Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze trekking door het majestueuze Everest-gebied is zonder twijfel een fascinerend avontuur. Je stapt door steeds kleiner wordende Sherpadorpen en naarmate je stijgt, raak je steeds meer in de ban van de bergketens die je omringen. Het absoluut hoogtepunt is de beklimming van de Gokyo Ri (5360 m), de top die de reputatie heeft het allerbeste uitzicht te geven op het Everest-massief. (AR)

Programma

Programma

A dag 1-2
Internationale vlucht & aankomst Kathmandu

Aankomst in Kathmandu. Op de luchthaven wacht een medewerker van ons lokaal agentschap je op om je naar het hotel te brengen. Volgens de legenden is Kathmandu in de 10de eeuw gesticht op vraag van de godin Mahalakshmi, maar het is slechts vanaf de 16de eeuw dat de stad wat belang is gaan krijgen. Van de vele bouwwerken die in de 16de en 17de eeuw zijn neergezet, zijn er tot op heden nog heel wat bewaard gebleven in wat men nu de binnenstad noemt. Ondanks het feit dat mensen van het platteland zich massaal in de stad komen vestigen en ondanks (of is het dankzij) het totale gebrek aan investeringen in moderne infrastructuur, heeft Kathmandu – evenals de andere steden in de Kathmandu-vallei -  haar authenticiteit grotendeels weten te bewaren.

B dag 3
Vlucht Lukla en start trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Vroege transfer naar de luchthaven voor de spectaculaire vlucht  naar Lukla, gelegen op 2827 m. Je maakt kennis met de ploeg die je zal vergezellen en gaat dan meteen op pad, rustig dalend om te beginnen en de loop van de Dudh Kosi (rivier) volgend. Je eerste halte­plaats is Phakding (2652 m).

Wandelduur: 4 u – Hoogteverschil: ↑ 50 m ↓ 240 m

C dag 4
Phakding (2652 m) – Namche Bazar (3440 m)

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Door een bebost gebied gaat het bijna onmerkbaar naar boven. Nadat we de Dudh-Kosi rivier (of Witte Rivier) over een hangende kettingbrug zijn overgestoken, volgen we een steil zigzagpad omhoog. Na de middag bereiken we Namche Bazar (3446 m), het belangrijkste dorp voor de Sherpa's. Dit Nepalese volk - aanhangers van het boeddhistische geloof - leeft voornamelijk in dit gebied, genaamd Solu Khumbu, aan de voet van de Everest. Dank zij hun taai karakter en doorzettingsvermogen worden ze reeds lang ingezet als dragers bij hooggebergte-expedities; de benaming 'sherpa' is dan ook haast synoniem voor 'drager' geworden, hoewel lang niet alle Nepalese sherpa's (met kleine beginletter) Sherpa's (met hoofdletter) zijn. Talrijke winkeltjes en kleine eet- en drankgelegenheden maken van Namche Bazar een aangename plaats om te verblijven.

Wandelduur: 6 u – Hoogteverschil: ↑ 930 m ↓ 100 m 

D dag 6
Namche (3440 m) – Thangboche (3860 m)

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Je klimt omhoog naar Thangboche. Hier bevond zich vroeger een prachtig boeddhistisch klooster dat in 1988 afbrandde en herbouwd werd. Hoewel het zijn oude karakter bij de brand verloren heeft, is het nog steeds prachtig gelegen aan de voet van de Kantege en Thamserku, met de Ama Dablam op de achtergrond. Het is het grootste en belangrijkste klooster van Solu Khumbu.

Wandelduur: 5 u – Hoogteverschil: ↑ 480 m ↓ 380 m

E dag 7
Thangboche (3860 m) – Phortse (3810 m)

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Langs rododendronbossen daal je af naar de rivier om vervolgens terug de hoogte in te gaan, naar Pangboche (3930 m). Statige Himalayatoppen torenen hoog boven je uit en je passeert geregeld stupa’s en gebedsmuren, tekenen van het alom aanwezige boeddhisme. In de namiddag klim je langs een smal pad verder naar Phortse (3800 m) en kom je in de minder belopen Gokyo-vallei terecht.

Wandelduur: 7u - Hoogteverschil ↑ 200 m ↓ 230 m

F dag 8
Phortse (3810 m – Na (4400 m)

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Langs de rivier Dudh Kosi bereik je het dorpje Na.

Wandelduur: 5,5 u - Hoogteverschil: ↑ 580 m ↓ 150 m

G dag 9
Na (4400 m) - Gokyo (4790 m)

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Je stapt rustig stijgend verder naar het kleine dorpje Gokyo (4790 m), gelegen aan 1 van de smaragdgroene Gokyo-gletsjermeren. De lodge is mooi gelegen aan de rand van het meer. Misschien is er nog tijd voor een wandeling langs de oever.

Wandelduur: 5,5 u - Hoogteverschil: ↑ 440 m ↓ 50 m

H dag 10
Gokyo (4790) - top Gokyo Ri (5360 m) - Machermo (4470 m)

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Vroeg uit de veren voor de pittige klim over een goed pad naar de top van de Gokyo Ri (5360 m), met de reputatie het beste uitzicht te geven op het Everest-massief: Cho Oyu (8201 m), Makalu (8463 m), Lhotse (8516 m), Cholatse (6501 m) en natuurlijk Mount Everest (8848 m) himself. In de verte kan je zelfs de top van de Tibetaanse Shishapagma (8027 m) ontwaren. In de namiddag begin je aan de afdaling, vandaag tot Machermo (4470 m).  

Wandelduur: 7 u - Hoogteverschil: ↑ 570 m ↓ 890 m

I dag 11-12
Macharmo (4470 m) – Namche Bazar (3440 m) – Lukla (2840 m)

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Afdalen langs dezelfde weg, maar met hele andere zichten, tot je opnieuw in Lukla terechtkomt. Hier eindigt de trekking en neem je afscheid van de ploeg die het je mogelijk hebben gemaakt heeft deze trekking te ondernemen.

Wandelduur dag 11: 6,5 u – Hoogteverschil:  ↓ 1130 m
Wandelduur dag 12: 7 u – Hoogteverschil: ↑ 300 m ↓ 940 m

J dag 13
Vlucht Kathmandu

Inbegrepen: ontbijt

Vlucht van Lukla naar Kathmandu en transfer naar het hotel.  

J dag 15-16
Terugreis

Inbegrepen: ontbijt

Vrij tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis. De volgende dag kom je aan in België.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • 4 koppen thee per dag tijdens de trekking
 • 2 binnenlandse vluchten
 • Privé-transfers volgens programma
 • Engelssprekende gids tijdens de trekking
 • Dragers tijdens de trekking
 • Inkomgelden voor de nationale parken
 • Trekking permit
 • Registratie TIMS (Trekkers' Information Management System).
 • 2 kaarten die je ter plekke ontvangt: vallei Kathmandu + vallei Khumbu (trekking)
 • Trekking permit
 • Registratie TIMS (Trekkers' Information Management System).

Niet inbegrepen

 • Internationale vliegtuigtickets
 • Overige maaltijden
 • Overige dranken
 • Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden in en rond Kathmandu
 • Gebruik douches (ca. € 3)
 • Fooien
 • Visumkosten
 • Reisverzekering.

Toeslagen

 • Eenpersoonskamertoeslag: € 70 
 • Rafting vanuit Kathmandu (incl. lunch en transfer): € 130 per persoon
 • Mountainbiken in de vallei van Kathmandu met gids: € 115 per persoon
 • Chitwan Nationaal park 4 dagen/3 nachten of 3 dagen/2 nachten: op aanvraag
 • Extra overnachting in Kathmandu: € 35 per persoon

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 februari tot/met 1 juni 2024
van 31 augustus tot/met 30 november 2024

Maart-april & oktober-november zijn de beste reisperiodes voor trekkings in Nepal (en daarom ook de duurste, helaas). De kans op een goed zicht op de Himalaya-toppen en een aangename temperatuur is heel groot. Vooral in oktober-november kan het dus druk worden op de bekende trekkingroutes en in de lodges. 

Wandelniveau

De trekking verloopt over paden die geen technische klimervaring vereisen. De hoogteverschillen zijn op bepaalde dagen groot en vergen dan ook een goede fysieke conditie en het nodige uithoudingsvermogen. De beklimming van Gokyo Ri is pittig maar optioneel. De koude en hoogte hebben een grote impact op het niveau van deze trekking.

Logies

In Kathmandu logeer je in een degelijk middenklassehotel. Tijdens de trekking slaap in eenvoudige lodges, een soort van berghutten of kleine pensionnetjes. Sommige lodges zijn goed uitgerust, andere zijn dan weer basic. Doorgaans slaap je in een kleine kamer met 2 of 3 britsen, waarop een (soms dunne) matras ligt. Je slaapt dan wel binnen, maar er is in de slaapruimte geen verwarming en door de ramen wil het wel eens tochten. Een warme slaapzak is dus aangeraden. Het gemeenschappelijk sanitair is in de eenvoudige lodges beperkt tot een hurktoilet en een wasbekken met water van de bron. Soms is er een douche, (een 'bucket shower'), al dan niet met warm water. Dit wordt meestal met zonne-energie opgewarmd, maar als meerdere gasten douchen is dat gauw opgebruikt. Warm douchen kan enkel tegen betaling (1 à 3 euro).

Maaltijden

 • Tijdens de dagen in Kathmandu ontbijt je in het hotel.
 • Tijdens de trekking neem je ontbijt en avondmaal in de lodge. Er is keuze uit een beperkte selectie van gerechten, vaak eenpansgerechten op basis van aardappelen, rijst of noedels, aangevuld met groenten, ei,... Vlees is slechts beperkt beschikbaar. ’s Middags eet je meestal in een 'tea house'. De basisgerechten in veruit het hele land zijn ‘dal bhat’ en ‘tarkari’. Dal bhat is een combinatie van een kommetje linzensoep met rijst en enkele bijgerechten op basis van groenten, curry of vlees/kip. Tarkari is een currie van één of meerdere groenten die wordt klaargemaakt op diverse manieren. In gebieden waar rijst schaars is of helemaal niet voorkomt (bv. in hooggelegen streken), eet men ‘thiro’, gekookte granen of gierst.
 • Tijdens de trekking zijn 4 koppen thee in de prijs inbegrepen.

Vervoer ter plaatse

Privé vervoer + 2 binnenlandse vluchten.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren