Overslaan en naar de inhoud gaan

Het lijkt misschien een uitdaging, avontuurlijk op reis gaan én voldoende comfort hebben.  Dankzij de Joker Comfort Editions is het mogelijk. Maar hoe zet je dit om in de praktijk? Onze Product Manager groepsreizen geeft graag wat meer uitleg.

Hoezo extra comfort?

“Bij de comfortreizen houden we ons nog steeds aan het vertrouwde concept van Joker, namelijk duurzaam reizen in kleine groep tot 13 deelnemers, ontmoeting met de lokale bevolking, veel avontuur, unieke ervaringen. Maar bij deze reisformule genieten onze deelnemers ook van wat meer comfort. We zorgen er ten eerste voor dat onze deelnemers een goed bed hebben. We slapen in goede hotels en je deelt een tweepersoonskamer (inclusief privesanitair) met een medereiziger van hetzelfde geslacht, of je kan waar mogelijk ook kiezen voor een eenpersoonskamer tegen een meerprijs. Een goede nachtrust geeft iedereen voldoende energie voor al dat avontuur dat we beleven overdag."

 

Daarnaast zorgen we ook dat onze deelnemers tijdens lange afstanden comfortabel transport hebben zoals gecharterde busjes. Dat maakt het reizen een stuk aangenamer. Een derde aandachtspunt is de culinaire ervaring. Genieten van het lokale eten is tijdens onze Comfort Editions extra belangrijk, we gaan steeds op zoek naar lekkere en gezellige restaurants!  Afhankelijk van de bestemming, gaan we ’s middags picknicken of we eten iets kleins in een lokaal restaurant. ’s Avonds mag het uitgebreider, met voor ieder wat wils. Geen standaardmenu, je kiest zelf waar je zin in hebt.”

Waar schuilt dan het avontuur?

“We blijven uiteraard grenzen verleggen: als het de reisbeleving sterker maakt, geven we soms even ons comfortabel bed op. Bijvoorbeeld tijdens een homestay, waar ontmoeting met de locals centraal staat, of in een be­doeïenentent, het kan allemaal. Reizen met Joker betekent je openstellen voor andere culturen en gebruiken, voor het onverwachte en onbekende en dat zal ook zeker niet ontbreken op deze reizen. We trekken regelmatig onze wandelschoenen aan, trekken er op uit met de fiets of misschien wel met de kano, proeven lokale specialiteiten en doen activiteiten waar we thuis misschien niet eens aan zouden beginnen.”

Moet je voor deze reizen een goede conditie hebben?

“Alle reizen zijn geschikt voor iedereen met een normale, gezonde fysieke en mentale conditie.  Op onze website geven we, per onderdeel van het reisprogramma, het inspanningsniveau aan. Als je een bepaalde activiteit echt niet ziet zitten, is dat geen probleem. Bij sommige activiteiten splitsen we de groep op, zodat iedereen kan doen waar hij/zij zich goed bij voelt. Tijdens de reis in Ethiopië bijvoorbeeld klom wie er zin in had vanuit Lalibela naar een plateau met prachtig uitzicht of kozen sommigen na het kloosterbe­zoek nog voor een extra uurtje wandelen.”

Wat zijn de voordelen van een groepsreis met Joker?

 1. Je leert nieuwe mensen kennen, maakt soms zelfs vrienden voor het leven.
 2. Een band opbouwen met volledig onbekenden verruimt je gezichtsveld en je leert om dingen ook van een andere kant te bekijken, je ziet de bestemming ook door de ogen van je medereizigers.
 3. Er is ook altijd wel iemand in de groep om een interessant gesprek mee te voeren of iets mee te beleven. De meerderheid van onze deelnemers schrijft zich alleen in bij de Comfort Editions. Je bent sowieso zeker dat je omringd bent door anderen die, net als jij, een onvergetelijk avontuur willen meemaken.
 4. Op je eentje zou het je als single ook meer kosten om dezelfde activiteiten te doen. Zo delen we taxi’s, busjes, hotelkamers, gidsen, enzovoort.
 5. Een ander groot voorddeel is dat je zelf niets moet regelen, je krijgt een enthousiaste en ervaren reisbegeleider mee die de volledige organisatie op zich neemt zodat jij je kan focussen op alles wat je op die 2 of 3 weken vakantie zal beleven, puur genieten dus! “

Samengevat

Joker Comfort Editions, dat is...

 • Reizen in een echt kleine groep van max. 13 personen

 • Kiezen voor een 100% avontuurlijke mix van activiteiten

 • ’s Avonds onze smaakpapillen heerlijk verwennen, je kiest zelf wat en hoe uitgebreid je eet

 • Comfortabel slapen in hotels of familiepensions, uitzonderlijk ook op unieke locaties met minder comfort

 • Ons hoofdzakelijk verplaatsen met gecharterd vervoer of huurwagens 

 • Duurzaam en avontuurlijk reizen met een open geest

Misschien is dit ook interessant voor jou?