Overslaan en naar de inhoud gaan

De voornaamste reden voor een roadtrip in Utah, is een bezoek aan de vele mooie natuurparken die deze West-Amerikaanse staat te bieden heeft. Utah heeft 5 nationale parken en 44 minder gekende “State Parks”. Die laatste zijn welgekomen rustpunten op je roadtrip door Utah. Je ontloopt er immers de drukte van de nationale parken maar moet niet inboeten op unieke wandelingen, ongelooflijke panorama’s en originele activiteiten. Veel reizigers wisselen een drukbezocht nationaal park dus graag eens af met dit rustigere alternatief. We stellen je graag 8 niet te missen State Parks in Utah voor!

1. Snow Canyon State Park

Het Snow Canyon State Park heeft ondanks haar naam niets met sneeuw te maken. Het is vooral bekend van de lichte Navajo-zandstenen en de donkere lava, die zorgen voor een mooi contrast. Het park ligt vlak boven de stad St. George. Je kan er wandelen, fietsen en paardrijden. De meeste wandelpaden zijn niet zo moeilijk, maar er zitten toch enkele uitdagingen tussen vanwege de steile paden en het diepe zand.

2. Sand Hollow State Park

Op de weg naar Zion National Park vind je Sand Hollow State Park. Utah’s nieuwste State Park heeft rode zandduinen en waterpret in de aanbieding. In deze kleine versie van het bekendere Lake Powell kan je kajakken, zwemmen en paddle boarden.  

3. Coral Pink Sand Dunes

In Coral Pink Sand Dunes State Park kan je de koraalroze zandduinen verkennen met een sandbuggy. Misschien durf je daarna wel gaan sandboarden? Niet zo gemakkelijk, maar geweldig om doen! Vlakbij heb je ook de Moccasin Mountain Petrified Dinosaur Track Site, waar je tussen de pootafdrukken van dinosaurussen wandelt.

4. Goblin Valley State Park

In Goblin Valley vind je duizenden wonderlijke rotsfiguren, een verrassend natuurverschijnsel dat een beetje buitenaards aanvoelt. Je kan er uitdagende wandelingen maken, vindt er veel klimmogelijkheden en zelfs een paar kleine grotten. Een bezoek dat prachtige, originele foto’s zal opleveren!

5. Dead Horse Point State Park

Dead Horse Point is een kleiner State Park, dat vooral bekend is dankzij het adembenemende uitzicht over de Colorado River die beneden een mooie bocht vormt. Dead Horse Point is ook de ideale plek om te genieten van een lekkere picknick of een prachtige zonsondergang.

6. Goosenecks State Park

Rij je van Bluff naar Monument Valley, dan kom je voorbij het Goosenecks State Park. Hier heb je een spectaculair zicht op de sierlijke meanders van de San Juan River. Wandel naar de cartooneske rotsformatie in Mexican Hat en stop aan Forrest Gump Point voor één van de meest iconische foto’s. 

7. Kodachrome Basin State Park

Dit kleurrijke park ligt tussen Capitol Reef en Bryce Canyon langs de Utah Scenic Byway 12, een van de mooiste panoramische wegen van Amerika. De rode, gele, roze, witte en bruine rotsformaties in combinatie met de helderblauwe luchten maakt dit park zo fotogeniek dat ze het vernoemd hebben naar het merk 'Kodak'. Wie houdt van culinair genot, kan terecht in de Stone Heart Grille in het nabijgelegen Tropic.

8. Antelope Island State Park

Dit park ligt op een landtong in het Great Salt Lake ten noordwesten van Salt Lake City. Het park is een paradijs voor vogelspotters, maar je ziet er ook heel wat wilde muildierherten en gaffelantilopes. In het park leeft ook een grote kudde bizons. Elk jaar worden deze tijdens de traditionele 'Roundup' door cowboys bij elkaar gedreven, een fantastisch spektakel. Naast paardrijden en fietsen is het hier ook heerlijk om te kamperen.

Klaar voor een roadtrip door Utah?

Reisplannen? Contacteer onze reisexperts!

Empty

Misschien is dit ook interessant voor jou?