Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Afrikaanse parels in één reis! Tanzania, Kenia en Oeganda verrassen ons met het spotten van de big five tijdens een safari, de beklimming van een vulkaan, de zoektocht naar chimpansees, het raften op Nijl,... Dit is Oost-Afrika op z'n best.

Opgelet! Ben je al zeker dat je mee wil? Wacht niet te lang omdat we goed op voorhand een permit voor de chimpansees moeten aanvragen.

Wil je in de zomermaanden alsnog graag met leeftijdsgenoten naar Oeganda of Tanzania? Kijk dan zeker ook eens naar onze groepsreis naar Rwanda & Oeganda of naar Tanzania & Zanzibar >>

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Kenia, Oeganda en Tanzania Hell's Gate Kenia fietstocht safari

Safari's te voet, met de fiets en per jeep

Groespreis jongerenreis Oeganda Kenia Tanzania Kibale National Park bos chimpansee tracking

Chimpansees spotten in Oeganda

Groepsreis jongerenreis Kenia, Tanzania en Oeganda Jinja raften op de Nijl

Onze hartslag doen stijgen tijdens een indrukwekkende rafting op de Nijl

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Welkom in Tanzania!

Na een lange vlucht landen we in Arusha, in het noorden van Tanzania. Enkele lokale gidsen tonen ons hun stad: de markt, de toffe plekjes,…Wie weet kunnen we zelfs al een stapje in het nachtleven wagen? In deze verrassend groene stad is het allemaal mogelijk!

Arusha is eveneens de uitvalsbasis bij uitstek voor de mooiste natuurparken van het land. Wij zoeken het in eerste instantie niet ver. In Arusha National park wacht één van de leukste ervaringen op safarivlak: te voet op zoek gaan naar giraffen, gazellen, bavianen,… Onze fototoestellen zullen al direct overuren draaien!

2 Dag 4-6
Een verdere verkenning van Tanzania

Mto wa Mbu is onze volgende halte. Voor veel reizigers is dit een ‘doorrijdorp’, maar het is meer dan de moeite waard om te stoppen! En hoe beter Mto wa Mbu te beleven dan tijdens een fietstocht?

We fietsen naar Lake Manyara, waar we in de vroege ochtenden nog enkele zebra’s en gazelles kunnen spotten. Wie kijkt hier naar wie? Maar ook gaan we verder door de stad. Met een portie bananenbier -voor de durfals- rijden we vlot terug naar onze campsite.

3 Dag 7
De 'big five' spotten

Het grensgebied tussen Kenia en Tanzania ligt bezaaid met pareltjes van nationale parken en reservaten. We trekken onze meest neutrale kleren aan, hangen onze verrekijker rond onze nek en nemen plaats in een jeep. Inderdaad, het is tijd voor safari!

Afhankelijk van de route en de beste mogelijkheden zal deze safari plaatsvinden in de Ngorongoro Krater (Tanzania) of in Amboseli National Park (Kenia). Eén ding is zeker: we zullen verwonderd zijn en verrast worden door de vele dieren in een prachtige omgeving! Nu alleen maar hopen dat we de ‘big five’ kunnen spotten: buffel, leeuw, luipaard, olifant en neushoorn.

4 Dag 8-10
Dwars door Kenia

Kenia en Tanzania delen veel, maar zijn ook erg verschillend. Andere mensen, andere gewoontes,… De natuurpracht in beide landen is enorm, en dat laten we ons geen twee maal zeggen.

We slaan onze tenten op aan de groene oevers van Lake Naivasha. Rond het kampvuur maken we het gezellig en spitsen we onze oren om ’s nachts dierengeluiden te horen vanuit onze tenten.

Zweten en afzien doen we op een mountainbike in Hell’s Gate National Park. Dit is een uniek stuk van de Great Rift Valley of Grote Slenk. Prachtige rotsformaties en groene kliffen zorgen voor de perfecte achtergrond voor het passerende wildlife.

Ook gaan we wandelen. Samen de top bereiken van een -non-actieve- vulkaan heeft nog nooit beter gevoeld dan op deze reis!

5 Dag 10-12
Raften op de Nijl

Altijd al willen raften op de Nijl? Dan is nu het moment!

De weg van Kenia naar Oeganda is lang en soms ook hobbelig. En wat beter om dat snel te vergeten dan een uitdagende, spannende rafting? Dit is echt iets voor adrenaline-junkies. Alternatieven zijn er ook: misschien willen we wel paardrijden? Geen betere manier om de Nijl te bewonderen.

6 Dag 13-17
Chimpansees en afscheid in Entebbe

Op een dag rijden van Jinja ligt het mooie Kibale Forest. Dit is de thuis van één van onze meest nauwe verwanten: chimpansees!

We volgen hun spoor en wandelen zachtjes door het bos. We kijken goed omhoog want chimpansees bewegen zich vaak snel door de boomkruinen! We volgen hun spoor -mogelijk moeten we best wat kilometers afleggen- maar uiteindelijk hopen we ze in het vizier te krijgen. Wat vertonen die dieren menselijke trekjes… of wij soms dierlijke?

Eenmaal in Entebbe, gelegen aan Lake Victoria, worden we van harte verwelkomd in het ViaVia Reiscafé van Entebbe. Na het kopen van een laatste souvenir en eventueel een ritje op een lokale boda boda (motortaxi), heffen we ons cocktailglas op elkaar en op onze reis in drie totaal verschillende landen. Wat een zalige roadtrip!

Data en prijzen

Deze reis is helaas volzet. Vind je geen alternatief in het Joker-aanbod, contacteer dan gerust een Joker-reiskantoor. Tussen de groepsreizen van onze internationale partners (G Adventures, Exodus, Intrepid Travel enz.) vinden we misschien een interessante reis voor jou! 

Vertrek: 11/07/2024
Terug: 27/07/2024
Basisprijs: €3.386
+ 725 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
243
251
263
281
293
Geslacht
mannen4
vrouwen7
Vertrekvergadering op: 02/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvlucht Brussel - Kilimanjaro en Entebbe- Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Afscheidsetentje in ViaVia Joker Reiscafé Entebbe
 • Gebruik van Joker-tenten
 • Chimp permit
 • Voorschotten t.w.v. 400 USD, waarvan voorschot safari in eigen tenten (incl. transport, activiteiten, toegangsgelden en maaltijden) en transport tussen Tanzania en Kenia
 • 6-daags pakket georganiseerd door ViaVia Reiscafé Entebbe, met 4 overnachtingen (waarvan min. 1 in eigen tenten)
 • Karavaan-lidmaatschap
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken, visum voor Tanzania en Oeganda, eTA voor Kenia en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 04 / 04 / 2024
Belangrijke documenten

Voor deze reis heb je een internationaal reispaspoort nodig, nog minstens 6 maanden geldig vanaf vertrek uit Oeganda, alsook een visum. 

Tanzania: Het visum dien je online aan te vragen via de juiste website. Vergeet zeker niet jouw bevestiging met visumnummer af te printen en mee te nemen naar Tanzania. In geval van problemen of laattijdig inschrijven kan het visum ook bij aankomst worden aangevraagd.

Kenia: Voor Kenia heb je een eTA nodig. Het eTA dien je online aan te vragen via de juiste website. Vergeet zeker niet jouw bevestiging af te printen en mee te nemen naar Kenia.

Oeganda: Voor Oeganda dien je een visum aan te vragen. Het visum dien je online aan te vragen via de juiste website. Vergeet zeker niet jouw bevestiging met visumnummer af te printen en mee te nemen naar Oeganda.

Vertrekvergaderingen worden zo ingepland dat je zeker nog tijd hebt om het visum en eTA aan te vragen. Wel is het best dat je tegen de vertrekvergadering al een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts hebt, hetgeen verplicht is voor deze reis. Zeker in juni, juli en augustus moet je soms lang wachten op een afspraak.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we vaak gebruik van gecharterd vervoer met onze eigen chauffeur. De ritten duren lang en volgen elkaar snel op, zeker in Oeganda, en zijn niet altijd comfortabel. Soms maken we ook gebruik van een lokale bus of openbaar vervoer.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 11/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 11/07/24 - 11:20
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 11/07/24 - 15:50
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 11/07/24 - 18:20
KILIMANJARO - INTERNATIONAL 12/07/24 - 01:25
KAMPALA - ENTEBBE INT. 27/07/24 - 05:00
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 27/07/24 - 12:10
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 27/07/24 - 15:10
BRUSSELS - BRU AIRPORT 27/07/24 - 17:40
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.  

 • Grote rugzak (geen harde reiskoffers)

 • Dagrugzak 

 • Slaapzak (comfort 10°C)

 • Slaapmatje  

 • Stapschoenen 

Het is verboden plastieken wegwerpzakjes mee te nemen naar Kenia, Oeganda en Tanzania.

 

Duurzame tips:   

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.   

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee.  

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

's Avonds eten we in lokale restaurants of onze hotels waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Op restaurant kan je in principe kiezen wat je eet, maar soms is het gemakkelijk dat je hetzelfde bestelt als anderen om tijd te winnen. Op hotel wordt soms met een buffet gewerkt of is er een beperkte keuze.

Vaak wordt er overdag een lunchpakket voorzien. Heel soms gaan we ook zelf naar de winkel en bereiden we zelf een snelle lunch en ontbijt.

Voor vegetariërs is het mogelijk een alternatief te krijgen.

Logies

Buiten de steden slapen we voornamelijk in 2-persoons Joker-tentjes die we meenemen vanuit België. Het sanitair is in dat geval gedeeld en is vaak vrij basic. Dit is voor zo'n 5-9 nachten.

In de steden logeren we in eenvoudige hotelletjes en guesthouses, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen in 2-persoonskamers of meerpersoonskamers of soms in vaste tenten. Soms moeten we een dubbel bed delen. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Handdoeken zijn niet altijd aanwezig. Hou ook rekening met de soms iets koudere douche en het haperende elektriciteitsnet.

Indien mogelijk slapen we in Tanzania ook één nacht in kleine groepjes bij gastgezinnen.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, visums, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede conditie.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, de vele lange transportdagen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren. 

Tijdens wandelingen zijn de paden oneffen. Voor het beklimmen van een vulkaan reken je best op zo'n 2u stijgen en kan onaangenaam zijn voor mensen met hoogtevrees. De zoektocht naar chimpansees is wel vrij vlak.

De rafting op de Nijl kan aan twee niveaus: één voor de echte adrenaline-junkies en één voor hen bij wie het iets zachter mag (maar nog steeds hard genoeg). Watervrees is een no-go. In Jinja kan er echter een alternatief voor het raften worden verzorgd.

Tijdens de fietstocht in Hell's Gate National Park kan iedereen op diens eigen tempo fietsen.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.

In Kenia vinden soms betogingen van politieke aard plaats. We vermijden dan ook grote samenkomsten en betogingen.

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Tijdens de maanden juli tot september kan het frisser worden en koelt het 's avonds goed af (tot 10°C). Overdag kunnen de temperaturen nog steeds oplopen tot 25°C, en op sommige plekken zelfs tot 30°C. Een spatje regen afgewisseld met stralende zon kan je steeds verwachten, ook tijdens het droge seizoen.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.