Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze reis ontdekt je heel verschillende facetten van Costa Rica. Je vertrekt richting Caraïbische kust met een bezoek aan nationaal park Tortuguero (gekend voor de zeeschildpadden) en Cahuïta. Daarna gaat het via het regenwoud in de buurt van Puerto Viejo naar de vulkaanstreek, met onder meer een bezoek aan de Arenal, Monteverde en Rincón de la Vieja. Het laatste deel van de reis gaat dan richting Stille Oceaan en de kustdorpjes Manuel Antonio en Dominical. Deze reis is mogelijk met een huurwagen of met openbaar vervoer. Voor meer informatie over de reis met openbaar vervoer kan je terecht in je Joker-kantoor.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Fauna
Fauna

 Ga op zoek naar de spectaculaire tropische fauna.

Natuurparadijs
Natuurparadijs

Maak een adembenemende tocht langs tropisch regenwoud en watervallen.

Natuurparadijs
Natuurparadijs

Natuur, natuur, en natuur !

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in San José

Bij aankomst in hoofdstad San José word je verwelkomd door een Nederlandstalige gids, die je naar een rustig hotelletje in het centrum brengt.

Overnachting in een rustig hotelletje in San José.

B Dag 2-3
Tortuguero Nationaal Park

Het avontuur start ‘s morgens vroeg wanneer je (Engelstalige) gids je met de minibus ophaalt voor een rit in noordoostelijke richting via de uitgestrekte nevelwouden van het Parque Nacional Braulio Carillo. In de Caraïbische laaglanden aangekomen stap je over in een boot om de rest van het traject naar Tortuguero via het water af te leggen. Een adembenemende tocht langs tropisch regenwoud, waar je tal van watervogels kan zien. 
Tortuguero is een nationaal park gelegen aan de Caraïbische kust. Zoals de naam het verraadt, is dit gebied een geliefde broedplaats van diverse soorten zeeschildpadden, die van half juli tot eind oktober op het strand hun eieren komen leggen. In het regenwoud achter het strand leeft een groot aantal tropische diersoorten.
Rond de middag kom je aan in je hotel, omringd door regenwoud. Ons programma omvat drie begeleide excursies. Eén ervan gaat naar het dorpje Tortuguero, waar je de Caraïbische sfeer kan opsnuiven. De twee overige excursies zijn boottochten met gids door het regenwoud. We voorzien bewust twee boottochten, in tegenstelling tot veel toeristen die Tortuguero bezoeken, omdat het de kans aanzienlijk vergroot op het spotten van de spectaculaire dieren die zich hier schuil houden: 3 soorten apen, luiaards, toekans, papegaaien, kaaimannen, pijlgifkikkertjes, enz... 
Deze begeleide excursies gaan door in groepjes van max. 16 personen.
Op eigen houtje kan je ook een wandeling langs het strand maken.

Richtprijzen mogelijke excursies:

 • 35 USD p.p. voor schildpaddentour (‘s nachts), inclusief vervoer. (half juli t.e.m. oktober)
 • 35 USD p.p. voor geleide kajaktocht door de kanalen van het nationaal park (ca. 2 uur)
 • 15 USD p.p. entreegeld PN Tortuguero.

Overnachting in een lodge in Tortuguerro. (O, L, A)

C Dag 4-5
Cahuita Nationaal Park

Nadat de boot je weer tot bij de weg heeft gebracht, trek je zuidwaarts langs de Caraïbische kust met kilometers verlaten palmenstranden. Je eindbestemming is Cahuita, een laid-back stranddorp waar de reggae en calypso muziek uit de huiskamers klinkt. Je verblijft in een rustig hotelletje omgeven door weelderige tuinen met zwembad. Vanuit Cahuita kan je het mooie gelijknamige nationaal park bezoeken: een combinatie van regenwoud en prachtige stranden. Je kan hier uitgebreid wandelen via goed onderhouden en bewegwijzerde paden, langs mooi laagland regenwoud en prachtige stranden afgezoomd met kokospalmen. De kans is groot dat je een groep capucijnapen tegenkomt, neusbeertjes of een drietenige luiaard. Daarnaast bezit deze kust één van de weinige nog levende koraalriffen in het land en behoort een snorkeltour tot de mogelijkheden.

Richtprijzen mogelijke excursies:

 • Entreegeld Parque Nacionál Cahuita: 5 USD p.p.
 • Snorkel- en regenwoudtour: 55 USD p.p. (5 uur: boottransport, snorkelmateriaal, Engelstalige gids, vruchtensnack en regenwoudwandeling).

Hotelovernachting in Cahuita. (O) 

D Dag 6-7
Puerto Viejo de Sarapiquí

Je trekt opnieuw het binnenland in, een rit van een kleine 200 km in noordwestelijke richting naar de zeer biodiverse regio van Puerto Viejo de Sarapiqui. Hier verblijf je 2 nachten in een rustige lodge met zwembad, mooi geïntegreerd in het regenwoud. Een goede plek om te wandelen, want meteen vanuit de lodge vertrekken korte wandelpaden door het regenwoud, langs tropische tuinen en langs de snelstromende Sarapiqui rivier. 
De nabije omgeving biedt daarnaast ook heel wat  mogelijkheden voor activiteiten zoals een regenwoudwandeling in het Tirimbina reservaat (met een 280 m lange en 22 m hoge hangbrug!) of Parque Nacional Braulio Carillo. Het regenwoud zit hier ook weer vol verrassingen met mogelijke observatie van kleurrijke pijlgifkikkertjes, groene leguanen, smaragdbasilisken, toekans, papegaaien,…    
 
Richtprijzen mogelijke excursies:

 • Entreegeld Tirimbina natuurreservaat: 17 USD p.p.
 • Entreegeld Parque Nacional Braulio Carillo: 12 USD p.p. 
 • Rafting Río Sarapiquí: 55 USD p.p. (halve dag: materiaal, vruchtensnack, Engelstalige gids).
 • Chocolade-tour in organische cacao-plantage: 30 USD p.p. (inclusief Engelstalige gids en entreegeld).

Eco-lodge met zwembad in Puerto Viejo. (O)

E Dag 8-9
La Fortuna en Volcan Arenal

Een rit van zo'n 75 km in westelijke richting brengt je in La Fortuna, gelegen aan de voet (maar op veilige afstand) van de actieve Arenal-vulkaan. De streek biedt opnieuw heel wat wandelmogelijkheden. In het nationaal park Volcan Arenal kan je naar een oude lavastroom wandelen en de vulkaan van heel dichtbij zien. Je geniet van prachtige vergezichten op het Arenal-meer en het omringende Tilaran-gebergte.  Daarnaast kan je heerlijk relaxen in een van de vele natuurlijke warmwaterbronnen of een wandeling maken naar een waterval. 

Richtprijzen mogelijke excursies:

 • Inkom Parque Nacionál Volcan Arenal: 15 USD p.p. (exclusief transport).
 • Entreegeld El Silencio Trail: 10 USD p.p. 
 • Inkom Ecoternales warmwaterbronnen: 40 USD p.p.
 • Inkom waterval: 10 USD p.p.

Hotelovernachting. (O)

F Dag 10-11
Monteverde

Ten zuiden van de Arenal ligt het Tilaran gebergte met het Monteverde nevelwoud. Op weg ernaartoe (zo'n 125 km) kan je genieten van de prachtige uitzichten op de laaglanden van Guanacaste en de kustlijn van de Golfe de Nicoya. Door de ligging in het gebergte is het woud van Monteverde het merendeel van de tijd gehuld in nevelwolken. Door de hoge vochtigheid is bijna elke boom overdekt met een dicht tapijt van epifyten (planten groeiend bovenop andere planten) zoals mossen, bromelia’s, varens en zelfs orchideeën: de ideale setting voor mooie natuurwandelingen in een mysterieus kader.  Twee natuurreservaten, het beroemde Monteverde Cloudforest Reserve en het Santa Elena reservaat, bieden wandelpaden van verschillende moeilijkheidsgraad aan. 
Wie geen last heeft van hoogtevrees kan de spectaculaire Skywalk doen: een wandeling via enorme hangbruggen, gedeeltelijk door de toppen van de bomen. Ze biedt niet alleen spectaculaire uitzichten, maar laat ook toe de planten en dieren van de bovenste etages van het nevelwoud te observeren. Wie zo'n boomkruinwandeling te traag vindt, kan ook een 'canopy tour' of zipline uitproberen: met een klimgordel word je vastgemaakt aan een kabel en scheer je boven de bomtoppen van het ene platform naar het andere…

Richtprijzen mogelijke excursies:

 • Entreegeld Santa Elena-reservaat: 14 USD p.p.
 • Entreegeld Monteverde-reservaat: 20 USD p.p.
 • Skywalk: 35 USD p.p.
 • Canopy Tour: 50 USD p.p.

Overnachting in een lodge in Monteverde. (O) 

G Dag 12-13
Vulkaan Rincon de la Vieja

Een actieve vulkaan Rincón de la Vieja is gelegen op zo'n 140 km ten noordwesten van Monteverde. Je bent nu in het droge noordwestelijke gebied van Costa Rica. De volgende twee dagen breng je door in een gezellige lodge met zwembad, gelegen aan de voet van deze vulkaan. De lodge is omgeven door bloemenrijke tuinen, op een half uurtje rijden van de ingang van het Parque Nacional Volcan Rincón de la Vieja. In dit beschermd gebied kan je opnieuw prachtige wandelingen maken. Eén pad loopt door een mooi stuk tropisch droog bos, langs gigantische wurgvijgen en enkele interessante geologische fenomenen zoals kokende modder, fumarolen en natuurlijke warmwaterbaden. Een ander pad gaat langs natuurlijke graslanden die een spectaculair zicht bieden op de grillige kustlijn van de Stille Oceaan en eindigen aan een verborgen waterval midden in het regenwoud. Hier kan je een frisse duik nemen.  

Richtprijzen mogelijke excursies:

 • Inkom nationaal park Rincón de la Vieja: 15 USD p.p.
 • Gegidste tour door het park: 35 / 80 USD p.p. (halve / hele dag, Engelstalige gids en lunch).

Overnachting een guesthouse in Rincon de la Vieja. (O) 

H Dag 14-15
Manuel Antonio

Na een mooie rit van ca. 280 km langs uitgestrekte palmplantages kom je in Manuel Antonio, een klein dorp langs de kust van de Stille Oceaan dat vooral bekend is vanwege het gelijknamige nationaal park en één van de mooiste stranden van Costa Rica. Een bezoek aan deze groene parel is dan ook een absolute must. Je wandelt hier door het regenwoud en maakt kennis met de erg nieuwsgierige capucijnapen, en natuurlijk geniet je van het prachtig wit strand met zijn blauwe, lauwwarm zeewater. Daarnaast kan je hier verschillende activiteiten ondernemen: raften, golfsurfen, snorkelen, of een bezoek aan het Rainmakers Park, waar je wandelt over reusachtige hangbruggen door het dak van het regenwoud.  

Richtprijzen mogelijke excursies:

 • Entreegeld Parque Nacionál Manuel Antonio: 16 USD p.p.
 • Rafting Río Savegre: 95 USD p.p. (ganse dag: ontbijt, lunch, transport, materiaal en Engelstalige gids).
 • Rainmakers Tour (hangbruggen): 55 USD p.p. (halve dag: lunch, transport en Engelstalige gids).
 • Snorkelgerief: 20 USD p.p. / dag.

Hotelovernachting in Manuel Antonio. (O)

I Dag 16-17
Dominical

Zo'n 50 km verder zuidwaarts, in de buurt van Dominical, maken de palmolieplantages opnieuw plaats voor maagdelijk regenwoud. Het zuidelijk gedeelte van de Stille Oceaankust is nog vrij ongerept met regenwoud dat bijna volledig tot aan het strand komt. Je logeert in een eenvoudige ecolodge met zwembad op 500 m wandelen van een mooi, weinig bezocht strand en met toegang tot een uitgebreid netwerk van wandelpaden in  het vlakke regenwoud evenwijdig aan het strand. Een ander netwerk van paden loopt gaat wat steiler de bergen in naar primair regenwoud, met onderweg enkele mooie uitkijkpunten op de kust. Kleurrijke vogels zoals toekans, trogons en tangara’s, luiaards en tot drie soorten apen kruisen mogelijks je pad. Nog verder zuidwaarts kan je de mooie stranden van Uvita en Ventanas verkennen. 
Een absolute aanrader is de beklimming met een klimgordel van een reusachtige regenwoudboom van 40 m hoog. Je gids garandeert je veiligheid en wijst je op allerlei interessante fauna en flora.
Een andere aanrader is een boottocht in het maritiem nationaal park Marino Ballena, waar je per boot op zoek gaat naar doortrekkende bultruggen en spelende dolfijnen. Het walvisseizoen loopt van half juli t.e.m. oktober en van half december t.e.m. februari.

Richtprijzen mogelijke excursies:

 • Beklimming boom: 40 USD p.p. (2 a 3 uur, klimgordel en Eengelstalige gids).
 • Zeekayakken: 75 USD p.p. (5 uur: transport, kayaks, vruchtensnack, Engelstalige gids).
 • Dolfijn en walvistocht: 90 USD p.p. (3,5 a 4u, incl. gids en entreegeld)

Overnachting in een lodge in Dominical. (O)

J Dag 18-19
Cerro de la Muerte

Je verlaat de kust om na een mooie rit van zo'n 80 km in de groene vallei van de Rio El General te komen, waarna je de Cerro de la Muerte oprijdt langs de hoogste pas van de 'Interamericana' (de snelweg die Midden-Amerika van noord naar zuid doorkruist). Hier, op zo'n 3400 m hoogte, kom je terecht in een bizar landschap van lage struiken, mini-bamboe en grote distels: de zogenaamde 'paramo' vegetatie (die je ook in het Andesgebergte aantreft). Vervolgens daal je af naar een mooie lodge aan de rand van een uniek oud eikenbos. Wandelpaden geven toegang tot het prachtige hoogland nevelwoud langs snelstromende riviertjes en kleine watervalletjes. Dit gebied is vooral bekend onder de vogelliefhebbers omdat het het leefgebied is van de spectaculaire quetzal. Het mannetje van deze fel rood-groene vogel heeft een staart van wel 1 meter lang en wordt beschouwt als de mooiste vogel van het Amerikaanse continent!

Richtprijzen mogelijke excursies:

 • Vroege excursie op zoek naar de quetzal: 30 USD p.p. (ca. 2 uur, gespecialiseerde Engelstalige gids met telescoop).

 

Hotelovernachting. (O)

K Dag 20
San José

Je keert terug naar San José (ca. 100 km) waar je de laatste nacht doorbrengt in een rustig hotelletje, gelegen in een gerenoveerde, veilige buurt op wandelafstand van de voornaamste attracties. Je kan er enkele interessante musea bezoeken, zoals het unieke goudmuseum (Museo de Oro) of het Jade museum, of rustig struinen langs de mooie parkjes en pleinen, het nationaal theater of de mercado central, een overdekte markt met allerhande lokale producten en typische gerechten.

Overnachting in een rustig hotelletje (O)

K Dag 21-22
San José en terugvlucht naar huis

Terugvlucht naar België. Afhankelijk van de vluchturen land je de avond van dag 21 of op dag 22 in België. 

(O) 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies zoals vermeld
  • 2 personen: op basis van een tweepersoonskamer
  • 4 personen: op basis van een vierpersoonskamer
 • Maaltijden die vermeld staan in het dag-aan-dagprogramma.
 • Transport
  • Dag 1: Nederlandstalige verwelkoming + privé-transfer naar je eerste hotel
  • Dag 2: bus-transfer van hotel San José tot Caño Blanco + boot-transfer naar hotel Tortuguero. 
  • Dag 4 : boot-transfer van hotel Tortuguero naar Caño Blanco + bus-transfer naar Siquires.
  • Dag 21: privé-transfer hotel in San José - vlieghaven
 • Huurwagen incl. basisverzekering*
  • 2 personen: Suzuki Jimmy 4x4
  • 4 personen: Hyundai Santa Fe 4x4 
 • Wegenkaart + routebeschrijving
 • mobiele telefoon met 60 min belwaarde voor gesprekken binnen Costa Rica
 • 2 begeleide bootexcursies in en 1 uitstap naar Tortuguero
 • Uitgebreid infopakket met praktische informatie en achtergrondinformatie

* Basisverzekering:

 • 100 % verzekerd bij schade of perte total, maar de eerste 1000 USD is voor eigen rekening.
 • 100 % verzekerd bij gehele diefstal van auto, maar de eerste 1000 USD is voor eigen rekening.
 • Verzekerd tot 20 000 USD bij materiële schade aan derden
 • Verzekerd tot 100 000 USD per ongeval bij verwonding / doden van derden
 • Niet verzekerd tegen gedeeltelijke diefstal, vandalisme en schade / diefstal van ruiten en wielen
 • Borg van 750 USD wordt gevraagd via een geldige kredietkaart

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Overige maaltijden.
 • Optioneel: full cover verzekering voor huurwagen
 • Optionele excursies
 • Evt. verzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Niveau
1 à 2 stappertjes. Wandelingen van 2 tot 6 uur over afwisselend terrein. Deze reis is geschikt voor iedereen met een ‘normale’ fysieke conditie en een avontuurlijke ingesteldheid. Je hebt best interesse voor het milieu en de natuur.

Hotelinfo
Hoog seizoen: 1 november 2018 tot - 30 april 2019
Laag seizoen: 1 mei 2019 – 30 juni 2019
Midden seizoen: 1 juli 2019 – 31 augustus 2019
Laag seizoen: 1 september 2019 – 31 oktober 2019

Opgelet: Indien de reisperiode valt tussen 14 en 20 april 2019 zijn prijs en programma op aanvraag

Opgelet: Het huren van een huurauto is enkel mogelijk wanneer bestuurder 23 jaar of ouder is. Een geldige credit card is nodig bij het huren van een auto voor het regelen van de waarborg.

Programma zonder huurwagen

Prijzen zonder huurwagen zijn op aanvraag. Vraag meer info in je Joker-kantoor. 

Toeslagen

 • Full cover verzekering**: €18 per dag  (of €306 voor volledige huurperiode)
 • Mobiele router (wifi hotspot) in de huurauto waarop laptops, tablets en smartphones kunnen worden aangesloten: €10 per dag, met een maximum aan €100
 • GPS: €9 per dag (of €153 voor de volledige huurperiode)
 • Upgrade huurwagen 2 personen Hyundai Tucson 4x4 
  • €260 (hoogseizoen)
  • €200 (middenseizoen)
  • €170 (laagseizoen)

**Full cover verzekering:

 • 100 % verzekerd bij schade of perte total.
 • 100 % verzekerd bij gehele diefstal van auto.
 • Verzekerd tot 5 000 000 USD bij materiële schade aan derden
 • Verzekerd tot 5 000 000 USD per ongeval bij verwonding / doden van derden
 • Road-assistance
 • Verzekerd voor 100 % tegen gedeeltelijke of gehele diefstal, vandalisme en schade / diefstal van ruiten en wielen
 • Borg van 100 USD wordt gevraagd via een geldige kredietkaart

Wat je moet weten over deze reis

Over Costa Rica

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren