Overslaan en naar de inhoud gaan

Er gaan elk jaar veel singles mee op Joker-groepsreis. En het valt vaak voor dat er op reis de bodem wordt gezaaid voor mooie vriendschappen voor het leven. Het kan ook moeilijk anders want je leert elkaar erg goed kennen als je x-aantal dagen met elkaar doorbrengt. Soms slaat de vonk ook over op romantisch vlak, en dat vinden wij alleen maar geweldig! Zo zijn er de laatste 40 jaar al heel wat Joker-koppeltjes gevormd. Sommigen daarvan zijn intussen al getrouwd of hebben al Joker-baby's.  

Een van die Joker-koppeltjes zijn Maarten en Katrien. Zij leerden elkaar kennen op groepsreis naar Indonesië. De vonk sloeg over tijdens de beklimming van de Rinjani en de twee groeiden meer en meer naar elkaar toe. Maarten vertelt maar al te graag hoe hij zijn Katrien leerde kennen. Lees hier hun liefdesverhaal.

Waarom besliste je om mee te gaan op Joker-reis?

Maarten: "In januari 2018 maakte ik de beslissing om op groepsreis te gaan met Joker. Ik wou graag eens een verre, meer avontuurlijke reis maken, maar wist niet goed met wie en hoe dat te regelen. Ik besloot dan om de brochures van Joker eens te bekijken omdat ik daar al veel goede dingen over gehoord had. Het leek me een groot voordeel om niet alles zelf uit te zoeken en dat alles geregeld werd. Op deze manier ga je toch zonder veel stress op reis. Mijn oog viel op de reis naar Indonesië, namelijk de eilanden Flores, Lombok en Bali. Vooral de natuur op Flores en de beklimming van de Rinjani op Lombok spraken me erg aan. Na wat afwegen besloot ik al na enkele dagen om mij in te schrijven voor deze reis. Nu was het enkel nog een kwestie van aftellen naar de startvergadering en de reis in juli."

Wat waren de eerste signalen dat jullie elkaar leuk vonden?

Op de startvergadering leer je iedereen al een beetje kennen, maar de echte contacten werden toch pas gelegd op de luchthaven, het vliegtuig en de eerste dagen op reis. Ik kwam al snel met veel mensen overeen, maar na een paar dagen begon het meer en meer op te vallen dat er een iemand wel uitsprong: Katrien. We zaten vaak naast elkaar in het busje op het eiland Flores, konden uren blijven babbelen en dat viel blijkbaar in de groep ook wel op. Vooral het opblijven (de eerste match was om 2u ’s nachts lokale tijd) met een klein groepje mensen en het enthousiasme voor de matchen van de Rode Duivels toonden nog wat meer dat we goed met mekaar overweg konden.

Wanneer sprong de vonk dan echt over op reis?

De echte “vonk” sloeg over na een dag of 5 (we weten het allebei niet echt goed meer). Eerst hadden we het nog over mixed signals langs beide kanten, maar het werd voor allebei snel duidelijk dat die signalen toch iets meer waren dan alleen maar mixed. Voor de rest van de groep was het al lang duidelijk dat het niet lang meer zou duren of er zou zich een Joker-koppel vormen op reis.

Wat was jullie mooiste moment samen tijdens de reis?

De mooiste momenten voor ons samen waren de dagen op de boot en de beklimming van de Rinjani. Tijdens die tocht bleef ik bij haar omdat ze erg veel last had van haar knie. Ze heeft me wel duizendmaal gezegd dat dat helemaal niet moest, maar samen zijn we verder geklommen naar boven. We bereikten samen de top en zo wisten we dat het goed zat tussen ons. De kriebels in de buik groeiden.

En hoe zit het nu met die kriebels?

We begonnen al lachend deadlines te zetten op hoe lang de vakantieliefde zou blijven duren. Nu we samen een huis gekocht hebben, zijn we daar toch maar mee gestopt ?.

Wat zijn jullie toekomstige reisplannen?

Reizen blijven we in elk geval samen doen, zo zijn we afgelopen zomer naar Albanië getrokken en plannen we onze volgende reis al richting Canada!

Leer jij misschien wel de liefde van je leven kennen op reis?

Misschien is dit ook interessant voor jou?