Overslaan en naar de inhoud gaan

8-daagse ontdekkingstocht met (huur)wagen doorheen de rijke cultuur en gastronomie van Emilia-Romagna. Proef de balsamico-azijn van Modena, de parmiggiano en parmaham in Parma, en de echte spaghetti bolognese van Bologna.

Voor dit programma werken we samen met een gespecialiseerde partner (IM).

 

 

 

De hoogtepunten van deze reis

Ferrara - Pixabay

Slenter door de rijke historie van de regionale steden Ferrara, Parma en Bologna.

Po-delta - Pixabay

Een tocht door het natuurpark van de Po-Delta mag zeker niet ontbreken.

Markt - Pixabay

Ontdek de kleurrijke markten van Bologna

Programma

Programma

A Dag 1
Ferrara

Aankomst in Ferrara (+- 1150 km van Brussel). Je verblijft hier 2 nachten in Agriturismo Lama di Valle Rosa, op ± 15km van het centrum van Ferrara.

In Ferrara vind je het indrukwekkende Castello Estense, de zetel van de d’Este-dynastie die een onuitwisbare indruk heeft nagelaten op de stad. De familie D’Este voerde in haar middeleeuwse hoogdagen een van de belangrijkste hofhoudingen van Europa, afwisselend als bloeddorstige despoten en als verlichte renaissance-vorsten.

B Dag 2
Ferrara

Ga op ontdekking langs de mooie pleinen, middeleeuwse straten en majestueuze paleizen van Ferrara. Ook een uitstap naar de Valli di Comacchio, een aaneenschakeling van lagunes in de Po-delta of Chioggia, Venetië in het klein, behoort tot de mogelijkheden.

Overnachting in je hotel.

C Dag 3
Ferrara - Parma
130 km

Vandaag reis je verder naar Parma, een gezellige en welvarende stad gekend voor de parmaham en Parmezaanse kaas. Op culinair vlak zal je hier niets tekort komen. Maar ook voor de cultuurliefhebbers loont een bezoek aan de stad, met zijn indrukwekkende Duomo en Teatro Farnese de moeite. Je logeert 3 nachten in Starhotels du Parc

D Dag 4-5
Parma & omgeving

Neem rustig de tijd om de stad Parma te ontdekken of trek erop uit naar het nabijgelegen Fidenza en Piacenza.

F Dag 6
Parma - Bologna
100 km

Terugkeer in oostelijke richting naar Bologna. Onderweg kan je een stop maken in Modena, gekend voor de Balsamico en de Ferrari wagens.  Je verblijft 2 nachten in NH de la Gare.

H Dag 8
Terugkeer naar huis

Einde van het programma na het ontbijt

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 7 overnachtingen in een standaard kamer met ontbijt:
  - 2n Agriturismo Lama di Valle Rosa, Ferrara
  - 3n Starhotels du Parc 4*, Parma
  - 2n NH de la Gare 4*, Bologna

Niet inbegrepen

 • Inkomgelden
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele excursies
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Dit programma is ook mogelijk als Fly & Drive.  Indien interesse vraag dan in onze kantoren voor een offerte met vluchten H/T naar Bologna en huurwagen. 

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren