Overslaan en naar de inhoud gaan

In een land waar de kusten laag en vlak zijn, vormt de ‘Höga Kusten’ een uitzondering. Een prachtig wandelgebied, zo goed als onbekend in het buitenland. Heuvels, baaien en fjorden met schilderachtige vissersdorpen, glooiende wouden met verstilde meren, alom rust,... dat zijn de kenmerken van deze reis. Je ontdekt ze tijdens een wandelweek vanuit een authentiek logies met een schitterende ligging aan een meer. En in het zomerseizoen kan je optioneel een prachtige boottocht maken naar het eiland Ulvön, waar die bijzondere sfeer  heerst typisch voor een autovrij eiland. 

Aan de hand van een bundel met routebeschrijvingen, ga je elke dag op verkenning in de omgeving van je verblijf. Sommige wandelingen liggen op korte afstand, voor enkele andere moet je een half uurtje rijden. Je kiest zelf welke wandeling je op welke dag maakt.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Nationaal park Skuleskogen

Nationaal park Skuleskogen

Twee nachten op het eiland Ulvön.

Twee nachten op het eiland Ulvön.

Pure rust en onthaasting, ver van drukte en toerisme

Rust en stilte!

Programma

Programma

A Dag 1
Nordingrå

Van Stockholm per huurwagen naar de ‘Hoge Kust’, zo’n 500 km noordwaarts grenzend aan de Baltische Zee. Doel van de rit is Nordingrå, een klein dorp gelegen aan een mooi meer. Aan de overkant van dat meer, uitkijkend op de kerk van Nordingrå, ligt een kleinschalig vakantieverblijf, bestaande uit enkele houten “stuga's” – houten bungalows zoals je er in Zweden overal aantreft. Het is zeer idyllisch en rustig gesitueerd, met rechtstreeks toegang tot het water. Van hieruit zal je de komende week de Hoge Kust verkennen. Na elke wandeling kan je ontspannen in de hout gestookte sauna en het koele water van het meer.

Overnachting in een stuga.

B Dag 2
Wandelen vanuit Nordingrå naar Norrfallsviken (O)

Aan de hand van een bundel met routebeschrijvingen, ga je elke dag op verkenning in de omgeving van je verblijf. Sommige wandelingen liggen op korte afstand, voor enkele andere moet je een half uurtje rijden. Je kiest zelf welke wandeling je op welke dag maakt.


De wandeling langs het natuurreservaat van Norrfallsviken vormt een ideale introductie op het uniek geologisch fenomeen dat de Hoge Kust op de Unesco Wereld Erfgoedlijst deed belanden. Tijdens de laatste ijstijd werd het land door de ijskap diep in de aarde gedrukt. Nu, meer dan 10.000 jaar later, is het opnieuw 285 m gerezen en blijft het jaarlijks nog zo’n 9 mm stijgen. Door deze landstijging – de grootste ter wereld - werden fjorden afgesneden van het open water en gingen ze meren vormen. Keienstranden die ooit de branding trotseerden, kom je nu tegen in het binnenland. Zoals op deze eerste wandeling, die eindigt aan een schilderachtig vissersdorp met rood geschilderde huizen. Tocht van ca. 12 km, 5 u.

C Dag 3
Wandelen vanuit Nordingrå naar Ullånger (O)

Je neemt de openbare bus tot Ullånger en wandelt terug naar het logies. Geen zeekust vandaag, maar een wandeling over heuvels overdekt met wouden van naaldbomen, berken, veenbessen en mossen. Soms stuit je op een groepje boerderijen, een verstild meertje of een geheimzinnig moeras. Scandinavië in een notendop. Tocht van ca. 15 km.

D Dag 4
Wandelen vanuit Nordingrå naar Rotsidan (O)

De wandeling van vandaag leidt langs het natuurreservaat Rotsidan. Je volgt de lage kustlijn, die bestaat uit een vier kilometer lang plateau van platte rotsen, afgezoomd door dennen en dwergsparren die grillig zijn gevormd door de zeewind. Via een voormalig vissersdorp – waarvan de huisjes nu dienst doen als buitenverblijven – loop je door het bos terug naar het beginpunt. Tocht van 11 km, 3,5 u.

E Dag 5
Wandelen vanuit Nordingrå naar Skuleskogen (O)

Nationaal park Skuleskogen is bekend om zijn uitzichten op de zee. Vanop de hellingen strekt het zicht zich naar alle kanten uit, over baaien, eilanden, meren en woud. Maar het indrukwekkendst is de Slåttdalsskrevan, een 40 m diepe rotsspleet met perfect verticale wanden, hoog op de kam van een berg. Je kan tevens een bezoek brengen aan Naturum, een infocentrum over de Hoge Kust. Tocht van 10 km, 6 u.

F Dag 6
Wandelen vanuit Nordingrå langs het Hoge Kust pad (O)

Doorheen het gebied van de Hoge Kust loopt van noord naar zuid een langeafstandpad, het Höga Kustenleden. Kleine stukjes bewandel je soms al op de andere wandelingen, maar op deze wandeling volg je heel de tijd het goed bewegwijzerde pad, afwisselend door bossen, weilanden met boerderijen, en regelmatig ook nabij de kust. De uitbaters van het verblijf brengen je tegen een kleine vergoeding naar het beginpunt (af te spreken welk, in functie van de afstand die je wil afleggen), vanwaar je te voet naar het verblijf terugwandelt.

G Dag 7
Daguitstap naar Ulvön eiland (O)

In het Zweedse hoogseizoen (loopt meestal van 21 juni tot half augustus) - als de ferryboten frequent opereren - kan je een daguitstap maken naar het eiland Ulvön. De boottocht alleen is reeds een prachtige ervaring, varend tussen de kleine eilanden krijg je een mooi zicht op de ingesneden kust met zijn groene heuvels. 
Ulvön is met zijn authentieke vissersdorp, zo goed als geen verkeer en veel natuur, een idyllische plek. De hoofdplaats Ulvöhamn ligt ingebed in een beschutte baai die het eiland in een noordelijke en een zuidelijke helft verdeelt. Het zicht vanop de aankomende ferryboot op de kleurige huizen, de meeste op palen in het water, is erg schilderachtig. 
Is het in het zomerseizoen behoorlijk druk in Ulvöhamn, zodra je het dorp achter je laat en de bossen intrekt, vind je de rust terug. Een wandeling van ca. 2,5 uur laat je kennismaken met dit rustige binnenland van het noordelijke eiland.

De haven waaruit de ferry vertrekt, ligt op een uurtje rijden van het verblijf. In het zomerseizoen zijn er meerdere boten per dag, waardoor het mogelijk is om de uitstap op één dag te maken en toch voldoende tijd op het eiland door te brengen.

H Dag 8
Vertrek vanuit Nordingrå (O)

Je neemt afscheid van de gastvrije uitbaters van je verblijf en maakt de terugrit naar Stockholm. Einde programma.

Verlenging Stockholm
Voor of na dit programma kan je een of meerdere nachten in Stockholm bijboeken.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 8:
Verlenging Stockholm Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies incl.:
  • huur lakens
  • huur handdoeken
  • schoonmaak bungalow 
 • Ontbijt
 • Infopakket met routebeschrijvingen
 • Wandelkaarten 
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden 
 • Huurwagen 
 • Busticket naar start van wandeling
 • Ferryticket (bij bezoek aan Ulvön)
 • Dranken
 • Inkomgelden en persoonlijke uitgaven
 • Evt. verzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Niveau

2 stappertjes. Wandelingen gemiddeld van 4 tot 6 u, sommige ook korter. Over het algemeen goed gemarkeerd. Regelmatig op en neer (100 - 200 m). Het terrein is vaak rotsachtig (ook glibberig) of drassig. Tredzekerheid vereist. Wandelstokken kunnen een goed hulp zijn.

Reisperiode

Van mei tot oktober

Toeslag

 • Eenpersoonskamer: toeslag € 290

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren