Overslaan en naar de inhoud gaan

Colombia is het te ontdekken juweeltje van Latijns-Amerika. Op archeologische sites in de jungle en in de koloniale steden Bogotá, Medellín en Cartagena leren we bij over het verleden, inclusief de Escobar-periode. In de Valle de Cocora bewonderen we befaamde hoge waspalmen en in Salento leren we dan weer hoe koffie gemaakt wordt. We sluiten af aan de Caraïbische kust op het ritme van de salsa.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Colombia

De kleurrijke wijk Comuna 13 in Medellin met zijn rijke geschiedenis

Groepsreis Colombia

De archeologische site van San Agustín midden in de heuvelachtige groene jungle

Groepsreis Colombia

Wandelen door het fotogenieke Valle de Cocora

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Aankomen in Bogotá

We starten onze reis in Bogotá, met zijn ligging op 2.640 m al onmiddellijk een hoogtepunt om mee te starten. We ontdekken de verschillende wijken van de multiculturele stad, we proeven vers fruit op de markt en spelen een spelletje typische Colombiaanse tejo. Ook een beklimming van de Cerro Monseratte voor een adembenemend uitzicht staat zeker op ons programma.. We logeren in de koloniale Candelariawijk, het indrukwekkende goudmuseum en de vele kleurrijke graffitimuren zijn er een must see.

Verblijf van 3 nachten in Hotel BH Bicentenario (juli) of in Hotel Casa Deco Bogota (september)

2 Dag 4-5
De Tatacoa-woestijn

We reizen verder zuidwaarts naar de Tatacoawoestijn. Het ruwe maanlandschap, de rotsachtige zandformaties en machtige cactussen vormen het ideale decor voor een stevige wandeling en uitgebreide fotosessie. Het is erg warm in de Tatacoawoestijn, dus genoeg drinken is de boodschap! We kunnen er in de ruige natuur ook paardrijden en gaan zwemmen in een origineel geplaatst zwembad . 's Avonds bewonderen we in een sterrenobservatorium de open sterrenhemel.

Verblijf van 2 nachten in Hotel Yararaka Villavieja

3 Dag 6-8
De groene heuvels van San Agustín

In de groene heuvels van San Agustín domineert de Magdalena rivier het indrukwekkende landschap. We bezoeken één van de belangrijkste precolumbiaanse sites van het land en kunnen er gaan paardrijden. 

We slapen in een uniek hostel in de groene bergen, met een adembenemend uitzicht over de Magdalena canyon. We slapen wel in een hostel, maar onze privékamers met eigen sanitair zijn indrukwekkende luxueuze hutten. 

Verblijf van 3 nachten in Masaya Hostal San Agustin

4 Dag 9-10
Popayan en Silvia

Vanuit San Agustin rijden we door het ruwe landschap van het Parque Nacional de Puracé naar Popayan. De weg ernaartoe is slechts gedeeltelijk verhard en de rit is bij momenten hobbelig. 

Popayán, gelegen in het zuidwesten van Colombia, staat bekend als de "Witte Stad" vanwege zijn goed bewaarde koloniale architectuur. De smalle straatjes en witgekalkte gebouwen vormen een schilderachtig decor voor het historische centrum, dat erkend is als UNESCO Werelderfgoed.

We maken een uitstap naar Silvia, bekend om zijn kleurrijke indianenmarkt en we kunnen nog een lokale aardbeienboerderij bezoeken.

Verblijf van 2 nachten in Hotel Camino Real Popayan

5 Dag 11-12
Hoge waspalmen in Salento

Vanuit het gezellige stadje Salento rijden we in jeeps naar de Valle de Cocora. Bijzonder hoge waspalmen kenmerken het landschap. We maken een dagtocht in het nationale park Los Nevados.

Ook mag in de 'Zona Cafetera' een bezoek aan een coffeefarm niet ontbreken en komen we tot rust bij een lokaal kopje koffie. Wie op zoek is naar meer avontuur kan zich wagen aan paardrijden of parapenten (facultatief).

Verblijf van 2 nachten in Hotel Salento Real

6 Dag 13-14
Onderdompeling in de koffiecultuur

We verblijven op een prachtige Colombiaanse hacienda (koffieboerderij)! Als we opstaan is het eerste wat we zien de koffieplantages, het is hier echt genieten! 

We leren er hoe het koffieproces verloopt en er is tijd voor een wandeling in de groene omgeving. 

Verblijf van 2 nachten in Lodge Paraíso Verde

7 Dag 15-16
Medellín

Medellín wordt de stad van de eeuwige lente genoemd. Het is zalig vertoeven op het plein vol beelden van kunstenaar Botero en op de terrasjes van de hippe wijk Poblado. We verkennen de koloniale binnenstad en tijdens een bezoek aan het museum Casa de La Memoria leren we alles over het pijnlijke verleden van het land. Een lokale artiest vertelt ons het verhaal van de vele grafittiwerken tijdens een wandeling door het kleurrijke Comuna 13

Verblijf van 2 nachten in Hotel BH Poblado (juli) of Dix Hotel Medellin (september)

8 Dag 17-19
Santa Marta en de Caraïbische kust

We nemen een binnenlandse vlucht naar Santa Marta. De Caribische kust is dé plek om te relaxen op het strand. We verblijven in een prachtige oude kokosnootboerderij, aan een van de mooiste stranden van de Caribische kust. Omringd door palmbomen en met de zee bijna voor de deur van onze kamer, is dit verblijf echt een hoogtepunt. 

We verblijven op slechts 10 minuten van Tayrona National Park, dus natuurlijk mag een dagwandeling in het indrukwekkende nationale park niet ontbreken (onder voorbehoud, het park heeft 3 keer per jaar een sluitingsperiode). Voor wie graag wat extra wateractie heeft, kan gaan snorkelen of duiken (optioneel).

Verblijf van 3 nachten in Hotel Brisa Tranquila

9 Dag 20-23
Koloniale parel Cartagena

Cartagena de Indias, één van de mooiste steden van Latijns-Amerika, is het laatste hoogtepunt van de reis. De ommuurde havenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en we wandelen door de koloniale straten vol kleurrijke huizen, schaduwrijke patio's en historische gebouwen.

We bezoeken het fort van San Felipe dat de legendarische goudschat moest beschermen tegen piraten. In een Caribische sfeer en op het ritme van salsa sluiten we af met een cocktail en een heerlijk visgerecht. Vanuit Cartagena vliegen we terug naar huis.

Verblijf van 2 nachten in Hotel Don Pedro de Heredia

Hotels

Info

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers (aparte bedden) met privé-sanitair in hotels of familiepensions. Hierboven zie je enkele voorbeelden van mogelijke overnachtingen. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Na boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Indien er geen beschikbaarheid is, heb je het recht je boeking te annuleren. Bij je boeking kan je ook laten weten dat je als koppels of als vrienden graag samen ligt (1 of 2 bedden). 

Uitzonderlijk ruilen we tijdens de reis ons comfortabel verblijf in voor een unieke overnachting zoals een homestay, een nacht onder de sterren of een andere unieke locatie.

Data en prijzen

Vertrek: 07/07/2024
Terug: 29/07/2024
Basisprijs: €4.185
+ 900 USD budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
Nog maar 2 vrije plaatsen (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
36-451
46-554, met 1 als optie.
56-654
Geslacht
mannen3
vrouwen6, met 1 als optie.
Vertrekvergadering op: 09/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 08/09/2024
Terug: 30/09/2024
Basisprijs: €3.625
+ 900 USD budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
Wie gaat mee?
Leeftijd
46-552
56-655
+654
Geslacht
mannen5
vrouwen6
Vertrekvergadering op: 10/08/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Bogotá en Cartagena - Brussel
 • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta 
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen + ontbijt
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

Kostenraming voor activiteiten, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden. Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

 • Wil je een single kamer op deze reis, dan kost dit € 785 (juli 2024) of € 660 (september 2024) extra

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 23 / 04 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Colombia heb je een internationaal reispaspoort nodig, geldig t.e.m. de dag van terugreis. 

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis verplaatsen we ons per binnenlandse vlucht, gecharterde transporten, bussen, fietsen en te voet. De transporten zijn comfortabel, maar de routes zijn vaak lang en soms over onverharde wegen.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 07/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 07/07/24 - 12:05
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 07/07/24 - 14:30
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 07/07/24 - 16:40
BOGOTA - EL DORADO INT. 07/07/24 - 19:55
MEDELLIN - J. M. CORDOVA INT. 23/07/24 - 12:28
SANTA MARTA - S. BOLIVAR INT. 23/07/24 - 13:43
CARTAGENA - RAFAEL NUNEZ INT. 28/07/24 - 14:41
BOGOTA - EL DORADO INT. 28/07/24 - 16:08
BOGOTA - EL DORADO INT. 28/07/24 - 21:45
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 29/07/24 - 14:30
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 29/07/24 - 16:35
BRUSSELS - BRU AIRPORT 29/07/24 - 18:55

Reis met vertrek op 08/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 08/09/24 - 06:10
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 08/09/24 - 07:05
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 08/09/24 - 09:50
BOGOTA - EL DORADO INT. 08/09/24 - 13:40
MEDELLIN - J. M. CORDOVA INT. 24/09/24 - 12:28
SANTA MARTA - S. BOLIVAR INT. 24/09/24 - 13:43
CARTAGENA - RAFAEL NUNEZ INT. 29/09/24 - 18:00
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 30/09/24 - 10:50
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 30/09/24 - 13:45
BRUSSELS - BRU AIRPORT 30/09/24 - 14:35
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Grote rugzak of soepele reistas

 • Dagrugzak 

 • Lakenzak

 • Goede (regen)jas

 • Stapschoenen

Duurzame Tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. We zullen 's middags regelmatig picknicken.

In de Colombiaanse keuken wordt er veel vlees gebruikt. Het is als vegetariër echter wel mogelijk om alternatieve gerechten te kiezen. Vegan eten is in Colombia niet evident, maar ook niet onmogelijk. 

Logies

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers met privé-sanitair. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs.

Tijdens deze reis slapen we steeds in comfortabele driesterrenhotels waar we minstens 2 nachten achter elkaar verblijven.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan. 

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale lichamelijke conditie. Er zitten enkele inspannende wandelingen, een paardrijdtocht en een fietstocht in deze reis. Door de hoogte en de eventuele hitte in sommige gebieden, kan de reis als extra inspannend aanvoelen. 

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Tijdens de wandelingen dragen we onze dagrugzak. Goede wandelschoenen zijn noodzakelijk. 

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Colombia ligt vrijwel op de evenaar maar door de grote hoogteverschillen komen er vier verschillende klimaatzones voor. De laaggelegen gebieden hebben een gemiddelde temperatuur van 24 graden landinwaarts en langs de kustgebieden in het westen, tot ongeveer 28 graden langs de kust in het noorden en noordoosten. De gebieden die tussen duizend en tweeduizend meter boven de zeespiegel liggen, hebben een gemiddelde jaartemperatuur van 16 tot 19 graden, tussen 2000 en 3000 is dit alweer gedaald naar 10 tot 15 graden. Tijdens deze reis reizen bijna enkel boven 1495m, met als hoogste Bogota 2625m boven zeeniveau. Uitzondering is daar Tatacoa, met 440m boven zeeniveau het laagste gelegen.

De seizoenen worden in Colombia eerder gekarakteriseerd door regenval dan door temperatuurwisselingen. In het zuiden wordt het regenseizoen onderbroken door een periode van minder regen in juni en juli. Het regenseizoen is er anders dan in België. Het wordt gekenmerkt door hevige regenval op korte tijd, maar het is zeker niet zo dat het hele dagen regent tijdens het regenseizoen. 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Colombia

Wat andere reizigers vinden

Ik heb er van genoten, de bevolking was zeer open, eerlijk en respectvol naar toeristen toe. Het land heeft een zware geschiedenis achter de rug en staat voor een grote uitdaging op het vlak van de vredesonderhandelingen. Hopelijk lukt het hen deze vrede verder uit te handhaven.

Goossens Ann

Colombia is een prachtig land met heel vriendelijke bevolking waar toerisme nog als iets positief wordt gezien.

Steven Keijers

Een onvergetelijke ervaring, drie weken die een onuitwisbare herinnering zullen nalaten

Yves Delcloo

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".