Overslaan en naar de inhoud gaan

De naam Costa Rica gaat terug tot ‘de ontdekking’ van het land door Colombus. Hij trof er indianen aan, getooid met prachtige juwelen en edelsmeedwerk, en vermoedde hierdoor dat het land een onvoorstelbare rijkdom in zich droeg. Maar Columbus vergiste zich. De ware schat van Costa Rica is haar natuurlijke rijkdom. Dit tropische land gelegen in een vredige oase vol natuurpracht is langs twee flanken afgebakend door mooie stranden en sluit in volstrekt groene harmonie aan bij haar buurlanden. Een waar paradijs, gezegend met een grote rijkdom aan fauna en flora, ligt voor de voeten van eenieder die houdt van avontuur, natuurexploratie en vogelobservatie. Het aanschouwen van de zonsondergang en de gloed van een vulkaan bij nacht laat vele harten sneller slaan. De Costa Ricanen passen als gegoten in dit paradijs. De vrijheid die zij genieten, tonen zij onmiskenbaar op hun vriendelijke, altijd lachende gezicht. Vredig bevolken ze dit mooie land en vormen ze een prachtig samenspel met de natuur.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (CO).

De hoogtepunten van deze reis

Puerto Viejo

Puerto Viejo

Arenal in rust
Vulkaan Arenal

Arenal Nationaal Park

Tamarindo coast

Tamarindo

Programma

Programma

A Dag 1
San José

Bij aankomst op de luchthaven van San José is er een privétransfer (Spaanssprekende chauffeur) naar het hotel voorzien in San José.  Er volgt een briefing (Engelstalig) met praktische informatie en kaart.


San José

Deze stad weerspiegelt het unieke karakter van het Costa Rica. Gelegen in de Central Valley op 1.158m boven de zeespiegel, barst San José van de activiteiten, zoals alle grootsteden, maar op de “easy going” manier van de Zuid-Amerikanen. De omliggende bergen vormen een adembenemend panorama en zijn zelfs te zien van op iedere straathoek van het stadscentrum. San José heeft daarenboven de reputatie een onbegrensde gastvrijheid uit te dragen.

B Dag 2-4
Puerto Viejo

Vandaag vertrek je met de bus naar de regio van Puerto Viejo. Daar verblijf je 3 nachten, in Puerto Viejo of de Zuid Caraibische streek.


Optionele attracties en activiteiten in deze pittoreske streek:

Georganiseerde bergwandelingen, het nationaal park van Cahuita met zijn koraalrif en zijn regenwoud met een enorme verscheidenheid aan planten en dieren, Punta Uva, Talamanca, het indianenreservaat Kekoldi. Activiteiten zoals raften op de Pacuare rivier, snorkelen, surfen, duiken, met de wind in de haren paardrijden langs het strand, zijn ook mogelijk.

C Dag 5
Sarapiqui

Transfer naar La Selva/Sarapiqui waar je 1 keer zal overnachten.

La Selva/Sarapiqui: laat je betoveren door de weelderige flora en fauna. Dankzij de overvloedige regenval is deze streek altijd groen. Bezoek ook het La Selva Biologisch station, waar wetenschappers van over de hele wereld de rijke plaatselijke natuur bestuderen. Jaguars en poema’s genieten er van een beschermd jachtterritorium. Er konden al 450 boomsoorten, 113 verschillende zoogdieren en 81 reptiel- en 48 amfibieënsoorten worden geïdentificeerd. Voeg hieraan nog 400 vogelsoorten en meer dan 50km wandelpaden toe en het paradijs is voltooid. Verdere aanraders in deze streek zijn de Sarapiqui rivier voor rafting, een boottocht of een canopy tour, paardrijden op een haciënda… 

D Dag 6-7
Arenal

Rafting tour op de Sarapiqui rivier (ca. 2u30). Na de rafting, bustransfer naar La Fortuna, de streek van de Arenal vulkaan. Hier overnacht je twee keer. 


Arenal

Het meest indrukwekkende en natuurlijke oriëntatiepunt in het noorden van dit land, is de Arenal vulkaan, die de westelijke oever van het Arenal meer domineert. Deze behoorde tot de meest actieve vulkanen en liet regelmatig zijn onrust merken door dreigend gebulder en gerommel. Desondanks dat de vulkaan nu slapend is, behoort deze bestemming nog steeds tot één van de toppers van Costa Rica.

Attracties en activiteiten:

Bezoek aan het primaire woud via de Arenal Hanging Bridges, kayak op het Arenal meer, trektocht naar Cerro Chato, bezoek aan het nationaal park van Rio Celeste….


Rio Celeste

Het pronkstuk van Noord-Costa Rica. Deze rivier stroomt door het kanton Guatuso en heeft een heldere lichtblauwe gloed, ontstaan door een chemische reactie met de mineralen uit de Tenorio vulkaan. De prachtige kleuren van de rivier, net als het weelderige bos, de natuurlijke warmwaterbronnen en talrijke watervallen zijn zeker het ontdekken waard!

E Dag 8-10
Tamarindo

Op dag 8 vervolg je het traject met de bus naar Tamarindo. In Tamarindo verblijf je 3 nachten.


Tamarindo

Gelegen in de provincie Guanacasta, op ongeveer 280km of 5u rijden met de wagen vanuit San José. Tamarindo is voornamelijk gekend om zijn sublieme stranden maar ook om zijn indrukwekkende selectie kleine gezellige restaurantjes, goed uitgeruste accommodatie, zeer levendige strandcultuur en bruisend nachtleven. Het droge klimaat met milde temperaturen, heeft deze plek omgetoverd tot een aangenaam vakantieoord, waar een uitbundige strandvakantie hand in hand gaat met huiselijke gezelligheid.


Attracties en activiteiten:

Combo Buena Vista, een unieke tocht aan de voet van de Rincon de la Vieja vulkaan. Deze tocht is te paard of in 4 x 4 en eindigt met een canopy tour. Rafting op de Tenorio rivier, wandeltocht in Rincon de la Vieja nationaal park, ….

F Dag 11
San José

Vandaag keer je met de shuttle-bus terug naar San José waar je 's avonds overnacht.

G Dag 12
San José

Na de check-out uit het hotel is er een transfer naar de luchthaven van San José voorzien. Dit is het einde van de reis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen in vermelde of gelijkaardige hotels
 • Ontbijt
 • Dag 1:
  • Briefing door een Engelstalige gids
  • Praktische informatie en wegenkaart
  • Private transfer met lokale chauffeur (Spaanssprekend)
 • Dag 6
  • Rafting tour in groep
 • Dag 12
  • Private transfer met lokale chauffeur (Spaanssprekend)
 • Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • Busdiensten
  • Dag 2, 5,6, 8 en 11: Shuttle-bus transfers (in groep) met lokale chauffeur (Spaanssprekend)Dag 12

Niet inbegrepen

 • Vluchten & luchthaventaksen
 • Bezoeken (entreegelden en gidsen) met uitzondering van de rafting tour op dag 6
 • Niet vermelde diensten en maaltijden
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Prijzen

De prijzen zijn niet geldig tijdens de periode van Kerstmis en Nieuwjaar, de week voor en na Pasen en tijdens lokale vakanties en feestdagen. Voor meer informatie kan je terecht bij jouw Joker-kantoor.

Huurwagen

Dit programma is ook beschikbaar met een huurwagen (Adventure Selfdrive). Voor meer informatie en prijzen kan je terecht bij jouw Joker-kantoor. 

Hotelinfo

                              Budget                               Comfort                                  Deluxe                                                                
San JoséFleur de LysPresidenteAlta Las Palomas
Puerto ViejoAzanzia BungalowsNamuwoki Lodge ResortShawandha
SarapiquiTirimbina Biological ReserveLa Quinta de SarapiquiLa Quinta de Sarapiqui
La FortunaCatarata Eco LodgeVolcano Lodge & GardenTabacon Grand Spa Thermal Resort
TamarindoPasatiempoWyndam TamarindoCala Luna
San JoséFleur de LysPresidenteAlta Las Palomas

Wat je moet weten over deze reis

Over Costa Rica

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren