Overslaan en naar de inhoud gaan

Peru & Bolivia hebben heel wat in petto! Grandioze Incaruïnes, uitgestrekte zoutmeren, kleurrijke lagunes (met horden flamingo’s), cactuseilanden, het diepblauwe Titicacameer en zanderige woestijnlandschap staan op ons te wachten!

Deze echte roadtrip langs adembenemende landschappen organiseren we speciaal voor 24- tot 30-jarigen. 

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Peru

Uitzicht over Machu Picchu, vooral 's morgens met ochtendmist heel mysterieus!

Groepsreis Bolivië

De leukste groepsfoto's nemen op de uitgestrekte zoutvlakten van Salar de Uyuni

Groepsreis Peru

De verbluffende natuurpracht van zowel Peru als Bolivia

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
De kust van Peru

Na aankomst in Lima nemen we meteen een bus naar Huacachina, dat verscholen ligt tussen de zandduinen, een uitstekende plek om je stoute schoenen aan te trekken en van de duinen te sandboarden. Een bezoek aan een lokale pisco-brouwerij mag niet ontbreken, pisco sour proeven is nl. een must!

2 Dag 4-7
Arequipa en de Colcacanyon

Een nachtbus brengt ons naar Arequipa aan de voet van de mysterieuze Mistivulkaan (5.822 m). Indrukwekkend is de 2-daagse uitstap naar de Colcacanyon. Langs de grazende lamakuddes en bewerkte landbouwterrassen leidt de weg naar Cruz del Condor, waar de machtige condor muisstil boven de duizelingwekkende kloof zweeft. Ook kunnen we raften op de naburige Chili-rivier (facultatief).

3 Dag 8-11
Cuzco en Machu Picchu

Cuzco heeft met zijn marktjes een gezellige charme en er is steeds wat te doen. Daarna is het tijd voor één van de hoogtepunten van de reis: het mysterie van de verborgen Incastad Machu Picchu. Een comfortabel busje brengt ons 's ochtends vanuit Cuzco naar het treinstation van Hidroelectrica. Van daaruit wandelen we langs het spoor in een drietal uur naar Aguas Calientes waar we de nacht doorbrengen in een hostel. De dag nadien bezoeken we 's ochtends Machu Picchu, na de middag sporen we terug naar Cuzco.

4 Dag 12-16
Titicacameer en La Paz

Door de weidse altiplano rijden we tot aan het Titicacameer. We steken de Boliviaanse grens over en varen naar het Isla del Sol. Daarna trekken we naar de Boliviaanse hoofdstad La Paz, vlakbij de indrukwekkende Illimanivulkaan (6.458 m). Vanuit La Paz dalen we met een mountainbike spectaculair af tot Coroico, ook wel bekend als 'The World's Most Dangerous Road'. 

5 Dag 17-19
Salar de Uyuni

We bereiken Uyuni met een bus vanuit La Paz. We ondernemen een meerdaagse jeeptocht door de Salar de Uyuni. We overnachten, warm ingepakt, in eenvoudige huisjes en zetten ons schrap voor de stevige wind die hier waait. We rijden door de zoutvlakte naar het cactuseiland Inca Huasi en zetten dan onze tocht verder door een woestijnlandschap op meer dan 5.000 m hoogte! 

6 Dag 20-24
Koloniale sfeer in Sucre

Laatste halte is witte universiteitsstad Sucre, de officiële hoofdstad van Bolivia, waar we genieten van de gezellige, koloniale sfeer. De omgeving is gekend voor haar schitterend textiel met subtiele kleuren en geometrische motieven. We kunnen nog een laatste wandeling langs een oud Incapad maken voor we naar Santa Cruz trekken. Daar slaan we onze laatste souvenirs in, om zo via Madrid, naar huis te vliegen.

Data en prijzen

Vertrek: 07/07/2024
Terug: 30/07/2024
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 15/09/2024
Terug: 08/10/2024
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 13/10/2024
Terug: 05/11/2024
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Voorbije reizen bekijkenVerberg voorbije reizen
Vertrek: 17/09/2023
Terug: 10/10/2023
Basisprijs: €2.550
+ 1.365 USD budget
Vertrekvergadering op: 02/09/2023
Benefit Vroegboekvoordeel t.e.m. 31/01/2023
Inschrijvingen afgesloten

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Lima en Santa Cruz - Brussel
 • Bezoek aan Machu Picchu, treinticket Machu Picchu-Ollantaytambo, privé-transport van/naar Cuzco en 1 overnachting
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Karavaan-lidmaatschap
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in het budget.

Bijkomende info

 • Voor de toegang tot het Machu Picchu-complex hebben we een scan van je internationaal paspoort nodig (anders is je toegang niet bevestigd). Bezorg deze dus zo snel mogelijk aan je Joker-reiskantoor. 
 • Intensieve reis met lange afstanden. Dit is een echte road trip (met 3 of 4 nachtbussen) waarbij je veel tijd onderweg in bus/auto/jeep spendeert. Voordeel: je ziet tal van prachtige landschappen!

Tip: onze partner Karavaan organiseert workshops die je misschien wel interesseren en je helpen bij de voorbereiding op je reis. Ideaal om al in de reisstemming te komen!

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 26 / 09 / 2023
Belangrijke documenten

Voor Peru en Bolivia heb je een internationaal reispaspoort nodig, geldig tot 6 maanden na je reis. 

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzaam op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

We compenseren de CO2-uitstoot van alle vluchten van onze reisbegeleiders via Bos+.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (Covid-19, politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.