Overslaan en naar de inhoud gaan

The Great American West is een droom voor elke roadtripper. Je reist door de minder bekende staten North Dakota, South Dakota, Wyoming, Montana en Idaho. Via legendarische panoramische routes rij je naar verbluffende nationale parken, terwijl je onderweg kennismaakt met de Native American- en cowboycultuur.

We zetten enkele niet te missen hoogtepunten (A) op een rijtje, maar ook hun minder bekende - maar minstens even mooie - tegenhanger (B). Ons advies: neem een week extra vrij en doe het allemaal!

1 A. Yellowstone National Park (Wyoming)

Ongetwijfeld het bekendste hoogtepunt van de Great American West. Yellowstone National Park (NP) is vooral bekend om zijn vulkanische poelen in alle kleuren van de regenboog en krachtige geisers. Maar ook de donderende watervallen te midden van uitgestrekte bossen zijn ronduit indrukwekkend, net als de kuddes grazende bizons die je hier kan tegenkomen!

1 B. Theodore Roosevelt National Park (North Dakota)

Theodore Roosevelt bezocht de Badlands van North Dakota om te jagen op bizons. Hier kwam hij tot inzicht dat het de taak van de overheid was om de fauna en flora te beschermen, wat hij als president dan ook uitvoerig deed. In het Theodore Roosevelt National Park vind je badlands en heel wat wildlife zoals herten, vogels, schattige prairiehonden en grote kuddes bizons

2 A. Going-to-the-Sun Road (Montana)

Deze panoramische autoroute doorheen Glacier National Park moet gewoon op je reisroute doorheen het noordwesten van de USA staan. De weg brengt je langs ongerepte bossen, bebloemde alpenweiden, ruige bergtoppen en spectaculaire meren. Roadtrippen op z'n best!

2 B. Beartooth Highway (Montana)

Deze verborgen parel ligt op een boogscheut van Yellowstone NP en verbindt de charmante stadjes Red Lodge en Cooke City. Je rit over deze bergpas biedt je ongelooflijke vergezichten en een grote kans om wildlife te spotten.

3 A. Wandelen in Glacier NP (Montana)

Met meer dan 1000 kilometer aangelegde wandelwegen is Glacier National Park een paradijs voor wandelaars. Onze favoriet is de voor iedereen haalbare Grinnell Lake Trail (11km), in het oosten van het park. 

3 B. Raften op de Payette River (Idaho)

Je reis naar het noordwesten van de USA extra actief maken? Neem je peddels ter hand en trek de rivier op voor een raftingtocht. Adrenaline verzekerd dankzij stroomversnellingen tot klasse 3! Onderweg kan je een stop maken aan de Kirkham Hot Springs.

4 A. Grand Teton National Park (Wyoming)

Dit park is een droom voor natuurfotografen. Spitse bergtoppen en dramatische wolkenformaties die spiegelen in kristalheldere meren vormen het ideale kader voor onvergetelijke foto’s.

4 B. Badlands National Park (South Dakota)

Het Badlands NP is minstens even fotogeniek als Grand Teton NP, maar minder druk bezocht. Rij tegen valavond over de Badlands Loop Road en zie hoe de Badlands Wall, een muur van verschillende rotsformaties, constant van kleur verandert.

5 A. Mount Rushmore

De hoofden van vier Amerikaanse presidenten, George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln, werden hier uit de rotsen gehakt. Bijna net zo iconisch als het vrijheidsbeeld!

5 B. Crazy Horse Memorial (South Dakota) en Little Big Horn Battlefield (Montana)

Op amper 20 minuten rijden van Mount Rushmore vind je nóg een portret dat uit de rotsen gehakt wordt: het Crazy Horse Memorial. Dit legendarische gedenkteken ter ere van de beroemde Native American leider Crazy Horse is nog in aanbouw. Wanneer het klaar is, zal dit monument ongeveer 195 meter lang en 171 meter hoog zijn.

Voor wie interesse heeft in de cultuur van de Native Americans is ook Little Big Horn Battlefield een must-see. Hier versloegen de Sioux en Cheyenne-stammen onder leiding van Sitting Bull de troepen van het Amerikaanse leger onder leiding van Generaal Custer. Leef je helemaal in en proef in het Custer Battlefield Trading Post Café de Crow Indian Taco of de Bear Paw.

Zelf op reis naar noordwest-USA?

Onze reisexperts stellen je graag verschillende reisroutes voor in het noordwesten van de USA. Elk routevoorstel kan je uiteraard nog laten aanpassen aan je eigen wensen, door bijvoorbeeld een stop toe te voegen, een extra nacht op een bepaalde locatie te blijven, excursies te reserveren,... Contacteer hiervoor je Joker-reiskantoor

Misschien is dit ook interessant voor jou?