Overslaan en naar de inhoud gaan

In het noordwesten van Sri Lanka vind je het grootste nationale park van het land: Wilpattu National Park. Deze verborgen parel heeft jarenlang geleden onder de burgeroorlog in Sri Lanka maar is sinds 2009 opnieuw geopend voor het grote publiek. Weinig toeristen bezoeken dit park, waardoor je het park meer voor jezelf lijkt te hebben én je geen rijen jeeps aantreft wanneer je bvb. een luipaard hebt gespot. Wat ons betreft een fijnere safari ervaring dan in het veel drukkere Yala National Park.

Het enige nadeel van Wilpattu? Door de burgeroorlog is er een flinke daling geweest in het wildbestand. Het park is zeer uitgestrekt en slecht gedeeltelijk opengesteld voor safari’s. Daarom spot je waarschijnlijk minder wildlife dan in Yala National Park maar hierdoor heb je wel meer het gevoel van écht op safari te zijn!

Met aangepaste safari jeep én chauffeur/wildlife spotter, trek je bij zonsopgang (tussen 6u en 9u) en/of zonsondergang (tussen 15u en 18u) het park in. Zo heb je de grootste kans om wildlife te spotten! Door deze vroege of late safari uurtjes, is een overnachting nabij het park een must. Check hieronder onze unieke verblijven in Wilpattu.

 

Welke dieren spot je in Wilpattu?

Olifanten, herten, buffels, krokodillen, slangen, wilde zwijnen, schildpadden, apen, lippenberen en zelfs luipaarden! Al moet je voor deze laatste twee iets meer geluk hebben. Ook het landschap van het park, een mix van jungle, moerasgebieden en meren is absoluut het ontdekken waard!

 

Praktisch:
  • Voeg 1 extra nacht toe aan je reis om optimaal te genieten van een safari in het Wilpattu National Park
  • Minder toeristen dan in Yala National Park, hier kom je voor een echte safari beleving
  • Kies voor een verblijf in een boomhut of in een (luxueus) tentenkamp
  • Ideaal voor gezinnen

Kies je verblijf in Wilpattu

Kan je niet wachten om op safari te gaan in Wilpattu National Park?

Deze unieke ervaring kan je enkel boeken bij een individuele reis van Joker. In onze individuele programma's stellen we optionele excursies en activiteiten voor die wij niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen.

Je kan optionele excursies en activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Empty