Overslaan en naar de inhoud gaan

Een groepsreis met Joker: hoe gaat dat eigenlijk in z'n werk? Heel wat reizigers zitten met een aantal belangrijke vragen vóór de reis. Hoe zal de groep meevallen? Welke spullen moet ik allemaal meenemen? Wat doet de reisbegeleider? Kan ik de reis fysiek wel aan? Reizigster Jolien ging mee op de Joker-groepsreis van Venetië naar Boedapest. Zij beantwoordde enkele van de meest gestelde vragen door groepsreizigers. 

Waarom ging je mee op groepsreis?

JOLIEN: "Ik heb lang getwijfeld en ik heb de volledige beschrijving van de reis wel zeker tien keer gelezen, totdat ik die van buiten kende. Ik heb mij laten aanmoedigen door m'n vrienden om mee te gaan. Ze zouden mij letterlijk een schop onder m’n kont hebben gegeven als ik mij niet had ingeschreven. Ik was bang om op reis te gaan met mensen die ik totaal niet kende of dat er mensen zouden zijn die zich samen hadden ingeschreven. Ik wou me echt niet het vijfde wiel aan de wagen voelen. Eigenlijk stond ik voor twee opties: of het kon super goed meevallen of het werden 16 lááánge dagen."

Hoe viel de groep mee?

JOLIEN: "De reis werd zoveel beter dan ik had kunnen hopen! Ik heb geweldige mensen leren kennen op reis. Het afscheid op de luchthaven van Zaventem was dan ook een moeilijk moment. Daar zijn we gezamenlijk in tranen uitgebarsten. Dat zegt toch meer dan genoeg over de band die we op zo’n korte tijd hebben opgebouwd. Vandaag durf ik hen zeker m'n vrienden noemen. Ze komen nog geregeld over de vloer en we doen nog vaak dingen samen."

Hoe avontuurlijk was de reis?

JOLIEN: "We zijn op prachtige plaatsen geweest waar ikzelf nog nooit geweest was, zoals Triglav National Park in Slovenië. Daar was het zo mooi. Ik heb ook dingen gedaan die ik maar één keer in m’n leven zou kunnen doen! Nog nooit heb ik op 16 dagen tijd zo weinig geslapen, gewoon omdat ik geen moment wilde missen. We zijn gaan raften, paragliden, rödeln, mountainbiken en zoveel meer. The top of the bill was toch wel het fantastisch feestje tijdens het optreden van Macklemore op het Sziget festival in Hongarije. Als knaller van een afsluiter kon deze écht wel tellen! Voor mij was deze reis de perfecte mix tussen citytrippen, avontuur en plezier maken (met wat feestjes tussendoor 😉)."

Hoe ging de reisbegeleidster met jullie om?

JOLIEN: "Britt was onze reisbegeleidster tijdens de hele reis en ze was de meest awesome reisbegeleidster ooit. Ze is niet de typische gids met oogkleppen op, die weigert af te wijken van de voorziene planning en enkel aanwezig is voor de informatieve kant. Daar had ik eerlijk gezegd wel schrik voor. Ik ga namelijk op vakantie om te doen wat ik wil, wanneer ik het wil! En dat betekent nu eenmaal een terrasje op tijd en stond 😉 Maar Britt was één van ons en had zelf zin om af en toe een frisse radler te drinken in de zon of om ons te laten kennismaken met de befaamde Bled Cake aan het meer van Bled. Dat was alvast een match made in heaven! Alles was tot in detail uitgewerkt, ze wist precies waar en wanneer we de boot, trein of tram moesten nemen. De activiteiten waren op voorhand geboekt, de hostels en hotels lagen vast. Kortom, ik moest mij niets aantrekken en dat is nu eenmaal mijn definitie van vakantie!"

Hoe bereidde je je voor op de reis?

JOLIEN: "Tijdens de vertrekvergadering vóór de reis kwamen we al samen met de groep en de reisbegeleidster om de praktische info door te nemen. Heel handig, want dan weet je tenminste wat je in je bagage moet steken, welke reisdocumenten je moet meenemen of wie je reisgenoten zullen zijn."

Opnieuw mee op groepsreis?

JOLIEN: "Ik moet toch toegeven dat ik wel een beetje schrik heb om opnieuw een groepsvakantie te boeken. Want beter dan afgelopen zomer kan het toch gewoon niet meer worden! Voor iedereen die nu nog steeds twijfelt om met Joker mee te gaan: gewoon doen! Het was voor mij een geweldige ervaring en ik durf zelfs te zeggen dat het de beste vakantie was die ik tot nu toe gemaakt heb."

Zelf mee op groepsreis?

Misschien is dit ook interessant voor jou?