Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens je verblijf in een Ryokan, krijg je 's avonds een heerlijk gastronomisch, traditioneel meergangendiner voorgeschoteld. Maar wat mag je nu verwachten van zo’n kaiseki diner? We schotelen het je graag uitgebreid voor:

Shokuzen-shu - een aperitief zoals een glaasje sake of pruimenwijn + Sakiduke - een hapje of hors d’oeuvre

Wanmori - een soep voor het hoofdgerecht

Tsukuri - rauwe vis in sashimistijl

Kuchitori - een doosje gevuld met een assortiment aan delicatessen met verschillende ingrediënten

Yakimono - gegrilde vis en/of vlees

Meibutsu - het eigen originele gerecht van de ryokan

Sunomono - azijnachtige delicatessen + Takiawase - gekookte groenten met een variëteit aan ingerediënten

Gohan - kleefrijst en Konomono - gepekelde groenten + Shiru - miso soep

Mizumono - seizoensfruit

Het diner bij een ryokan bestaat uit een vast menu. Sommige ryokan doen hun best om tegemoet te komen aan je dieetwensen. 

Eten doe je met hashi (箸), stokjes of met waribashi (割り箸), wegwerpstokjes. Smakelijk!

PS: wist je dat het ontbijt in een ryokan ook veel lekkers bevat? (zie foto hieronder)

In het potje op het vuur zit een heerlijk tofugerecht, maar dat kan ook een lekkere soep zijn. Hierbij wordt dan nog een stukje vis geserveerd en een kommetje kleefrijst.

Zelf op reis naar Japan?

Misschien is dit ook interessant voor jou?