Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens zijn reis in maart besteedde Ludwig, product manager USA en Canada, elke minuut van de dag aan het nóg beter leren kennen van de Amerikaanse staat Utah. Onder een stralende lentezon en tussen het ronddwalen in de staats- en nationale parken (Bryce! Zion! Arches!) door, ging hij op zoek naar de vele verborgen parels die een roadtrip met z’n 2, vrienden of het gezin helemaal af zouden maken. Op de authentieke Joker-manier, welteverstaan!

Ludwig Verbruggen, product manager USA en Canada
Het doel van deze reis is om op zoek te gaan naar de indrukwekkend schoonheid die in de buurt van de gekende Mighty 5 te vinden is. Door die plaatsen op te nemen in onze reizen, kunnen onze reizigers een ‘real American experience’ beleven én helpen we de lokale gemeenschappen om zich te ontwikkelen.
Individuele reis Utah USA

The real American experience

Utah wordt al snel geassocieerd met ‘the Mighty 5’, de 5 machtig mooie nationale parken in deze Amerikaanse staat: Canyonlands NP, Arches NP, Capitol Reef NP, Bryce Canyon NP en Zion NP.

Ludwig: “Het doel van deze reis? Op zoek gaan naar de indrukwekkend schoonheid die in de buurt van de gekende Mighty 5 te vinden is. Zo vond ik bijvoorbeeld een oud mijn- en treinstadje dat in verval raakte en bijna helemaal verlaten was. Totdat de burgemeester samen met enkele kunstenaars het initiatief nam om de gebouwen in hun originele staat te herstellen en zo het toerisme naar hun stad te brengen. Verder zijn er in de regio ook heel wat steden met kleinschalige, lokaal verankerde hotels die met veel passie worden uitgebaat door plaatselijke families. Dat zijn leuke, authentieke uitvalsbases voor een bezoek aan de grote nationale en staatsparken, maar ook om alternatieve bezienswaardigheden te verkennen."

Door die plaatsen op te nemen in onze reizen, kunnen onze reizigers een ‘real American experience’ beleven. En we helpen de lokale gemeenschappen om zich te ontwikkelen.

Utah in de lente

Heel wat mensen trekken in het hoogseizoen, tijdens onze zomermaanden, richting Utah. Voor wie flexibel kan zijn met zijn/haar reisdata, is de lente echter de ideale periode voor een roadtrip in Utah:

  1. Het is minder druk, zowel in de grote nationale parken als in de kleinere staatsparken. Dat impliceert dat je de viewpoints en wandeltrails bijna helemaal voor jou alleen hebt.
  2. In de lente valt er in Utah minder regen dan in de zomer. Die hemelsblauwe lucht is ideaal voor onvergetelijke foto's.
  3. Wie wil hiken, mountainbiken, raften, ... kan zich ten volle uitleven zonder het te warm te hebben.
  4. Utah heeft een lente met veel groen en prachtige bloemen, na een winter vol regen en sneeuw.
  5. De prijzen van vluchten, hotels, campers en campervans zijn in de lente een pak goedkoper. De beschikbaarheid is ook groter, waardoor je kan kiezen uit een zeer ruim aanbod. 

Zelf naar Utah?

Meer lezen over Utah?

Misschien is dit ook interessant voor jou?