doen dit omwille van onze inspanningen om wilde dieren tegen schadelijke vormen van puur vermaak voor toeristen te beschermen. We nemen ons aanbod voortdurend onder de loep en schrappen dieronvriendelijke activiteiten en excursies op een weldoordachte manier. Diervriendelijke initiatieven worden onderzocht en voorgesteld als alternatief op onze reizen. We proberen wilde dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke habitat te observeren, zonder dat het hen schaadt. Als touroperator nemen we ten slotte ook onze verantwoordelijkheid in onze sector: zowel bij de reizigerscommunity als bij professionals nemen we het voortouw wat dierenwelzijn op reis betreft. Zo behoren we bij de wildlife-friendly reisorganisaties.

Maar natuurlijk draait duurzaam reizen om meer dan alleen de bescherming van wildlife. Lees hoe wij bij Joker reizen met impact

Meer over onze inspanningen om wildlife te beschermen