Overslaan en naar de inhoud gaan

Bob Elsen (°1947), medeoprichter en CEO van Joker, ontving op 23 oktober 2014 een Lifetime Achievement Award van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Deze prijs werd hem overhandigd door Decaan Luc Sels en Prof. Maddy Janssens. Tijdens de 17de  Jaarbijeenkomst van de Fellows van het Hogenheuvelcollege, de “ambassadeurs” van de Faculteit, werd hij geprezen voor zijn realisaties en gedrevenheid als ‘duurzaam ondernemer en wereldreiziger’.

Voor Bob Elsen zelf was het een onverwachte eer om – na zijn eigen toespraak over duurzaam ondernemen in het Joker en ViaVia netwerk – gehuldigd te worden door een groep van topeconomen. “Ik kreeg niet alleen een forum om mijn visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen uiteen te zetten aan de hand van het verhaal dat ik met het Joker ViaVia Netwerk realiseer. De lofbetuigingen van o.a. topeconoom Koen Debackere en gewezen Accenture-topman Marc De Kegel zijn me zeker evenveel waard als de Award zelf”.

Aan zijn pensioen denkt Bob nog lang niet: “Elke dag krijg ik wel met een interessant project en inspirerende mensen te maken. Afbouwen doe ik wel op mijn tachtigste.” Nadien bedankte hij zijn medewerkers van het Joker ViaVia Netwerk. “Zonder hen zou ik de Lifetime Achievement Award niet gekregen hebben.”

Duurzaamheid zit al sinds het begin in het Joker-concept. Dat verhaal – dat begon met een reis voor studenten naar Praag – kan je hier lezen. Het zijn reizen naar wereldwijde bestemmingen in kleine groep, voor wie houdt van wat actie, met écht contact met de locals én met de garantie dat wat er ter plaatse besteed wordt door de reizigers ook rechtstreeks en dus zonder commissie naar de lokale gids, hotel, restaurant, transporteur enz. gaat. “Voor Joker is winst zoals gezondheid, je hebt het nodig, maar daarvoor alleen leef je niet”, is het motto van Bob Elsen. Daarnaast doet Joker nog tal van andere inspanningen op vlak van duurzaamheid.

Zelf ook duurzaam de wereld verkennen? Duik snel in ons aanbod aan groepsreizen!

Misschien is dit ook interessant voor jou?