Overslaan en naar de inhoud gaan

“Zeker!”, aldus Saskia Huijzers, al jaar en dag onze trouwe en getalenteerde partner in Zuid-Afrika voor rondreizen in dat veelzijdige land. Toerisme begint terug te normaliseren en het is wat drukker aan het worden. Wachtrijen voor als je met de kabelbaan tot op de top van de tafelberg wil geraken zijn bijvoorbeeld al wat langer.

"Gezelliger" en "meer genieten"

Want reizen naar Zuid-Afrika, dat kan ondertussen zonder enig probleem. “Op dit moment is het zo dat je, bij aankomst, nog een vaccinatiecertificaat (bij voorkeur de digitale versie) moet voorleggen, óf een negatieve PCR-test die max. 72u voor vertrek werd afgenomen,” aldus Saskia. “Als ik reizigers vraag om feedback, dan hoor ik vaak dat het nu gezelliger is. Ook al is er een stijging in toerisme. Reizigers genieten nog altijd van de mooie dingen die je ziet en hoort in Zuid-Afrika.”

Zuid-Afrika in het najaar

“In september start de Zuid-Afrikaanse lente. De dagen worden vanaf dan langer en warmer. Heerlijk dus, voor wie kiest voor een actieve rondreis. De zomer in Zuid-Afrika valt in de maanden januari, februari en maart. Dat betekent: regelmatig 30° of meer. Als je niet houdt van die warmte, plan je best je reis in het najaar.”

Nog enkele tips voor wie zin heeft in een reis naar Zuid-Afrika?

  • Als je vertrek dichterbij komt, check dan de laatste COVID19-richtlijnen van Zuid-Afrika én de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Die kunnen nog steeds snel wijzigen.
  • Sommige musea zijn op dit moment nog niet elke dag open. Daar houden we uiteraard rekening mee als we een route voorstellen.
  • Er is heel veel te zien en te doen in Zuid-Afrika. Denk dus goed na over de regio die je wil bezoeken en wat je allemaal wil doen. Zo haal je het meeste uit je reis.

Misschien is dit ook interessant voor jou?