Overslaan en naar de inhoud gaan

Op ongeveer 20 minuten varen van Stone Town ligt het eiland Changuu, beter gekend als Prison Island. Het onbewoond eiland dankt zijn naam aan de gevangenis die hier gebouwd werd in de 19e eeuw om opstandige slaven onder te brengen. De gevangenis werd echter nooit in gebruik genomen en het eiland werd enkel tijdelijk gebruikt als quarantaine oplossing voor mogelijke gele koorts slachtoffers. De gevangenis is vandaag de dag de thuis voor enkele pauwen en de gigantische Aldabra schildpadden die in het begin van de 20e eeuw door de Seychellen geschonken werden aan de Sultan van Zanzibar. Na het bezoek aan het schildpaddenreservaat kan je de rest van het kleine eiland verkennen. Ga al snorkelend op zoek naar kleurrijke tropische vissen in het kristalheldere water of relax in het zonnetje op de parelwitte stranden.

 

Praktisch

  • Afhankelijk van de getijden kan de tour doorgaan tussen 8u en 15u. De tour duurt ongeveer 2 à 3 uur.
  • Doe kledij aan die je tot boven de knie kan trekken om van de boot het laatste stukje door het water naar het eiland te wandelen of voorzie zwemkledij
  • Voorzie koraalvriendelijke zonnecrème

 

Wat is inbegrepen in deze tour?

  • Privé gids en motorboot voor de overtocht van Stone Town naar Prison Island
  • Toegangsgelden voor het Prison Island schildpadreservaat
  • Verse kokosnoot, drinkwater en fruit

Excursie boeken?

Deze excursies kan je enkel boeken bij een individuele reis van Joker. In onze individuele programma's stellen we optionele excursies voor die wij niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen. Al geboekt? Ook bijboeken is geen probleem!

Je kan optionele excursies en activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Meer activiteiten vind je bij 'Excursies en activiteiten in Zanzibar'. Op zoek naar een specifieke excursie en niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten, we zoeken het graag voor je uit!