Overslaan en naar de inhoud gaan

Award voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

We krijgen internationale erkenning voor onze inspanning om duurzaam te reizen en te ondernemen! In 2016 ontvingen we immers voor de tweede keer het Travelife duurzaamheidscertificaat. Het label, dat twee jaar geldig is, bevestigt dat we bij Joker aan meer dan 150 criteria voldoen in verband met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor alle duidelijkheid: het rapport dat de basis vormt voor de Travelife Award werd opgesteld door een onafhankelijke auditor. In 2014 ontvingen we het al als eerste onafhankelijke Belgische touroperator. 
 

De strengste standaard ter wereld

De Travelife standaard voor touroperators is de eerste standaard in de wereld die aan de strenge eisen van GSTC ( Global SustainableTourism Criteria) voldoet. Joker werd positief geëvalueerd op verschillende gebieden: intern sociaal en ecologisch beleid, beleid tegenover partners, de selectie van accommodatie, transport en excursies ter plaatse, reisbegeleiding, bestemmingen, communicatie naar klanten, de bescherming van klanten, naleving van de wettelijke plichten.

Verder en beter

Greet Huybrechts, onze duurzaamheidscoördinator, is in de wolken: “Dit duurzaamheidscertificaat is een bevestiging van onze voortrekkersrol in Vlaanderen. Duurzaamheid zit verweven in het Joker DNA.  Het duurzaamheidscertificaat werd dan ook behaald met dank aan alle collega’s van Joker en Karavaan, de vereniging die de opleiding van onze reisbegeleiders verzorgt, en onze reisbegeleiders zelf.”. Graag gedaan, Greet!

Zoals het een onvermoeibare duurzaamheidscoördinator betaamt, blijft Greet niet op haar lauweren rusten: “Voor ons  is dit een voortdurende evenwichtsoefening tussen mens, natuur, economie en beleving. Het behalen van het Travelife certificaat is dan ook  een aanzet voor een nog duurzamer beleid binnen Joker. “  
 

Over Travelife

Het Travelife Sustainability System werd in Nederland opgericht in 2007 ter promotie van een duurzaam beleid binnen de toeristische sector in binnen- en buitenland. Touroperators en reisagenten zijn immers de invloedrijke verbinding tussen reizigers, bestemmingen, beleidsmakers, logistieke partners enz. Travelife geeft de toeristische sector ondersteuning bij hun duurzaamheidsbeleid, zorgt voor kennisoverdracht en reikt oplossingen aan om zo het verantwoord maatschappelijk ondernemen en duurzaam reizen te bestendigen.

Travelife wordt gepromoot door nationale reisverenigingen van ondertussen 16 landen in verschillende continenten.

 

Lees alles over duurzaam reizen en ondernemen bij Joker.

 

 

Misschien is dit ook interessant voor jou?