Overslaan en naar de inhoud gaan

Terwijl bekende buurlanden Thailand en Vietnam elk jaar meer toeristen verwelkomen, blijft Laos een minder voor de hand liggende reisbestemming. Nochtans is Laos de place to be voor echte off the beaten track avonturen. Mag jouw volgende reis wel eens iets anders zijn? Dan voorziet reisbegeleidster én grote Laos-fan Liesbeth Vergauwen je van 7 goede redenen om vandaag nog je Joker-groepsreis naar Laos te boeken. En als haar tekst je nog niet 100% overtuigt, dan doen de foto's dat zeker wel! 

Maak een 5-sterren trekking in de jungle

Droom je ervan om enkele dagen het ongerepte oerwoud te voet te verkennen? Dan ben je in Laos aan het juiste adres. Gidsen toveren - midden in de jungle - met een mes, een bamboestengel en een paar bladeren een indrukwekkende rijsttafel tevoorschijn. Wedden dat het eten je nergens beter zal smaken?

's Avonds ben je te gast in piepkleine dorpjes waar maar af en toe toeristen langskomen. Het warme welkom zal je niet snel vergeten. Bovendien vinden de kinderen uit het dorp jou heel fascinerend, waardoor jij voor even zelf een toeristische attractie wordt!

Slenter rustig rond in sfeervol Luang Prabang

De steden in Laos zijn oases van rust in vergelijking met de drukke metropolen in de buurlanden, zoals Bangkok, Ho Chi Minh,enz. In Luang Prabang, de oude hoofd­stad van Laos, ontdek je de mooiste tempels van het land, maar ook huizen in Franse koloniale stijl, bak­ke­rij­en met crois­sants en de lo­ka­le res­tau­rants die het beste van de Fran­se en de Azi­a­ti­sche keu­ken combineren. En dat alles aan spotprijzen.

Favoriet Jokeradresje? Restaurant Dyen Sabai. Je ontdekt er de traditionele Laotiaanse keuken met een moderne twist, terwijl je nipt van een lokale cocktail op basis van LaoLao en geniet van het prachtige uitzicht op de stad.

Kom tot rust en geniet van de vibe in een superchill land

Is jouw standaard antwoord druk,druk,druk als iemand vraagt hoe het gaat? Dan is Laos het land bij uitstek om heerlijk tot rust te komen. In Laos gaat alles trager dan wat we gewoon zijn. Niemand is er gehaast en dat is een van de charmes van het land. Ga mee met de flow en voel de stress uit je lijf verdwijnen. Pintjes drinken aan de Mekong bij zonsondergang? Dat is in Laos een volwaardige activiteit!

Droom weg bij magisch mooie landschappen

De Laotiaanse landschappen zijn onbeschrijflijk mooi, afwisselend en ze verbazen telkens weer. De ene dag bewonder je rotsformaties die zo sprookjesachtig zijn, dat je niet eens verbaasd zou zijn als er plots elfjes en draken tevoorschijn zouden komen.De volgende dag zit je dan weer te genieten van eindeloze groene vergezichten met rijstvelden, bergen, jungle, watervallen en natuurlijk de machtige Mekong.

Proef van een heerlijke keuken

De Laotiaanse keuken is verrassend. Alles begint met kleefrijst die geserveerd wordt in een bamboe mandje. Het bekendste gerecht is laap, een pittige lauwe salade van vlees of vis met typische kruiden. Elk restaurant heeft zijn eigen, geheime recept. Je smult er van de zoetste tropische vruchten ooit. Voor reizigers met avontuurlijke smaakpapillen zijn er insectenhapjes en voor de durvers is er... durian.

Ontmoet de gastvrije bevolking

In heel Zuidoost-Azië ontmoet je vriendelijke locals. Maar de inwoners van Laos spannen de kroon. Laotianen spreken meer dan 80 verschillende talen en die taalbarrièrre is zeker op het platteland niet echt handig voor goede gesprekken. Communicatie verloopt vaak met gebaren, maar dat weerhoudt de locals er niet van om jou hun liefste glimlach te schenken en alle mogelijke moeite te doen om jou gastvrij te ontvangen in hun mooie land.

Zweef tussen het bladerdak van de jungle

Slapen in een boomhut op 40 meter boven de grond midden in de jungle? Overdag door de jungle zweven over ziplines tot 600 meter lang? Als dat niet op je bucketlist moet weten wij het ook niet meer! Tijdens een driedaagse in het Bokeo natuurreservaat beleef je iets wat je misschien niet meteen met Laos associeert. Je slingert met ziplines van boomtop naar boomtop, 's avonds sta je onder de douche te genieten van het prachtige uitzicht op de vallei en ’s nachts lig je met ingehouden adem te luisteren naar de junglegeluiden. We gebruiken de uitdrukking "once in a lifetime experience" niet licht, maar hier is ze echt wel van toepassing! 

Met dank aan reisbegeleidster Liesbeth Vergauwen voor de tekst en de deelnemers van de reis naar Laos voor de foto's. 

Overtuigd? Kies hier je Joker-groepsreis naar Laos!

Misschien is dit ook interessant voor jou?