Overslaan en naar de inhoud gaan

“Zeker!”, aldus Saskia Huijzers, al jaar en dag onze trouwe en getalenteerde partner in Zuid-Afrika voor rondreizen in dat veelzijdige land. “Je komt zelfs beter nog dit najaar dan volgend jaar. Na 2 moeilijke jaren geven heel wat logementen en organisaties nog kortingen. En het is nu een pak rustiger dan anders: even geen lange rij wachtenden voor je als je met de kabelbaan tot op de top van de Tafelberg wil geraken 😉. We verwachten dat het toerisme volgend jaar weer genormaliseerd is, en dat het dan dus weer drukker wordt.”

"Gezelliger" en "meer genieten"

Want reizen naar Zuid-Afrika, dat kan ondertussen zonder enig probleem. “Op dit moment is het zo dat je, bij aankomst, nog een vaccinatiecertificaat (bij voorkeur de digitale versie) moet voorleggen, óf een negatieve PCR-test die max. 72u voor vertrek werd afgenomen. En in binnenruimtes draagt iedereen die 6 jaar is of ouder nog een mondmasker,” aldus Saskia. “Als ik reizigers vraag om feedback, dan hoor ik vaak dat het nu gezelliger is. Er is minder volk en dus minder lange wachtrijen. Daardoor kan je meer genieten van de mooie dingen die je ziet en hoort in Zuid-Afrika.”

Zuid-Afrika in het najaar

“In september start de Zuid-Afrikaanse lente. De dagen worden vanaf dan langer en warmer. Heerlijk dus, voor wie kiest voor een actieve rondreis. In september kan je her en der zelfs nog genieten van kortingen. Sowieso is reizen in september, oktober en zelfs november ook financieel interessant: je reist dan buiten de hele populaire kerstperiode, waardoor tarieven lager liggen.

De zomer in Zuid-Afrika valt in de maanden januari, februari en maart. Dat betekent: regelmatig 30° of meer. Als je niet houdt van die warmte, plan je best je reis in het najaar.”

Nog enkele tips voor wie zin heeft in een reis naar Zuid-Afrika?

  • Als je vertrek dichterbij komt, check dan de laatste COVID19-richtlijnen van Zuid-Afrika én de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Die kunnen nog steeds snel wijzigen.
  • Sommige musea zijn op dit moment nog niet elke dag open. Daar houden we uiteraard rekening mee als we een route voorstellen.
  • Er is heel veel te zien en te doen in Zuid-Afrika. Denk dus goed na over de regio die je wil bezoeken en wat je allemaal wil doen. Zo haal je het meeste uit je reis.
  • We zien nu al dat sommige prijzen terug op het niveau komen van voor corona. Aangezien we ervan uitgaan dat de bezoekersaantallen volgend jaar terug op het niveau zitten van 2 jaar geleden, zullen de prijzen nog stijgen. Het zal dus goedkoper zijn om dit jaar nog te komen.

Misschien is dit ook interessant voor jou?