Overslaan en naar de inhoud gaan

Je reis naar Antarctica start verrassend genoeg in de levendige wijken van bruisend Buenos Aires. Nippen van een glas rood in het moderne Puerto Madero, op de tonen van de tango wandelen in San Telmo of de Italiaanse sfeer opsnuiven in La Boca. In Ushuaia start het eigenlijke ijskoude avontuur. Het indrukwekkende schip Ocean Endeavour zet koers richting de bevroren wildernis van Antarctica met imposante ijsbergen, een met ijs bezaaide oceaan en metershoge witte gletsjers. Vanop een drijvende ijsschots in Drake Passage groet een zeehond je luidkeels toe. Tijdens een excursie met een zodiac komen nieuwsgierige pinguins vast wel even hallo zeggen. Het magische Antarctica spreekt tot ieders verbeelding. 

Wanneer de walvissen zich massaal verzamelen in de wateren van de Zuidelijke Shetlandeilanden organiseert Joker, in samenwerking met de reisorganisatie Intrepid Travel, deze bijzondere ervaring.

Exclusief, omdat we enkele kajuiten reserveerden om met een eigen Joker-groep deze uitdagende expeditie te ondernemen.  

Deze reis boeken? Stuur een email naar poolreizen@joker.be

Meer weten over het schip, de crew, de extra activiteiten, de route en het citizen science program?

Ik ontvang graag de gedetailleerde gids over deze Antarctica-reis >>

Online infosessie over deze reis op 11 april

Joker-CEO Stijn Elsen begeleidde deze reis in januari-februari 2024. Tijdens dit webinar vertelt hij over zijn ervaringen en alle praktische zaken die je moet weten. Er is ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Registreer je hier voor dit gratis webinar >

Je kan ook het webinar van vorig jaar herbekijken, waarin een (Engelstalige) poolreisexpert van Intrepid Travel meer uitleg gaf. Online voorstelling over deze reis herbekijken >

De hoogtepunten van deze reis

Poolexpeditie Antarctica - Drake Passage - Zuidelijke Shetlandeiland

Intense ontmoetingen met majestueuze oceaanbewoners tijdens het migratieseizoen

Poolexpeditie Antarctica - Drake Passage - Zuidelijke Shetlandeilande

Genieten van alle comfort op de Ocean Endeavour en de expertise van het expeditieteam

Poolexpeditie Antarctica - Drake Passage - Zuidelijke Shetlandeilande

Avontuurlijke uitstappen met een zodiac langs ijsbergen die wel kunstwerken lijken

Programma

Programma

1 Dag 1-2
Onderweg naar Buenos Aires

Na een lange vlucht komen we aan in de wereldstad Buenos Aires. Proef de Argentijnse sfeer wanneer je door de straten van het gezellige San Telmo wandelt. Ontdek het bekende Plaza de Mayo waar Evita Perón vanop het balkon van La Casa Rosada het volk toesprak. De talrijke groene parken of vele hippe bars bieden een oplossing voor iedereen die het vandaag liever wat rustiger doet. 

Het avondmaal op de tweede dag is inbegrepen. 

2 Dag 3
Op stap in Buenos Aires

Buenos Aires is een metropool met karakter die nooit verveelt. CEO Stijn Elsen van Joker kent de stad als zijn broekzak en laat ons graag zijn Buenos Aires zien (enkel afreis 2024). In het nieuwe gedeelte wandel je langs gebouwen met een indrukwekkend staaltje architectuur maar ook impressionante oude paleizen. De begraafplaats La Recoleta lijkt een dorp waar zielen hun eeuwige rust vinden in imposante grafhuizen. In het bekende El Caminito van het kleurrijke La Boca ervaar je de typische Argentijnse sfeer. Iets hedendaagser klinkt het in Puerto Madero. Rustig kuierend door de straten pik je vast wel ergens een tangoshow mee. We sluiten de dag af in het ViaVia Joker reiscafé met een heerlijke maaltijd.

Ontbijt en avondmaal inbegrepen.

3 Dag 4
Van Buenos Aires naar Ushuaia

Een vlucht brengt je naar Ushuaia, de toegangspoort tot het betoverende Antarctica. Wandel nog even rond op het meest zuidelijke punt van de wereld. Of proef van de beste wijnen tijdens een parrillada in één van de fijne restaurants die het centrum rijk is. 's Avonds ontmoet je de rest van je internationale reisgezelschap. Het team dat deze expedite zal leiden geeft een uitgebreide briefing over alles wat je mag verwachten van dit avontuur. 

Ontbijt inbegrepen.

4 Dag 5
Tierra del Fuego Nationaal Park

's Morgens ben je vrij. We raden aan het meest zuidelijke nationale park van Zuid-Amerika te verkennen. In het Tierra del Fuego wandel je in dramatisch mooie landschappen van besneeuwde bergtoppen, gletsjers, weelderige vlakten, donderende watervallen en een ruige kustlijn. Op je pad kom je mogelijks wel een guanaco of hondachtige Andesvos tegen. Iets makkelijker is het spotten van een condor of Magelhaense scholekster in de lucht.  's Middags maak je kennis met je thuis op zee en scheep je in voor je ijzige avontuur. Met het expeditieschip Ocean Endeavour kies je voor een persoonlijke service en comfort zoals je dat mag verwachten van een 4-sterrenhotel. Op de buitendekken geniet je altijd van een 360° uitzicht en met de zodiacs maak je uitstappen op een duurzaam verantwoorde manier. Neem je intrek in een kajuit en al snel varen we door het historische Beaglekanaal richting Antarctica. Na een laatste blik op het vasteland neemt het team de tijd om elkaar te leren kennen en de nodige afspraken te maken voor een vlekkeloze poolexpeditie.  

Ontbijt en avondmaal inbegrepen.

5 Dag 6-7
Drake Passage

Twee dagen lang varen we door de legendarische wateren van Drake Passage richting het Antarctische schiereiland en de Zuidelijke Shetlandeilanden. Als de weeromstandigheden het toelaten, kan je op het dek speuren naar speelse dolfijnen. Misschien spot je al je eerste grootse walvis die met zijn staart boven het wateroppervlak verschijnt. Een verscheidenheid aan zeevogels sieren de hemel. De gigantische albatros met een spanwijdte van 3 m kan je niet missen. Leer alles over de wondere wereld van Antarctica tijdens een van de vele lezingen. Het team vertelt je graag over het ontstaan van deze plek en polaire experts delen maar wat graag hun ervaringen. Dagelijks kom je meer te weten over de fascinerende geologie en diverse biologie van dit wonderlijke stuk van de wereld. Tijdens deze poolexpeditie is het weer bepalend. Bij gunstige omstandigheden bereiken we na ongeveer 48 uur varen het Antarctische schiereiland. 

Andere kajuit aan boord
In het basisbedrag overnacht je aan boord in een gedeelde triple kajuit, categorie 2. Indien gewenst kan je ook opteren voor een hogere categorie van hut. De prijzen voor deze hutten vind je onderaan bij Bijkomende info.
6 Dag 8-11
Zuidelijke Shetlandeilanden en Antarctica

Dagelijks word je om 07u00 gewekt door je expeditieleider. Met een stevig ontbijt achter de kiezen, ga je op verkenning. Tijdens deze cruise door het Antarctische schiereiland spot je een groot aantal dieren te land, ter zee en in de lucht. Bultruggen, dwergvinvissen en orka's zijn tijdens het migratieseizoen in februari en maart talrijk aanwezig. Zij leggen enorm lange afstanden af om zich tijdens de Antarctische zomer te voeden met de voedselrijke kril die hier dan in groten getale aanwezig is. Aanschouw vanop het buitendek hoe deze fameuze oceaanbewoners zich sierlijk voortbewegen in ijskoud water. De kapitein geeft je toegang tot zijn commandocentrum, dé beste plek om walvissen te spotten maar ook te ervaren wat reilt en zeilt tijdens zo'n expeditie. Ontdek aan boord alles van het Happy Whale Project waar je aan kan deelnemen.

Ook vele zeehonden en enthousiaste pinguïns leven zich uit in deze onovertroffen witte schoonheid. Ervaar de stilte wanneer het schip langzaam vaart over ijzige wateren. Af en toe onderbroken door het geluid van krakend ijs of stukken gletsjer die op betoverlijke wijze in de oceaan donderen.

Wanneer het weer het toelaat, kan je dagelijks deelnemen aan 2 excursies met de zodiac. Een manier om van dichtbij al het wild en een verbazende natuur te observeren. Als al deze ervaringen nog niet voldoende voor je zijn, kan je ook deelnemen aan optionele activiteiten. Zoek wat extra adrenaline wanneer je met een kajak langs een immens hoge, dreigende gletsjer vaart. Trek sneeuwschoenen aan en bereik zo moeilijk bereikbare plaatsen met garantie op het allerbeste uitzicht. Of ga onder begeleiding van professionele fotografen die pinguïn digitaal vastleggen. Of misschien wil je wel kamperen op het ijs om zo Antarctica in al zijn glorie te ervaren. 

Kajak programma
Een van de beste dingen aan een reis naar Antarctica is dat je nooit klaar bent met verkennen! Zelfs als je denkt dat je elke berg hebt beklommen, elke kust hebt bewandeld en elke pinguïnkolonie hebt bezocht, is er nog een hele andere wereld te ontdekken op het water. In ons zeekajakprogramma krijg je de kans om de onvergetelijke sensatie en sereniteit van het kajakken in Antarctica te ervaren als onderdeel van een kleine, deskundig begeleide peddelgroep. Geniet van torenhoge ijsbergen, knisperend korstijs en spectaculaire landschappen vanuit onze stabiele en steile zeekajaks! Dus als je van zeekajakken houdt, mis dan je kans niet om in 's werelds meest interessante en lonende zeekajakbestemming te peddelen! De kostprijs hiervoor is € 940.
Fotografie programma
Maak ongelooflijke opnamen van wilde dieren en landschappen onder de deskundige begeleiding van onze fotografen van wereldklasse, terwijl je gebruik maakt van de nieuwste fotoapparatuur die je kan lenen tijdens je reis. Ons speciale fotografieprogramma voor kleine groepen biedt unieke toegang tot onze voorwaarts gerichte explorer-boten en biedt fotografieliefhebbers van elk niveau de mogelijkheid om de focus van hun expeditie op fotografie te leggen. De kostprijs van dit programma is € 940.
7 Dag 12-13
Drake Passage

Aan elk fantastich avontuur komt een einde en zo begint ook de Ocean Endeavour aan zijn terugreis richting het vasteland. In het gezelschap van hopelijk relatief kalme wateren verwachten we het Beaglekanaal volgens planning te bereiken. Mijmer alvast met je medereizigers over deze epische ervaringen en geniet van een voortreffelijk laatste avondmaal.

8 Dag 14-16
Van Ushuaia naar Buenos Aires

Na het ontbijt neem je afscheid van het team dat je door deze Antarctische expeditie loodste. In de namiddag nemen we een vlucht richting Buenos Aires. Na een overnachting in Buenos Aires nemen we een vlucht richting Brussel. 

Ontbijt is inbegrepen. 

Data en prijzen

Vertrek: 23/01/2025
Terug: 07/02/2025
Basisprijs: €11.150
+ 0 EUR budget
Inschrijving enkel op aanvraagInfo
al 17 boekingen (Gegarandeerd vertrek) (Inschrijving enkel op aanvraag)
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-354
36-451
46-555
56-656
+651
Geslacht
mannen8
vrouwen9
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekcadeau tot en met 31/07/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

De basisprijs van € 11 150 is gebaseerd op een kajuit categorie 2. Prijzen in andere categorieën, zie hieronder.

Deze reis reserveren? Stuur een email naar poolreizen@joker.be

 • Lijnvluchten van Brussel naar Buenos Aires en terug
 • Lijnvluchten van Buenos Aires naar Ushuaia en terug
 • Transfers van Buenos Aires Airport naar hotel en terug
 • Transfers van Ushuaia Airport naar hotel en terug
 • Transfers van Ushuaia naar haven en terug
 • De diensten van een Joker-reisbegeleider en voltallige bemanning van de Ocean Endeavour 
 • Vier overnachtingen in Buenos Aires op basis van een 2-persoonskamer
 • Begeleide wandeling in Buenos Aires incl. transport
 • Afsluiter te ViaVia Buenos Aires
 • Tangoshow + dinner te Buenos Aires
 • Maaltijden zoals opgenomen in het programma
 • Alle overnachtingen aan boord van de Ocean Endeavour op basis van een bed in een gedeelde triple interior (categorie 2)
 • Alle maaltijden aan boord van de Ocean Endeavour 
 • Lezingen aan boord door een professioneel expeditieteam in het Engels
 • Beperkte wifi in centrale ruimtes op het schip
 • Alle excursies met zodiacs met uitzondering van optionele activiteiten
 • Gebruik van speciale laarzen en waterdichte parka
 • Warme binnenjas van 100% gerecycleerde synthetische vezels die je mee naar huis mag nemen
 • Gebruik van de faciliteiten aan boord zoals gym, sauna, zwembad, jacuzzi en yoga
 • Medische dienst aan boord van de Ocean Endeavour
 • Alle haventaksen
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Inbegrepen in het budget

Voor deze reis werken we uitzonderlijk niet met een budget. Alles wat niet inbegrepen is dient zelf betaald te worden. 

Niet ingebrepen:

 • Niet vermelde maaltijden
 • Plaatselijk transport
 • Toegangsgelden
 • Optionele activiteiten tijdens de poolexpeditie
 • Niet vermelde activiteiten op het vasteland
 • Alcoholische en speciale dranken (op het expeditieschip)
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Toeristentaks in Buenos Aires, reken op ongeveer 5 USD per persoon per dag
 • Fooien: voor lokale gidsen/chauffeurs in Buenos Aires, ongeveer 5 USD per persoon per dag; aan boord van het schip tussen 15 USD en 20 USD per persoon per dag

Bijkomende info

Indien je tijdens de cruise in een andere kajuit wil verblijven, vind je hieronder de prijzen. 

 • Categorie 1: Single Interior: 13 950
 • Categorie 2: Triple Interior: 11 150 - op aanvraag
 • Categorie 3: Twin Interior: Niet aanbevolen wegens zelfde prijs als categorie 5
 • Categorie 4: Twin Porthole: Niet aanbevolen wegens zelfde prijs als categorie 5
 • Categorie 4A: Single Porthole: Niet aanbevolen wegens zelfde prijs als categorie 5A
 • Categorie 5: Twin/Double Window: 11 600 
 • Categorie 5A: Single Window: 16 075
 • Categorie 6: Comfort Twin: € 12 050
 • Categorie 7: Select Twin: € 12 500
 • Categorie 8: Superior Twin/double: € 13 300
 • Categorie 9: Junior suite double: € 13 800
 • Categorie 10: Owner's suite double: € 14 600 

Het is ook mogelijk om het programma zonder de vluchten en het programma in Buenos Aires te boeken. Je moet dan zelf tijdig in Ushuaia zijn. Kies je hiervoor, dan is er een korting van € 2.700.

Deze reis kwam tot stand in samenwerking met de reisorganisatie Intrepid, al bijna 30 jaar een trouwe partner van Joker.  Elk jaar organiseren zij verschillende cruises naar de Zuidpool met de Ocean Endeavour. Zij mogen zich gerust een expert noemen op vlak van poolexpedities. Het expeditieschip biedt naast alle normale hotelfaciliteiten ook een waaier aan mogelijkheden om optimaal te genieten van je avontuur. Lees waarom de Ocean Endeavour de beste keuze is om Antarctica te verkennen.

Antarctica is alles behalve een evidente bestemming. Voor de meeste avonturiers op het schip is dit dan ook a-once-in-a-lifetime ervaring. Of het verantwoord reizen is naar Antarctica? Wij vinden van wel!

En ook: wij vertellen je waarom januari en februari de beste maanden zijn om met een eigen groep dit avontuur te beleven.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 13 / 05 / 2024
Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.