Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij Joker houden we van avontuurlijke vakanties. We helpen je graag verder om zelf een individuele rondreis op maat samen te stellen, ook naar verre bestemmingen. Sri Lanka kunnen we met een rijkdom aan tempels en stranden ten zeerste aanraden, zelfs als je voor de eerste keer in Azië reist. Met deze praktische reistips voor een rondreis naar Sri Lanka – van bezienswaardigheden tot vervoer, visum en munteenheid – krijg jij hopelijk ook de reiskriebels te pakken!

Avontuurlijk reizen in Sri Lanka: naar het hart van de tempels

Een reis naar Sri Lanka zet je kordaat in met een stevige klim naar Sigiriya, de leeuwenrots. Een avontuurlijke wenteltrap brengt je omhoog langs de bergwand, bezaaid met unieke fresco’s. Aan de top, waar ooit een majestueus paleis stond, worden je inspanningen ruimschoots beloond met een prachtig uitzicht.

Snuif zeker ook wat van de adembenemende cultuur van Sri Lanka op in de vele eeuwenoude tempels. Matale vonden wij de indrukwekkendste Hindu-tempel. De Dambulla-tempel, gelegen in een berg, is dan weer lekker mysterieus. In deze avontuurlijke archeologische hotspot kan je perfect je Indiana Jones-dromen waarmaken.
De stervende Boeddha (14m) moet je wel groeten als één van de meest imposante beelden in Polonnaruwa. Een gouden tip voor je rondreis in Sri Lanka: wij ondervonden aan den lijve dat het not done is om je met je rug naar Boeddha te keren.

Rondreizen in Sri Lanka: een olifantenhuid onderweg

Rondreizen in Sri Lanka doe je het best via gecharterd vervoer. Wij raden aan om een gids en een eigen chauffeur in te schakelen. Zo hoef je niet je eigen rijkunsten op de proef te stellen in het vaak chaotische verkeer, waar men het niet altijd zo nauw neemt met de officiële baanvakken. Het openbaar vervoer is niet goed uitgebouwd; de bussen zijn niet echt klokvast en zitten vaak overvol. Wie toch met het openbaar vervoer in Sri Lanka wil reizen, houdt dus best rekening met wat vertragingen en ongemakken.

 

Sri lanka, paradijs van pittige gerechten

Een rondreis in Sri Lanka is ook op culinair vlak erg avontuurlijk. Probeer  zeker één van de buitengewoon lekkere curryschotels met rijst en linzen. Deze zeer pikante gerechten– bereid je voor op minstens 5 pepers op je bord – worden in Sri Lanka zelfs als ontbijt gegeten. De lekkerste keuken (hoewel minder verfijnd dan de Thaise) proefden wij bij de lokale bevolking. Probeer dus zeker een kookworkshop mee te pikken, help bij het bereiden van eten en eet alles nadien met de handen op. Als je mond  in brand staat, blus dan even met wat fruit of sapjes.

Zet je rondreis verder in zuidelijke richting en ontdek opnieuw een totaal andere kant van Sri Lanka. Galle is een prettige koloniale stad waar je na een bezoek aan het fort heel wat ambachtelijke juwelen, edelstenen en mooie kunstobjecten op de kop kan tikken. Sluit je reis door Sri lanka of met een dagje welverdiende rust aan het mooie strand van Mirissa. Dit paradijselijk plekje ligt gelukkig nog niet vol met naast elkaar bakkende toeristen. Aan de gezellige strandbars konden we ons nog voor een laatste keer onderdompelen in een tropisch vakantiegevoel.

Praktische reistips voor een rondreis in Sri Lanka

Voor je vertrek naar Sri Lanka moet je online een Electronic Travel Authorisation (ETA) aanvragen voor korte verblijven. Meer informatie vind je bij de ambassade van Sri Lanka in België.

Betalen tijdens je rondreis doe je met de Sri Lankaanse roepie, de lokale munteenheid. Voor een euro krijg je ongeveer 146 Sri Lankaanse roepie (afhankelijk van de wisselkoers van het moment).

Zelf op reis naar Sri Lanka?

  De beste vluchtprijzen naar deze bestemming vind je in onze boekingstool.

Misschien is dit ook interessant voor jou?