Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens zijn reis in maart besteedde Ludwig, product manager USA en Canada, elke minuut van de dag aan het nóg beter leren kennen van de Amerikaanse staat Utah. Onder een stralende lentezon en tussen het ronddwalen in de staats- en nationale parken (Bryce! Zion! Arches!) door, ging hij op zoek naar de vele verborgen parels die een roadtrip met z’n 2, vrienden of het gezin helemaal af zouden maken. Op de authentieke Joker-manier, welteverstaan!

See What Lies Between

Utah wordt al snel geassocieerd met ‘the Mighty 5’, de 5 machtig mooie nationale parken in deze Amerikaanse staat: Canyonlands NP, Arches NP, Capitol Reef NP, Bryce Canyon NP en Zion NP. In de omgeving van deze toeristische hotspots zijn er heel wat rustige stadjes met kleinschalige hotels en lokale excursiemaatschappijen die met veel passie worden uitgebaat door plaatselijke families.

Deze locaties zijn alternatieve uitvalsbasissen voor een bezoek aan de kleinere staatsparken en ideaal om alternatieve bezienswaardigheden te verkennen. Met mogelijkheden om te raften, te canyoneeren en te offroaden is het avontuur in Bluff nooit ver weg. Om nog maar te zwijgen van Kanab. Dit supergezellig stadje ligt te midden van verrassende slot canyons, het Coral Pink Sand Dunes State Park en het fotogenieke White Pocket.

Ludwig Verbruggen, product manager USA en Canada
Het doel van deze reis is om op zoek te gaan naar de indrukwekkende schoonheid die in de buurt van de gekende Mighty 5 te vinden is. Door die plaatsen op te nemen in onze reizen, kunnen onze reizigers een ‘real American experience’ beleven én helpen we de lokale gemeenschappen om zich te ontwikkelen.
Individuele rondreis Utah

The Real American Experience

Tijdens deze reis bezocht ik het oude mijn- en treinstadje Helper dat in verval raakte en bijna helemaal verlaten was. Totdat de vrouwelijke burgemeester samen met enkele kunstenaars het initiatief nam om de gebouwen in hun originele staat te herstellen en zo het toerisme naar hun stad terug te brengen. Helper lijkt nu wel op de setting van de Disney film ‘Cars’ en je kan er typisch Amerikaans gaan lunchen in de Balance Rock Eatery & Pub.    

In traditionele programma’s rijden reizigers plaatsen zoals Helper, Bluff en Kanab meestal gewoon voorbij. Als pionier in duurzame en authentieke reizen willen we hier verandering in brengen. Door die plaatsen op te nemen in onze roadtrips, kunnen onze reizigers een ‘real American experience’ beleven. Deze stops verdiepen de ervaring en bovendien help je de lokale gemeenschappen om zich te ontwikkelen.

Zelf naar Utah?

Excursies en origineel overnachten

Meer lezen over Utah?

Empty

Misschien is dit ook interessant voor jou?