Overslaan en naar de inhoud gaan

Valentijn: het mooiste moment om onze spotlight op de liefde te richten en te zien wat voor moois er kan voortvloeien uit een Joker-groepsreis. Naast een vriendschapsband die niet stuk gaat worden er immers soms nog hechtere banden gesmeed.

En dat resulteert soms zelfs in toekomstige generaties van Joker-reizigers, allemaal even benieuwd naar wat hun groepsreis hen kan brengen...

1992

In 1992 was Carl Joker-begeleider op trektocht in de Himalaya in Zanskar en Ladakh (in Noord-India). Voor Lieve was het haar eerste Joker-reis, maar niet haar laatste want daarna werd ze zelf ook reisbegeleidster. Op de trektocht schoten Carl en Lieve goed met elkaar op, maar volgens Carl was het niets meer dan dat. Dat mocht ook niet: de regel was dat begeleiders geen relatie mochten beginnen met deelnemers om te garanderen dat iedereen even veel aandacht kreeg. De andere deelnemers zagen dat blijkbaar anders aangezien ze op de laatste dag vroegen of ze uitgenodigd werden op het huwelijk van Lieve en Carl.

Blijkbaar is er niets beter dan een zware trektocht in het hooggebergte in primitieve omstandigheden om iemand op korte tijd heel goed te leren kennen. Inmiddels zijn Carl en Lieve 32 jaar samen én 30 jaar gelukkig getrouwd! Ook de reismicrobe is gebleven: in 2004 maakten ze met hun zesjarige dochter een wereldreis van een jaar lang. Nog steeds gaan ze elk jaar samen op reis. Tegenwoordige niet meer als begeleider, maar "Karavaan en Joker behouden een warme plaats in ons hart", aldus Carl. Bekijk hier onze groepsreizen naar India >>

1998

In 1998 reisde Birgit voor het eerst mee met een Jokerreis, toen nog als deelnemer. Bestemming: Vietnam.

Twee maanden later werd ze geselecteerd als reisbegeleider. Op een van haar reizen trok ze naar Nepal om met haar groep de Annapurna Trail te wandelen. Naast mooie herinneringen hield ze er ook een lief aan over. De liefde zat diep want ze gingen meteen samenwonen en kregen later ook nog twee prachtige kinderen.

De mooie herinneringen aan Nepal stonden in hun geheugen gegrift en nadat ze in 2015 nog in het huwelijksbootje stapten trokken ze met het hele gezin terug naar de Himalaya. 
Ook Birgits eerste Joker-reis werd met het hele gezin overgedaan in de zomer van 2023.

Een jaar eerder, in 2022, vertrok ook Birgits 18-jarige dochter voor het eerste met Joker-groepsreis naar Marokko. De fakkel is doorgegeven... en misschien vertrok ook zij met wat meer dan enkel avontuur in haar gedachten?

2013

2013 was het jaar waarin Kaat Joeri leerde kennen op de fantastische GO-26 reis in Marokko. Wat begon als een goeie vriendschap mondde - na wat gepush in de juiste richting van de rest van de groep - uit in een relatie van al 11 jaar. Kaat en Joeri trouwden en kregen 2 fantastische Joker-baby's Hannah en Arthur.

"Ik kan het iedereen zeker aanraden!", volgens Kaat. Zoek jij ook de liefde op in Marokko? >>

2017

Emmanuel en Julie vonden elkaar tijdens hun Jokerreis naar Canada in 2017. Ondertussen zijn ze meer dan 6 jaar gelukkig samen en gelukkig getrouwd in 2021.

Sindsdien bouwden ze niet enkel aan hun relatie; een jaar na hun huwelijk bouwden ze samen een huis. Ook zin om iemand mee te nemen in je bouwplannen? Bekijk hier onze jongerenreis naar Canada >>

2024

Zo zie je maar, een groepsreis kan je leven enorm beïnvloeden!
Wie weet wat 2024 voor jou in petto heeft...?

Misschien is dit ook interessant voor jou?