Overslaan en naar de inhoud gaan

De pittoreske dorpjes van de Cinque Terre vormen al decennialang één van de topattracties in Italië. De combinatie met de topsteden Milaan en Genua zorgt voor een aangename afwisseling tussen de gezellige drukte van de stad en het rustige dorpsleven. Doordat je met de trein reist ontsnap je aan het drukke Italiaanse verkeer en dit zorgt voor een extra rustgevend element. Geniet van de Italiaanse gastvrijheid !

Voor dit programma werken we samen met een gespecialiseerde partner (IM).

 

De hoogtepunten van deze reis

Genua - Imagine

Voel het rijke verleden van Genua wanneer je de oude binnenstad verkent

Cinque Terre - Imagine

Wandel door het nationale park naar één van de kleine, kleurrijke dorpjes

Milaan - Imagine

De Dom van Milaan, een indrukwekkend bouwwerk

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Milaan

Bij aankomst op de luchthaven in Milaan is er een transfer naar je hotel.

B Dag 2
Milano – Genua
150 km

Je gaat te voet naar het treinstation (± 450m) waar je de trein neemt naar Genua. We reserveren voor jou een plaats in 2e klasse. De rit duurt ongeveer 1u40. Bij aankomst in Genua kan je te voet naar je hotel (±100m). Je verblijft er de komende 2 nachten.

C Dag 3
Genua

Ga op ontdekking in de grootste havenstad van Italië. Tot de hoogtepunten in het historische centrum behoren de Piazza Mateotti met het Palazzo Ducale, de San Lorenzo Kathedraal en de Via Garibaldi. We voorzien een dag-ticket voor de hop on/hop off bus. Overnachting in je hotel.

D Dag 4
Genua - La Spezia

Je gaat te voet naar het treinstation (± 100m) waar je de trein neemt naar La Spezia. We reserveren voor jou een plaats in 2e klasse. De rit duurt ongeveer 1u30. Bij aankomst in La Spezia kan je te voet naar het hotel (±500m). Je verblijft er de komende 2 nachten.

E Dag 5
Cinque Terre

De Cinque Terre bestaat uit 5 pittoreske dorpen langs de steile rotskust van Ligurië. Je kan deze dorpen te voet bezoeken. Voor het transport van en naar La Spezia en voor de verbinding tussen de verschillende dorpen voorzien we de 48h Rail Pass die je toegang biedt tot het nationale park. Hiermee kan je gebruik maken van de regionale treinen en lokale bussen. Overnachting in je hotel.

F Dag 6
La Spezia - Milaan
230 km

Je gaat te voet naar het treinstation (± 500m) waar je de trein terug neemt naar Milano. We reserveren voor je een plaats in 2e klasse. De rit duurt ongeveer 3u. Bij aankomst in Milano kan je te voet naar je hotel (±450m). Je verblijft er de komende 2 nachten.

G Dag 7
Milaan

De modestad Milaan is minder gekend, maar zeker ook je bezoek waard! De tweede stad van Italië is vooral gekend voor de indrukwekkende gotische kathedraal en het beroemde operahuis “La Scala”.

H Dag 8
Terug naar huis

Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Brussel.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 7 overnachtingen in een standaard kamer met ontbijt:
  - 3n Hotel NYX 4*, Milano
  - 2n Hotel Continental 4*, Genua
  - 2n The Poet 4*, La Spezia
 • Transfers luchthaven-hotel (dag 1) en hotel-luchthaven (dag 8)
 • Treinticket in 2de klasse Milano-Genua, Genua-La Spezia & La Spezia-Milano
 • 24u Hop-on/Hop-off ticket in Genua
 • 48h Cinque Terre Rail Pass

Niet inbegrepen

 • Vluchten 
 • Reis- en/of annulatieverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren