Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom in Egypte, het land van vriendelijke mensen, oude en nieuwe cultuur en woestijnlandschappen! Samen ontdekken we dat allemaal -en nog veel meer- terwijl we de Nijl van noord naar zuid volgen in 13 dagen.

Dit is een reis waarbij we alle klassieke hoogtepunten van het Oude Egypte aan elkaar rijgen. Tijdens onze zeiltocht op de Nijl en bezoek aan de levendige stad Caïro krijgen we ook zicht op het hedendaagse Egypte. Dat kan niet anders dan interessant zijn!

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Egypte Alexandrië

Het andere Alexandrië

Groepsreis Egypte Abu Simbel tempel

De indrukwekkende kunst en architectuur van het Oude Egypte ontdekken

Groepsreis Egypte felucca op de Nijl

Tot onszelf komen al varend op de Nijl in een traditionele felucca

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-5
Kennismaking met Caïro en Alexandrië

Toeterende auto’s, nieuwsgierige Egyptenaren en een lekkere portie falafel: welkom in Caïro, de levendige hoofdstad van Egypte!

Deze stad heeft veel interessante musea, maar één van de meest gegeerde is het Egyptische Museum. De perfecte introductie op de geschiedenis en kunst van het Oude Egypte.

Een tweede hoogtepunt waar we allemaal naar uitkijken, zijn de piramides van Gizeh. De drie piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos, of in het Egyptisch Khufu, Khafre en Menkaure, doen ons met open mond staren. Als je rondloopt op het plateau van Gizeh zien we ook nog zes kleinere piramides en natuurlijk ook de raadselachtige Sphinx.

Hierna gaan we nog verder, namelijk naar Saqqara. Hier zijn er al heel wat minder toeristen. Zo kunnen we de trappenpiramide van Djoser goed in ons opnemen.

Ook het Museum of Egyptian Civilization staat voor de liefhebbers op het programma. Dat Caïro veel meer is dan het Oude Egypte, ontdekken we in het islamitische en koptische deel van de stad. Bij een waterpijp en glaasje hibiscusthee rusten we even uit van de drukte.

Alexandrië, zo’n 3u rijden van Caïro, is onze volgende stop. Een verkoelende zeebries komt ons al snel tegemoet. Een eeuwenoude stad genoemd naar Alexander De Grote, dat kan niet anders dan de moeite zijn!

In de Oudheid was Alexandrië een centrum van kennis en cultuur. De grootse bibliotheek was daar hèt symbool van. Op deze plek staat tegenwoordig dan ook de Bibliotheca Alexandrina. Catacombes en andere Grieks-Romeinse overblijfselen zorgen voor een interessant verblijf.

In El Alamein leren we over één belangrijkste veldslagen van de Tweede Wereldoorlog. Weer een laag van de Egyptische geschiedenis die de moeite waard is om te ontdekken! Een de duik in de Middellandse zee is de kers op de taart.

2 Dag 6-7
Welkom in het oude Thebe

Na een korte nacht op de nachttrein van Caïro komen we aan in Luxor, bij de oude Egyptenaren gekend als Thebe. Ook hier zijn er verscheidene indrukwekkende tempels van het Oude Egypte te bezoeken.

En hoe beter te beginnen dan met een uitstap naar de Vallei der Koningen? In deze vallei werden voor zo’n 500 jaar farao’s en notabelen van het Egyptische Rijk begraven in uitgehouwen tombes. Veel dichter gaan we niet komen bij Farao Ramses en zijn afstammelingen.

Daar stopt het echter niet, ook het tempelcomplex Karnak staat op de planning.

3 Dag 8-10
In het zuiden van Egypte

We reizen verder zuidwaarts langs de Nijl tot we in Aswan aankomen. Hier leren we over de Nubische cultuur die nog steeds aan de oevers van de Nijl kan teruggevonden worden. Interessant, zeker als je weet dat deze gemeenschap tijdens de 25e Dynastie of Nubische Dynastie aan het hoofd van het Egyptische Rijk stond.

Aan de zanderige en dorre Nijloevers gaan we per kameel op zoek naar christelijke overblijfselen. Die vinden we in de ruïne van het 6e-eeuwse Sint-Simeonklooster. Onze kamelentocht leidt ons nog verder naar het Mausoleum van Aga Khan en de Graven der Edelen.

Twee uur op een kameel in de bloedhete zon, dat is meer dan genoeg! En dus nemen we de boot om naar Elephantine, een eiland in de Nijl, te varen. Daar bezoeken we de botanische tuin.

De volgende dag staan we al vroeg op, maar dat is ons bezoek aan het legendarische Abu Simbel en Philae meer dan waard! In de namiddag gaan we aan boord van een traditionele zeilboot, een felucca, voor een zeiltocht van twee nachten.

4 Dag 11
Over de Nijl in een felucca

Na een eerste nacht onder de sterrenhemel slapen op onze eigen felucca, varen we verder op de Nijl. Hoe snel dat gaat, dat zal afhangen van de windgoden. 

Waar we wel zeker van kunnen zijn, is de rust en de vele reigers die ons vergezellen. Op de oever zien we hoe de mensen op het platteland van Egypte leven.

In totaal zullen we één volledige dag en twee nachten doorbrengen op deze boot. Dit is heerlijk genieten en luieren, maar wel met basiscomfort.

5 Dag 12-13
Terug richting Luxor

Na de tweede nacht op onze felucca gaan we aan wal en rijden we indien mogelijk via de kamelenmarkt van Daraw naar de tempels van Edfu en Kom Ombo. Hier vereerden de oude Egyptenaren onder andere Horus en de krokodillengod Sobek.

Hierna gaan we verder -of is het terug?- naar Luxor. Enthousiastelingen kunnen nog een laatste tempel in de stad bezoeken. In de avond nemen we gepast afscheid van dit mooie land, met een lekkere maaltijd en een laatste theetje. Shukran, Egypte!

Data en prijzen

Vertrek: 22/04/2024
Terug: 04/05/2024
Basisprijs: €1.311
+ 1.015 EUR budget
Vertrekvergadering op: 31/03/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/08/2023
Vertrek: 27/07/2024
Terug: 08/08/2024
Basisprijs: €1.718
+ 1.015 EUR budget
al 3 boekingen
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 23/09/2024
Terug: 05/10/2024
Basisprijs: €1.308
+ 1.015 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-251
26-352
36-457
+651
Geslacht
mannen7
vrouwen4
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024
Vertrek: 29/04/2025
Terug: 11/05/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Caïro en Luxor - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Ticket nachttrein Caïro - Luxor
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken, visum en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 19 / 02 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Egypte heb je een geldige identiteitskaart of internationaal paspoort dat nog 6 maanden geldig is bij aankomst nodig, evenals een visum.

We hebben reeds jouw paspoort- of identiteitskaartgegevens nodig 2 maanden voor de reis. Dit om de trein op tijd te kunnen vastleggen.

Het visum kan minstens 7 dagen voor vertrek online aangevraagd worden via de website www.visa2egypt.gov.eg. De uitprint van het visum moet worden meegenomen. 

Het is ook mogelijk een visum bij aankomst in de luchthaven aan te kopen. Voor reizigers die in dat geval met een Belgische identiteitskaart reizen is het nodig twee recente  paspoortfoto's voor te leggen.

Als er tijdens de vlucht een tussenstop van meer dan 12u wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts, dan bestaat de kans dat het vaccinatiebewijs tegen gele koorts wordt gevraagd aan de grens met Egypte.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik gecharterd vervoer of een lokale taxi. Voor de verplaatsing tussen Caïro en Luxor maken we gebruik van een nachttrein. In de steden en bij tempels gaan we te voet op pad.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 22/04/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 22/04/24 - 15:45
CAIRO - INTERNATIONAL 22/04/24 - 20:00
LUXOR 04/05/24 - 07:55
CAIRO - INTERNATIONAL 04/05/24 - 09:05
CAIRO - INTERNATIONAL 04/05/24 - 10:10
BRUSSELS - BRU AIRPORT 04/05/24 - 14:45

Reis met vertrek op 27/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 27/07/24 - 15:45
CAIRO - INTERNATIONAL 27/07/24 - 21:00
LUXOR 08/08/24 - 08:55
CAIRO - INTERNATIONAL 08/08/24 - 10:05
CAIRO - INTERNATIONAL 08/08/24 - 11:10
BRUSSELS - BRU AIRPORT 08/08/24 - 14:45

Reis met vertrek op 23/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 23/09/24 - 15:45
CAIRO - INTERNATIONAL 23/09/24 - 21:00
LUXOR 05/10/24 - 08:55
CAIRO - INTERNATIONAL 05/10/24 - 10:05
CAIRO - INTERNATIONAL 05/10/24 - 11:10
BRUSSELS - BRU AIRPORT 05/10/24 - 14:45
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Grote rugzak (geen harde reiskoffers)

 • Dagrugzak 

 • Lakenzak

 • Comfortabele wandelsandalen

Hou er rekening mee dat je in een Moslimland bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt een aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Concreet betekent dit: voor mannen een lange broek en T-shirt mét mouwen en voor vrouwen een lange broek of rok en t-shirt mét mouwen (schouders moeten bedekt zijn!). Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen. 

Duurzame tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants of snackbars waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Op restaurant kan je in principe kiezen wat je eet, maar vaak is het gemakkelijk dat je hetzelfde bestelt als anderen om tijd te winnen. Voor vegetariërs is het mogelijk een alternatief te kiezen.

Logies

We logeren in eenvoudige hotelletjes, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen in 2-persoonskamers. Slapen in meerpersoonskamers kan een enkele keer voorkomen. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. 

Er is vaak AC. Als dat er niet is, is er sowieso wel een waaier.

Op de nachttrein heeft iedereen een eigen slaapbank in een afgesloten wagon. Beddengoed wordt voorzien.

Op de felucca verblijven we één of twee nachten. Hier slapen we in onze eigen slaapzak op het dek, en zonder veel comfort. Sanitair op de boot is basic, en kunnen we niet garanderen. 

 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, visum, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, de hitte en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren. In Caïro kan de vele aandacht die we krijgen en intensiteit qua geluid als erg moeilijk worden ervaren door mensen die makkelijk overprikkeld zijn.

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.

Tijdens deze reis komen we niet in de buurt van Israël en de Sinaï woestijn. We blijven ook weg van politieke protesten en uiten zelf geen opinies over Egypte, de president of veiligheidsdiensten en religie.

De weg van Aswan naar Abu Simbel wordt steeds met meerdere auto's samen gemaakt. Dit is verplicht.

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzaam op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

We compenseren de CO2-uitstoot van alle vluchten van onze reisbegeleiders via Bos+.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Egypte kent een woestijnklimaat met zeer weinig neerslag, hete zomers en zeer milde winters.

In de zomermaanden zijn temperaturen van 40 graden in de schaduw geen vreemd verschijnsel. Hoewel het bloedheet is, voelt dit erg droog aan. Het voordeel van reizen in de zomer is dat het toeristisch laagseizoen is.

In de wintermaanden loopt de temperatuur op tot zo'n 20 tot 30 graden, in het noorden zelfs nog iets onder de twintig graden.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Egypte piramides van Giza bij Caïro

Wat andere reizigers vinden

Een fantastische trip terug naar de geschiedenislessen in de lagere school, waar ik als kind al droomde om ooit de piramides te zien en de Vallei der Koningen. 

Nico

Egypte, dat is ... je volledig laten onderdompelen in de geschiedenis van Egypte en op het einde een ontspannende tocht beleven op de feloek.

Isabelle Poelman

Het was een ongelofelijk avontuur, het ontdekken van de oude Egyptische cultuur, ondergedompeld worden in een wereld met hiërogliefen, tempels, mummies, piramides, ...

Ina

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".