Overslaan en naar de inhoud gaan

In samenwerking met ViaVia Kathmandu ontdekken we de vele facetten van dit fascinerend land. We bezoeken de beroemde tempels in Kathmandu en verkennen de vallei in de diepte. Ons tentenkamp aan de oevers van de Trisuli rivier wordt de uitvalsbasis voor een bezoek aan Manakamana of Bandipur. We trekken naar Pokhara, het avontuurlijke hart van Nepal voor afwisselende dagwandelingen en fietstochten en sluiten af in Chitwan National Park waar we speuren naar wilde dieren. Deze trip is een ideale mix van cultuur, natuur en avontuur!

De hoogtepunten van deze reis

Bhaktapur

Tempels, stoepa's en pleinen in de Kathmandu vallei.

raften op de Trisuli rivier

Avontuur op de Trisuli rivier in de Manakamana regio.

Fishtail Mountain Pokhara

Bergen zijn nooit ver weg in Nepal, zoals hier in Pokhara aan de voet van de  Fishtail Mountain .

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-5
Kathmandu

We verkennen Thamel, het oude en chaotische deel van Kathmandu en wandelen naar de apentempel Swayumbunath. Ook de heilige tempel van Pashupatinath ontbreekt niet op onze lijst van must sees. In de voormalige koningsstad Bhaktapur bevinden we ons te midden van ambachtslui en we bezoeken het nabijgelegen pottenbakkersdorp Thimi. Vervolgens verkennen we met de fiets de noordoostelijke rand van de Kathmandu- vallei en bezoeken we oa een Belgisch gerund weeshuis, maar ook de mooie Gokarna tempel en het dorp Kopan, alvorens te eindigen in Bodhath, het boeddhistische hart van Kathmandu.  Samen met de gelovigen maken we de kora rond de stupa, een perfecte introductie tot het Tibetaans boeddhisme.

2 dag 5-6
Manakamana , raften op de Trisuli rivier of bezoek aan Bandipur

We verlaten de Kathmandu vallei en nestelen ons aan de waterkant van de Trisuli rivier. Dit tentenkamp is onze uitvalbasis voor de komende dagen. Vanaf hieruit brengen via de kabelbaan van Manakamana een bezoek aan de gelijknamige tempel. Bloedofferandes zijn hier eerder regel dan uitzondering. Vanaf hier is er ook een mogelijkheid om te raften doorheen een landschap van diepe canyons en steile bergen begroeid met subtropische flora. De niet rafters (minimum 4 personen) brengen een bezoek aan Bandipur.

3 Dag 8-11
De Pokhara regio

Pokhara is het avontuurlijke centrum van Nepal dat gelegen is aan de voet van de machtige Himalaya. Ter kennismaking maken we een kort boottochtje op het mooie Pewameer en wandelen we richting de Pagoda van de Vrede. We maken een aantal day hikes en verkennen zo de natuurrijke en landelijke plekken in de omgeving van Pokhara. Er is hier ook een mogelijkheid voor te gaan fietsen of paddleboarden of voor de liefhebbers is er yoga. Wie wil kan zich hier wagen aan wat meer extreme adventure zoals bungeejumpen of paragliden (beiden facultatief).

4 Dag 12-14
Chitwan National Park

De volgende dagen nemen we onze intrek aan de rand van het Chitwan Nationaal Park en ontdekken we de fauna en flora die het Teraigebied rijk is. Vanuit de boot speuren we naar krokodillen en tropische watervogels en in de jungle hopen we een neushoorn of lipbeer tegen te komen.

5 Dag 15-16
Kathmandu

We reizen terug richting Kathmandu voor de laatste souvenirs en een uitstap naar de koningsstad Patan. Zij die een mountain flight willen maken (facultatief), dat kan!

Data en prijzen

Vertrek: 14/09/2024
Terug: 29/09/2024
Basisprijs: €1.895
+ 995 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-251
26-3511
36-451
Geslacht
mannen4
vrouwen9
Vertrekvergadering op: 18/08/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024
Vertrek: 09/05/2025
Terug: 24/05/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 13/09/2025
Terug: 28/09/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvlucht Brussel - Kathmandu en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Welkomstdiner in Via Via Joker Reiscafé Kathmandu
 • Karavaan-lidmaatschap
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een lokale Karavaan reisbegeleider.
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, visum, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 21 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Nepal  heb je een internationaal reispaspoort geldig tot en met minstens zes maanden geldig vanaf afreisdatum.  

Visum bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu (kostprijs is inbegrepen in het budget)

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

De sightseeing in Kathmandu doen we met lokaal vervoer (bv. een auto-rickshaw, bus, taxi, ..). Voor de rest van de reis gebruiken we een combinatie van de 'tourist bus' en een gecharterde minibus. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 14/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 14/09/24 - 11:25
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 14/09/24 - 15:50
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 14/09/24 - 20:10
KATHMANDU - TRIBHUVAN INT. 15/09/24 - 06:05
KATHMANDU - TRIBHUVAN INT. 29/09/24 - 07:35
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 29/09/24 - 13:05
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 29/09/24 - 15:30
BRUSSELS - BRU AIRPORT 29/09/24 - 17:55
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

 • Grote rugzak of soepele reistas
 • Dagrugzak
 • Goede regenjas (ademend)
 • Degelijke stapschoenen
 • Kledij voor alle weersomstandigheden

Duurzame Tips:

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.
 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee
 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen
Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet.

Logies

We logeren in gezellige pensions en hotelletjes, uitgebaat door lokale mensen.  Comfort is soms minimaal maar we streven altijd naar een optimale prijs/kwaliteit verhouding.

We slapen in 2- of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en indien nodig gemengde kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

In de Manakamana regio overnachten we in een tentenkamp.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaven zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie.  Het is essentieel dat je graag wandelt in de bergen, met bijhorende stijgende en dalende hellingen, we bevinden ons uiteindelijk in de Himalaya. Doordat we geleidelijk stijgen en acclimatiseren is de kans op hoogteziekte heel klein. 

Deze reis bevat geen meerdaagse trekking,  we doen dagwandelingen en andere sportieve activiteiten.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over reizen met impact op joker.be/reizen-met-impact.

Reisperiode en klimaat

Nepal heeft verschillende geografische zones met verschillende klimaattypes met dalende temperaturen naargelang de hoogte. De moessonperiode loopt van juni tot oktober en kenmerkt zich door een vrij korte maar ook wel hevige bui in de namiddag.

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Kathmandu Bodnath stupa

Wat andere reizigers vinden

Deze reis voldeed volledig aan mijn verwachtingen. De variatie in de reis (stedenbezoek, dagtochten, quadbiking, relaxen, jeepsafari) was perfect. Een speciale pluim voor reisbegeleider Yves, die alles zeer vlot in goede banen heeft geleid en die steeds aandacht had voor iedere deelnemer zijn/haar persoon en voorkeuren. Mede door hem werd dit een reis om nooit te vergeten!

Koen Schellinck

Was een super eerste Joker-reis, fijne mensen ontmoet en een prachtig land kunnen ontdekken. Heb me geen moment verveeld: er zat heel veel afwisseling in het reisprogramma, contact met de lokale bevolking, goeie eetadresjes en een reisbegeleider die alles perfect geregeld had... Heel fijne manier van reizen!

Margaux

De reis vond ik fantastisch: een mooie mix van natuur en cultuur, een fantastische begeleider en een goede groepssfeer. De vriendelijkheid van de locals zal mij bijblijven.

Imane El Morabet

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".