Overslaan en naar de inhoud gaan

De toeristische sector krijgt momenteel wereldwijd harde klappen. Een extra kwetsbare groep zijn vrouwen die hun inkomsten uit toerisme halen. Ondanks deze moeilijke tijden, willen we toch hoopvolle verhalen brengen en deze vrouwen een stem geven.  

In het kader van het project #WomenWithImpact verzamelden ViaVia Tourism Academy en Joker verhalen van vrouwen in de toeristische sector over heel de wereld. Deze vrouwen zetten zich onvermoeibaar in om het verschil te maken voor zichzelf en hun gemeenschap. Ze dragen bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) en timmeren aan meer gendergelijkheid in hun land. Ze laten de kracht van duurzaam reizen zien en geven het toerisme van de toekomst mee vorm. 

 

Vrouwen in toerisme

Inspirerende verhalen

Hall of female fame

Er zijn nog zoveel meer verhalen dan degenen die we hier tonen. Ken je zelf nog een vrouw in toerisme die wel eens in de spotlight gezet mag worden? Post dan een foto met haar verhaal op Instagram en gebruik de hashtag #WomenWithImpact. Zorg daarbij dat je post openbaar te zien is. Of zet vrouwen die in deze Hall of Female Fame passen aan om zelf hun verhaal via Instagram te delen. Hoe meer vrouwen we hier kunnen laten zien, hoe luider hun stem kan klinken!

Het project #WomenWithImpact is een initiatief van ViaVia Tourism Academy, in partnerschap met Joker en Metro. Het wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van de Europese Unie in het programma “Frame Voice Report” en wordt gecoördineerd door Wilde Ganzen.