Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze trip brengt je naar Bilbao en San Sebastian en is een geweldige manier om het beste van Spaans Baskenland te ervaren. Bilbao, de grootste stad van de regio, is beroemd om zijn Guggenheim-museum, dat één van de meest toonaangevende musea van Spanje is. Het oude centrum van Bilbao, Casco Viejo, is een doolhof van steegjes met prachtige pleinen, delicatessenzaakjes, pintxos barretjes en een typisch Spaanse markthal. San Sebastián, aan de andere kant, is een prachtige kuststad die bekend staat om zijn stranden, architectuur en gastronomie. Het is één van de hoogtepunten van Spaans Baskenland en biedt een ideale combinatie tussen stad, cultuur en natuur.

 

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Guggenheim - Pixabay

Dé publiekstrekker van Bilbao: het Guggenheim Museum

Pintxos - Imagine

De typische Pintxos 

San Sebastian - Imagine

Het schitterende zicht op Playa de la Concha in San Sebastian

Programma

Programma

A Dag 1
Vertrek naar Bilbao

Aankomst op de luchthaven en transfer naar hotel Barcelo Bilbao Nervion**** en overnachting.

B Dag 2
Bilbao

Ontbijt. Individueel bezoek aan het Guggenheim Museum. Er wordt een ingangsticket met audiogids klaargelegd aan de receptie van het hotel. Het Guggenheim Museum is één van de meest bezochte musea in Spanje. Naast moderne en hedendaagse kunstwerken van onder andere Picasso, Miro en Dali trekt vooral het indrukwekkend gebouw - ontworpen met een mix van materialen zoals titanium, glas en kalksteen - de aandacht.

In de namiddag, individueel bezoek aan het historisch centrum Casco Viejo met tal van sfeervolle pleintjes en smalle straatjes.

’s Avonds individuele Pintxostocht doorheen Bilbao waar je in verschillende bars de befaamde Pintxos kunt proeven, de Baskische versie van de tapas.

Overnachting in hotel Barcelo Bilbao Nervion****.

C Dag 3
Bilbao

Ontbijt. Begeleide fietstocht doorheen Bilbao. In de namiddag individueel bezoek aan de Mercado de la Ribera, de grootste overdekte markt van Europa. Vervolgens kun je met de kabelbaan naar de Artxanda heuvel van waaruit je een panoramisch zicht hebt op de stad.

D Dag 4
Bilbao - San Sebastian

Ontbijt. Transfer naar San Sebastian.
San Sébastian staat bekend als de meest gastronomische plek in Spanje. Er is geen enkel stad waar zoveel Michelinsterren per vierkante kilometer geteld worden. Lokale Spanjaarden genieten van het leven door mooie gerechtjes en heerlijke dranken met elkaar te delen. In de oude binnenstad vind je heel veel bars en restaurants. Dit is dan ook dé plek om te genieten van de heerlijke Baskische wijnen, verkoelende biertjes en natuurlijk de overbekende pinxtos. Pinxtos zijn kleine hapjes die in bars uitgestald staan. Voor deze hapjes betaal je in San Sébastian gemiddeld twee tot drie euro per stuk.


Overnachting in hotel Silken Amara Plaza****.

E Dag 5
San Sebastian

Ontbijt. Vandaag staat een begeleide wandeltocht in San Sabstian gepland, gevolgd door een pinxtostocht als diner. Overnachting in Silken Amara Plaza****.

F Dag 6
Terugkeer naar huis

Check-out en transfer naar de luchthaven van Bilbao voor de terugvlucht Bilbao-Brussel.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 3 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt in hotel Barcelo Bilbao Nervion in Bilbao.
 • 2 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt in hotel Silken Amara Plaza in San Sebastian.
 • Ingangsticket voor het Guggenheimmuseum met audiogids.
 • Begeleide fietstocht in Bilbao.
 • Individuele Pintxostocht doorheen Bilbao met 8 tapas en 4 drankjes.
 • Begeleide wandeltocht in San Sebastian met een pintxostocht als diner (6 tapas en 3 drankjes).
 • Transfers van en naar de luchthaven.
 • Transfer van Bilbao naar San Sebastian.

Niet inbegrepen

 • Vlucht van/naar Bilbao
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden en dranken
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren