Overslaan en naar de inhoud gaan

Je houdt van vreemde culturen, onbekende bestemmingen en avontuurlijke reizen, maar verkiest een comfortabel bed? Een goed gesprek met locals is voor jou even belangrijk als een goede maaltijd? Perfect. Met Joker Comfort Editions brengen we een kleine groep ontdekkingsreizigers samen die net zo avontuurlijk zijn als jij en tegelijkertijd de comfortabele omstandigheden van een goed bed, prettig reistempo en aangenaam transport weten te appreciëren. 

In écht kleine groep

Je reist in een groep van slechts 5 tot 13 personen, dit vindt je bijna nergens anders! De groep is klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen en de impact van onze aanwezigheid te beperken, maar ook groot genoeg om medereizigers te vinden met wie het klikt. 

100% avontuur

Net zoals bij Joker Avontuur bestaat ons recept voor een fantastische reis uit 100% avontuurlijke, lokale ingrediënten, samengesteld volgens de oogst van de dag. Ongekende smaken en geuren, nieuwe mensen ontmoeten en activiteiten die thuis buiten beeld blijven: daar kicken wij op! Reizen op de Joker-manier heeft impact: er ontspruiten nieuwe inzichten, je kan nieuwe vaardigheden leren en je grenzen verleggen: enter adventure, 24/7!

Een vulkaan beklimmen en op de top de zon zien opkomen, na een tempelbezoek thee drinken bij onze lokale gids thuis, je laten verwennen in een hamam of op een terras ervaringen delen, wijntje binnen handbereik  … Alle registers van het genieten open!

Culinair avontuur

Afhankelijk van de bestemming, gaan we ’s middags picknicken of we eten iets kleins in een lokaal restaurant. ’s Avonds mag het uitgebreider, met voor ieder wat wils. Geen standaardmenu, je kiest zelf waar je zin in hebt. Bovendien betaal je met het budgetsysteem enkel wat je zelf gegeten of gedronken hebt. Je geniet van lokale specialiteiten en misschien wel een kookworkshop: het culinaire avontuur is nooit veraf!

Actie op reis!

Wandelschoenen hebben we altijd bij en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Ooit al willen paardrijden, kanovaren of met een zipline door het oerwoud suizen? Ook wij houden van dit soort van actie! Natuurlijk kan je na een inspanning lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan.

Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Weet alvast dat al onze reizen toegankelijk zijn voor iedereen met een normale, gezonde fysieke en mentale conditie. Op onze website geven we per reis en per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1 - 4). Misschien vind je online bij de ‘Veelgestelde Vragen’ ook een nuttig antwoord. 

Meet & Greet vóór vertrek

Enkele weken voor je vertrek nodigen we je uit op de vertrekvergadering. Dé plaats waar praktische afspraken worden gemaakt en je je reisgenoten en begeleider leert kennen. We overlopen het programma alsook zal de begeleider polsen waar je interesses liggen en wat je verwachtingen zijn. Onze begeleiders kennende: hij/zij zal alles uit de kast halen – in de mate van het mogelijke natuurlijk – om jouw wensen te vervullen.

Bagage checklist

Bij elk reisprogramma op de website vind je meer info over wat je best mee neemt op reis en ook tijdens vertrekvergadering verneem je er alles over. Nog iets nodig? Met je Joker-factuur krijg je eenmalig 7% korting in de winkels van A.S. Adventure op hun outdoor-aanbod. Alvast dit: een soepele trolley geniet de voorkeur en je reist best zo licht mogelijk. Kies voor makkelijke, sportieve kledij waarin je je goed voelt en comfortabele (wandel)schoenen zijn een must. Vaak is er gelegenheid om je kleren te laten wassen!

Duurzaam reizen met Joker

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar we geven ook wereldwijde opleidingen, zetten ons eigen solidariteitsfonds in en realiseren meer Duurzame Ontwikkelingsdoelen dan de VN gemiddeld op rekenden. Om van de Happy Elephants nog maar te zwijgen! Lees meer. 

Waarom zijn de reizen van Joker zo uniek?

Omdat deelnemende reizigers zelf mee de reis invullen. Hoe dan?

Elke reis is dankzij onze reisbegeleiders op maat van de deelnemers, de groep en de lokale omstandigheden. Al tijdens de vertrekvergadering speelt de reisbegeleider in op de interesses van de groep. Wil er iemand salsales volgen in Cuba en gaat de rest er liever mojito’s leren mixen? Je begeleider doet zijn uiterste best om het voor elkaar te krijgen! Geen zin in een museum, een wandeltocht liever korter, als het enigszins kan stelt je begeleider je graag een alternatief voor. Doel is immers om iedereen een prachtreis te bezorgen en daar kan wat flexibiliteit en vrijheid bij helpen. Ook als dat betekent dat je liever een namiddag op je eentje wat onderneemt.

Reizen maakt je rijker

Een Joker-reis integreert een mix van ingrediënten waardoor je een intense reis beleeft die je als mens wat bijbrengt. Wat ‘dat’ is, is persoonlijk en het komt tot stand tijdens een fysieke inspanning, of misschien toen je iets deed wat je nog nooit eerder durfde. Ook gesprekken met een lokale gids kunnen er toe bijdragen, of wanneer je een inkijk krijgt in het leven van de lokale mensen, bij de klik die je voelt met één of meerdere medereizigers, de gedachtewisselingen aan tafel… Er zijn gelegenheden genoeg om je als mens te verrijken, om verwonderd te geraken en je kijk op de wereld te verruimen.

Bob Elsen, mede-oprichter en CEO van Joker stelt het zo: “De essentie van reizen is voor mij al 50 jaar dit: mensen ontmoeten!”

Enkele reizen met Joker Comfort Editions...