Overslaan en naar de inhoud gaan

De Nijl wordt onze gids doorheen het prachtige Egypte. Vanop een traditionele zeilboot, fiets, trein of kameel zien we de Egyptische geschiedenis langs ons heen passeren. De piramides, sfinx en talloze tempels zijn even mooi als in onze dromen. Maar wat we niet verwachtten was de vriendelijkheid van de mensen in de dorpen op de oevers van de Nijl, de gigantische sterrenhemel als we varen op de Nijl, de gezelligheid van een waterpijpje in het levendige Caïro, en de kleuren van de vissen in de Rode Zee.

Het is tijd om te worden verrast door het echte Egypte!

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Egypte snorkelen in de Rode Zee Hurghada

Een onvergetelijke snorkelervaring in de Rode Zee

Groepsreis Egypte Karnak met de fiets tempel

De unieke geschiedenis, tempels en piramides van Egypte

Groepsreis Egypte felucca traditionele Egyptische zeilboot op de Nijl

Relaxen en slapen op het dek van een felucca op de Nijl

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Citytrippen in Caïro

We duiken in het drukke stadsgewoel van Caïro waar schitterende musea en bonte bazaars naast elkaar staan op het kruispunt van het moderne Egypte en een rijke, culturele geschiedenis.

Het Egyptisch Museum, de Saladin citadel, de machtige piramides (Cheops, Chefren en Mykerinos) en de sfinx van Gizeh lijken allemaal zo uit de geschiedenisboeken geplukt. Maar deze keer aanschouw je het allemaal in het écht. Dit is de perfecte inleiding voor een heerlijke reis!

2 Dag 4-6
Aswan, de stad aan de Nijl

Met de nachttrein reizen we van Caïro naar Aswan. Dit is één van de droogste, bewoonde plaatsen ter wereld. Het stadje ligt aan de oever van de Nijl, die een prachtig zicht geeft wanneer de ondergaande zon gereflecteerd wordt in het water. We bezoeken uiteraard het indrukwekkende tempelcomplex van Abu Simbel met zijn gigantische beelden. Deze tempel ligt midden in de woestijn, dus goed uitkijken of je geen wilde dromedarissen kan spotten!

We gaan ook een avond eten bij een Nubisch gezin en gaan een dag varen (tempelhoppen) langs naburige eilandjes Elephantine (Tempel van Chnoem), Philae (Tempel van Isis) en/of Kitchener’s Island met zijn botanische tuin die ons katapulteert naar de tijd dat de Engelsen Egypte bestuurden.

3 Dag 7-8
Met de felucca op de Nijl

We schepen in aan boord van een feloek of felucca, een kleine, platte zeilboot, en genieten van een 2-daagse boottocht op de Nijl. We laveren tegen de wind in en met de stroming mee richting Kom Ombo, aan de westelijke oever van de Nijl. Slapen doen we onder een schitterende sterrenhemel. Zonder comfort, en toch is dit zonder twijfel een zalige en levensechte ervaring om nooit te vergeten.

Onderweg naar Kom Ombo meren we aan voor de dagelijkse was en plas en zien we hoe de bevolking in de dorpen leeft. Hier zie je nog buffelkarren door de velden rijden en worden we altijd wel ergens uitgenodigd om hibiscus thee te drinken. Dit is de echte Egyptische gastvriendelijkheid!

4 Dag 9-14
De Vallei der Koningen en snorkelen in de Rode Zee

Met de bus rijden we van Kom Ombo naar Luxor, waar we koers zetten naar de Vallei der Koningen, de begraafplaatsen van de farao‘s van het oude Egypte: een mythische plaats waar we ons met wat verbeelding snel in het Oude Egypte wanen. Het is hier dat het graf -en het goud- van Toetanchamon na lang zoeken ontdekt is. De tempel van Hatsjepsoet, de kolossen van Memnon maar ook de legendarische tempels van Karnak en Luxor zijn een must. Een fietstocht langs deze tempels zorgt dat we op plaatsen komen waar we anders niet zouden komen!

Geen culturele overdaad maar wel de nodige afwisseling, dat is wat we nodig hebben, en dus rijden we oostwaarts richting Rode Zee. Want daar, en vooral daar, vinden we de prachtigste koraalriffen en de kleurrijkste vissen voor een onvergetelijke snorkelervaring. Diegenen die willen, kunnen gaan duiken (facultatief, richtprijs 35 euro voor een dag).

5 Dag 15-16
Afscheid in Caïro

Met de bus keren we terug naar Caïro. Hier hebben we voldoende tijd om leuke souvenirs op de kop te tikken. Samen roken we een waterpijpje op één van de vele dakterrassen die de stad rijk is, nog nagenietend van een heerlijke reis door een verrassend land.

Data en prijzen

Vertrek: 05/10/2024
Terug: 20/10/2024
Basisprijs: €1.385
+ 1.050 EUR budget
1 boeking
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 29/02/2024
Vertrek: 06/04/2025
Terug: 21/04/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Voorbije reizen bekijkenVerberg voorbije reizen
Vertrek: 30/03/2024
Terug: 14/04/2024
Basisprijs: €1.285
+ 1.050 EUR budget
Vertrekvergadering op: 09/03/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/07/2023

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Caïro en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Ticket nachttrein Caïro-Aswan
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken, visum en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 04 / 04 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Egypte heb je een geldige identiteitskaart of internationaal paspoort dat nog 6 maanden geldig is bij aankomst nodig, evenals een visum.

We hebben reeds jouw paspoort- of identiteitskaartgegevens nodig 2 maanden voor de reis. Dit om de trein op tijd te kunnen vastleggen.

Het visum kan minstens 7 dagen voor vertrek online aangevraagd worden via deze website. De uitprint van het visum moet worden meegenomen. 

Het is ook mogelijk een visum bij aankomst in de luchthaven aan te kopen. Voor reizigers die in dat geval met een Belgische identiteitskaart reizen is het nodig twee recente  paspoortfoto's voor te leggen.

Als er tijdens de vlucht een tussenstop van meer dan 12u wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts, dan bestaat de kans dat het vaccinatiebewijs tegen gele koorts wordt gevraagd aan de grens met Egypte.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik gecharterd vervoer, openbaar vervoer of een lokale taxi. Voor de verplaatsing tussen Caïro en Aswan maken we gebruik van een nachttrein. In de steden en bij tempels gaan we te voet op pad.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 05/10/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 05/10/24 - 15:45
CAIRO - INTERNATIONAL 05/10/24 - 21:00
CAIRO - INTERNATIONAL 20/10/24 - 11:40
BRUSSELS - BRU AIRPORT 20/10/24 - 15:15

Reis met vertrek op 30/03/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 30/03/24 - 16:45
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 30/03/24 - 18:00
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 30/03/24 - 21:35
CAIRO - INTERNATIONAL 31/03/24 - 02:20
CAIRO - INTERNATIONAL 14/04/24 - 02:40
VIENNA - SCHWECHAT INT. 14/04/24 - 06:15
VIENNA - SCHWECHAT INT. 14/04/24 - 09:25
BRUSSELS - BRU AIRPORT 14/04/24 - 11:05
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Grote rugzak (geen harde reiskoffers)

 • Dagrugzak 

 • Lakenzak

 • Comfortabele wandelsandalen

Hou er rekening mee dat je in een Moslimland bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt een aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Concreet betekent dit: voor mannen een lange broek en T-shirt mét mouwen en voor vrouwen een lange broek of rok en t-shirt mét mouwen (schouders moeten bedekt zijn!). Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen. 

Duurzame tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants of snackbars waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Op restaurant kan je in principe kiezen wat je eet, maar vaak is het gemakkelijk dat je hetzelfde bestelt als anderen om tijd te winnen. Voor vegetariërs is het mogelijk een alternatief te kiezen.

Logies

We logeren in eenvoudige hotelletjes, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen in 2-, 4- of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. 

Er is niet altijd AC. Als dat er niet is, is er sowieso wel een waaier. Het sanitair kan soms gedeeld zijn, en heel soms kan er nog een hurktoilet zijn. Handdoeken zijn niet altijd aanwezig. Hou ook rekening met de soms iets koudere douche. 

Op de nachttrein heeft iedereen een eigen slaapbank in een afgesloten wagon. Beddengoed wordt voorzien.

Op de felucca verblijven we één nacht. Hier slapen we in onze eigen slaapzak op het dek, en zonder veel comfort. Sanitair op de boot is basic, en kunnen we niet garanderen. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, visum, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, de hitte en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren. In Caïro kan de vele aandacht die we krijgen en intensiteit qua geluid als erg moeilijk worden ervaren door mensen die makkelijk overprikkeld zijn.

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.

Tijdens deze reis komen we niet in de buurt van Israël en de Sinaï woestijn. We blijven ook weg van politieke protesten en uiten zelf geen opinies over Egypte, de president of veiligheidsdiensten en religie.

De weg van Aswan naar Abu Simbel wordt steeds met meerdere auto's samen gemaakt. Dit is verplicht.

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Egypte kent een woestijnklimaat met zeer weinig neerslag, hete zomers en zeer milde winters.

In de zomermaanden zijn temperaturen van 40 graden in de schaduw geen vreemd verschijnsel. Hoewel het bloedheet is, voelt dit erg droog aan. Het voordeel van reizen in de zomer is dat het toeristisch laagseizoen is.

In de wintermaanden loopt de temperatuur op tot zo'n 20 tot 30 graden, in het noorden zelfs nog iets onder de twintig graden.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Egypte groepsreis de piramides van Gizeh

Wat andere reizigers vinden

Het was een top-ervaring om Egypte als reiziger te ontdekken en niet als toerist.

Birte Vandaele

Mijn reis naar Egypte was de reis van mijn leven. De zeer rijke geschiedenis van het land en de leuke sfeer van de groep was een ideale combinatie. Ik heb mij de volle 16 dagen enorm geamuseerd en het land doorkruist die al jaren op mijn bucketlist stond. Onze reisbegeleider, Herman, zorgde ervoor dat we ons op elk moment goed en veilig voelden. Daarnaast hadden we ook de mogelijkheid om zelf activiteiten in te vullen! Waardoor ik nog meer van mijn bucketlist kon schrappen. Joker, het is een echte aanrader, ik zou het direct opnieuw doen!

Anoniem

Helemaal ondergedompeld geweest in de Egyptische cultuur van het verleden en het heden. Veel water gedronken en gezweet maar het was het waard!

Tine Vandamme

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.